enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:57 ROKETSAN Genel Müdürü Murat İkinci, ulusal basın yayın kuruluşlarının temsilcilerini firmanın Lalahan tesislerinde ağırladı.
00:54 Eğitime yönelik sigortalara ilgi artıyor
00:51 İngiliz The Telegraph gazetesi: Putin ve Trump’ın Teklifi Kiev İçin ‘Korkunç’ Ama Tek Seçenek
00:40 Son dönemlerde elektronik imza sahteciliği ile tapularda dolandırıcılık vakaları hızla artıyor!
00:39 Gazeteci Özlem BAY’ın Özel “Haber Ajandası”: İstanbul’un ‘Yeşil Soylulaştırma’ Gerçeği
00:31 Dünyanın en ünlü piyano virtüözü MAKSIM, Dünya Turnesi’nin duraklarından biri olan İstanbul’a geliyor!”
00:28 Aon, 2025 yılı ikinci çeyrek finansal sonuçlarını açıkladı
00:22 Nobel ödüllü 23 ekonomi profesöründen, İsrail hükümetine Gazze konusunda çağrı yapan bir mektup kaleme aldı.
00:17 Zengezur Koridoru’ndan Trump Rotası’na Güney Kafkasya’da Barış!
00:12 Kentsel dönüşüm projelerinde güvenlik ve tasarruf için doğru pompa seçimi şart
00:10 Zelenski, Putin-Trump Mutabakatını Reddetti: “Önce Ateşkes, Sonra Müzakere “
00:09 TCMB Başkanı Fatih Karahan, 2025’in üçüncü enflasyon raporunu paylaştı
18:50 Bugün Kocaeli İçin Ne Kadar Geç Kalındı? Kocaeli’nin Deprem Gerçeği Yok Sayılıyor!
18:18 Yine Hakem Kararları…!!!
10:59 Marmara Depremi’nin 26. Yılında AKUT VAKFI’ndan Depremlere Karşı Önlem Çağrısı
10:02 Antalya Arkeoloji Müzesi’ndeki 100 bine yakın eser, yıkım kararı sonrası paketlenerek taşınmaya başladı.
00:55 Cumhurbaşkanı Erdoğan Trump-Putin zirvesini değerlendirdi
00:37 Trafik levhaları yeniden düzenlenecek
00:33 CHP’li Erhan Adem, “İflasın eşiğindeki Tarım Kredi Kooperatifleri çiftçiyi borç yükü altında bıraktı
00:28 Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Kastamonu’nun Taşköprü ilçesinde Obrucak Barajı’nın açılışına katıldı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Türk savunma sanayii ihracatta hedef büyütüyor

Türk savunma sanayii ihracatta hedef büyütüyor
20 Ocak 2022
367
A+
A-

ANKARA – UHA HABER / Türk savunma sanayii yeni ihracat fırsatları için bu yıl 8 uluslararası fuara “milli katılım” sağlayacak.

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı‘nın ‘TRT Haber’den aktardığı AA’nın haberine göre, Cumhurbaşkanlığı Savunma TRT Haber'in zirvedeki yeri değişmedi - Son Dakika HaberleriSanayii Başkanı İsmail Demir, savunma sanayiinde ihracatın birçok faktörün bir araya gelmesi ve uzun yıllar sürdürülen ısrarlı takiple mümkün olabildiğini söyledi.

Uluslararası fuarlara katılımın ve sahip olunan yeteneklerin buralarda ortaya konulmasının, sergilenen çabaların bir parçası olduğunu belirten Demir, son yıllarda COVID-19 salgını nedeniyle birçok fuarın ertelendiğini hatırlattı.

Demir, salgının etkilerinin hafiflemesiyle fuar takvimlerinin normale dönmeye başladığını ifade ederek, Türk şirketlerinin de Başkanlığın liderliğinde bir dizi fuara “milli katılım” sağlayacağını bildirdi. İsmail Demir, şöyle konuştu:

“Savunma ve havacılık sanayimiz geçen yılı 3 milyar 224 milyon dolarlık yeni ihracat rekoruyla kapattı. Bu yıl hedefimiz 4 milyar doların üzerine ulaşmak. Sektörle yaptığımız değerlendirmelerle bu hedefe ulaşma doğrultusunda stratejik önemde gördüğümüz coğrafyalara ulaşmak için belirlediğimiz fuarlara milli katılım sağlayacağız. Onlarca firmayla 8 farklı ülkeyi ziyaret edip, ürün ve kabiliyetlerimizi anlatacağız. Birçok firmamız sahip oldukları kabiliyetlerle faaliyet alanlarında dünyanın önde gelen şirketleri arasına adını yazdırmaya başlamış durumda. Bu yetenekleri ticari başarıya çevirmek ve ülkemize döviz kazandırmak için ihracata yönelik çabaları artırarak sürdüreceğiz.”

Türk ürünleri kıtalar arası yolculuk yapacak

Yürütülen hazırlık kapsamında Türk şirketleri DIMDEX 2022 Fuarı için 21-23 Mart’ta Katar’ın yolunu tutacak. Türkiye, Doha Uluslararası Deniz Savunma Fuarı ve Konferansı’na bu yıl da güçlü bir katılım sağlayacak. Türk savunma sanayisi şirketleri, fuar kapsamında zırhlı araçlar, gemi ve botlar, insansız hava araçları ihraç ettiği bu ülke ve Körfez bölgesinde yeni iş birlikleri için girişimlerde bulunacak.

Sektörün mart ayının son günlerindeki durağı Malezya’daki Asya Savunma ve Güvenlik Fuarı (DSA 2022) olacak. Türk şirketleri geçmiş yıllarda Malezya’da çeşitli anlaşmalar ve iş birliğine yönelik mutabakat metinleri imzalamıştı. Şirketler, başta Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ’nin katıldığı 18 uçaklık hafif taarruz uçağı ihalesi olmak üzere Malezya’da yeni sorumluluklar üstlenmeyi hedefliyor.

Türk savunma sanayisi, 5-10 Nisan döneminde ise Güney Amerika bölgesinin en büyük savunma ve güvenlik fuarı FIDAE 2022 için Şili’yi ziyaret edecek. Türk şirketleri Şili başta olmak üzere Arjantin, Brezilya, Kolombiya ve Peru gibi bölge ülkelerine yönelik iş birliği ve pazarlama fırsatlarını değerlendirmeye çalışacak.

6-8 Eylül’de yapılması planlanan Azerbaycan Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı’na (ADEX) bu yıl da güçlü katılım sağlanacak. Türkiye’nin geçmiş yıllarda en büyük katılımcısı olduğu ADEX, Güney Kafkasya ve Orta Asya bölgesinin en önemli savunma sanayisi fuarları arasında yer alıyor.

Sektör yılın geri kalanında 21-25 Eylül’de Güney Afrika’daki Afrika Havacılık ve Savunma Fuarı, 2-5 Kasım’da Endonezya’daki Uluslararası Endonezya Savunma Fuarı’na, 15-19 Kasım’da Pakistan’daki IDEAS 2022’ye katılım sağlayacak.

Türk savunma sanayisi yıl içinde ayrıca Filipinler’in başkenti Manila’da düzenlenecek Asya Savunma ve Güvenlik Fuarı’na katılacak. Son olarak Türkiye’den 6 Atak helikopteri alan Filipinler, ayrıca ASELSAN, Makine ve Kimya Endüstrisi AŞ gibi Türk şirketlerinden çeşitli savunma sanayisi ürün ve ekipmanları tedarik ediyor. Fuar, bölge ülkelerine ulaşmak için de fırsatlar sunuyor.

Türk şirketleri “milli katılım” dışında da kendileri için önemli gördükleri ülkelerdeki çeşitli fuar ve etkinliklere iştirak ederek ihracat olanakları için çaba gösterecek.

[UHA Haber Ajansı, 20 Ocak 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.