enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:50 Türk Halk Müziği sanatçısı Mahsun Kırmızıgül Moskova’yı büyüledi
00:47 Almanya, Türkiye’yi “stratejik ortak” olarak görüyor…
00:38 Fatih Sultan Mehmet’in Macar Orban’a döktürdüğü Şahi topu, dünya tarihinde bir devrin kapanışını simgeler.
00:25 İstanbul Ticaret Odası (İTO), Ekimde fiyatı en çok artan ve azalan ürünleri açıkladı…
00:23 TBMM Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin görüşmelerine devam edecek…
00:21 Terörsüz Türkiye’de Gelinen Süreç ve Sonrası
00:11 TFF Başkanı Hacıosmanoğlu: Bahis soruşturması yaklaşık 3 bin 700 sporcuyla devam edecek
00:04 Lübnan Ne Yapmak İstiyor?
20:45 Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK), “5. Küresel Medya Buluşması” Alanya’da başlıyor
06:52 Engelli bireylerin toplumsal hayata katılımlarını artıran aktif yaşam merkezleri yeniden yapılandırılıyor…
00:59 İçişleri Bakanı Yerlikaya: Suriye’ye dönenlerin sayısı 550 bini buldu
00:55 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Yıkım kararlarına karşı açılan davaların yüzde 92’si karara bağlandı”
00:54 Mamdani Rüzgârı: Demokrat Parti’nin Sol Popülizmle İmtihanı
00:50 Moskova’da Kritik Buluşma: Rusya’nın Suriye Politikası ve Ortadoğu’daki Güç Dengeleri…
00:49 Yapay zeka ‘bencil’ davranmayı öğreniyor
00:47 Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Dr. Enes Eminoğlu Bakü’de Genç MÜSİAD’ın organizasyonu’nda konuştu…
00:44 Hakan Fidan Irak’ı ziyaret edecek
00:41 Beşiktaş Kulübü olağan idari ve mali genel kurulu, bugün gerçekleştirilecek…
00:29 İletişim Başkanı Duran: Ortak geleceğimizi inşa etmeye kararlıyız
00:27 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İstanbul’da yüksek seyreden kira fiyatlarının hepimiz farkındayız”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Türk medya kuruluşlarında birçok haberle Ermenistan’ın resmi tutumu dış politika konularında aktarıldı

Türk medya kuruluşlarında birçok haberle Ermenistan’ın resmi tutumu dış politika konularında aktarıldı
18 Mart 2025
13
A+
A-

* Son 3-4 gün içinde birçok Türk televizyon kanalında ve çevrimiçi haber platformlarında, Ermenistan’ın dış politika konularındaki resmi tutumunu aktaran onlarca haber, makale ve program yayımlandı.

* Bu bilgiyi, Ermenistan Başbakanlık Halkla İlişkiler ve Enformasyon Merkezi Direktörü Gor Tsarukyan Facebook sayfasında paylaştı.

*Detayı haberimizde!…

UHA / İnternational News Agency

 UHA Haber’in Ermenistan Radyosuna dayandırdığı haberinde, Tsarukyan sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi: “Son 3-4 gündür çok sayıda Türk televizyon kanalı ve internet medyasında onlarca materyal, makale ve programda Ermenistan’ın dış politika konularının geniş bir yelpazesindeki resmi pozisyonları dile getirildi.

Şunu kaydedebiliriz ki, Türk medyasında Ermenistan hakkında büyük ölçüde olumlu bir tonda, sınırın açılması gerekliliğine vurgu yapan bu kadar çok haber ve yayın birkaç gün içinde daha önce olmamıştı.

Mediatoura katılan Türkiye’nin etkili medya kuruluşlarının hazırladığı haberler ve analiz programları, son günlerde birden fazla kez TRT World, NTV, Sözcü TV ve diğer önde gelen televizyon kanallarının haber bültenlerinde yayınlandı. Ayrıca, Ihlas ve Anadolu haber ajansları, T24, Medyascope, Hürriyet, Ermenice yayımlanan Agos ve diğer medya kuruluşları tarafından paylaşıldı.

Bunun yanı sıra, mediatour katılımcıları başka televizyon ve radyo programlarına konuk olup Ermenistan ziyaretleri hakkında konuştular. Genel olarak, Ermenistan-Türkiye ilişkilerinin normalleşmesi, sınırın açılması, Ermenistan-Azerbaycan ilişkileri ve altyapıların açılması konularını ele alan yaklaşık yirmi televizyon ve radyo haberi yayımlandı.

  Yerevan’a davet edilen grup, Türkiye’den hem iktidara yakın hem muhalif hem de bağımsız kabul edilen medya kuruluşlarının temsilcilerini içeriyordu. Başbakan Nikol Paşinyan ve özel temsilci Ruben Rubinyan’ın röportajları, tüm büyük medya platformlarında eşit şekilde yer aldı ve temel mesajlar Türkiye toplumunun farklı kesimlerine ulaştırıldı.

Ayrıca, haberler sadece Türkçe değil, İngilizce olarak da yayınlandı (TRT World, Hürriyet Daily News).

Röportajlar ve analiz programlarının yanı sıra, Türkiye’deki çevrimiçi haber sitelerinde 50’den fazla yazılı haber yayınlandı. Bu haberler de büyük ölçüde Ermenistan tarafından iletilen mesajları aktarıyor.

Dikkate değer bir nokta, bazı Türk medya kuruluşlarının, Azerbaycan’ın Ermenistan-Türkiye normalleşme sürecini engellediğine dair temel mesajı dolaşıma sokmaktan kaçınmamış olmasıdır.

Medya turuna ilişkin yankılar halen devam ediyor.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.