enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:27 Bakan Fidan, Hamas heyetiyle görüştü
00:17 “Terörsüz Türkiye” hedefi doğrultusunda kurulacak komisyonun ilk toplantı tarihi belli oldu
00:16 ‘Yazı Tura Tiyatro’ Ayvalık Turnesinde
00:01 Anayasa Mahkemesi (AYM), bireysel başvuru hakkının getirildiği 23 Eylül 2012’den 30 Haziran 2025’e kadar yapılan 686 bin 484 bireysel başvurudan 573 bin 180’ini sonuçlandırdı.
23:16 İstanbul’da Türkiye-İtalya-Libya zirvesi
23:01 TBMM Başkanı Kurtulmuş’tan Cumhurbaşkanı Erdoğan ile parti genel başkanlarına “Terörsüz Türkiye” teşekkürü
22:53 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazze’de omuz omuza şükür namazı kılacağız
08:32 Güneydoğulu halıcılar, yılın ilk yarısında ihraç ettikleri 165 milyon 121 bin metrekare halıdan 873 milyon 321 bin dolar gelir sağladı.
08:02 POLSAM’ın “Bir Akademisyenin Ardından: Güney Ferhat Batı” adlı kitabı okuyucuyla buluştu
06:57 Dünya Dönüyor!
06:55 Şirketlerden N’aber!
06:53 Gazeteci İlhan KARAÇAY’ın Sosyal Medyada dolaşan ‘Erdoğan’ın Akıbeti’ üzerine yorumu…
06:52 Mersin’de ünlüleri gençleştiren, şifa ve güzelliğin adresi: Getat uzmanı Dr. Işıl ÖZDEMİR!
00:54 Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) için Adana-Gaziantep Otoyol Bağlantı Yolu ve Misis Köprüsü yeniden projelendiriliyor
00:41 Bu fotoğraftaki sen misin ? Sahte Mesajlara Dikkat: Dolandırıcılık ve Virüs Tuzağından Korunma Rehberi
00:01 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Gabon Cumhurbaşkanı Brice Clotaire Oligui Nguema huzurunda, iki ülke arasında ortak anlaşmalar imzalandı.
18:38 Nizip Ticaret Odası (NTO) Başkanı Öztürk: Coğrafi işaretli ürünler AB yolunda
11:01 Rusya’da büyük deprem, ABD ve Japonya’da tsunami alarmı!
09:59 Gazeteci Aslı SÖZBİLİR’in Sabah kahvesi: Orada N’ler oluyor!
08:20 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan: ​​​​​​​işsizlik oranı haziran ayında bir önceki yıla göre 0,5 puan azalarak yüzde 8,6 seviyesinde gerçekleşti
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Türk İşverenlerin Yeni Yılın İlk Çeyreğine Yönelik İstihdam Beklentisi Yüksek

Türk İşverenlerin Yeni Yılın İlk Çeyreğine Yönelik İstihdam Beklentisi Yüksek
26 Aralık 2021
909
A+
A-

İSTANBUL- UHA HABER / Manpower Group İstihdama Genel Bakış Araştırmasına göre Türk işverenler, yüzde +30’luk Net İstihdam Görünümü ile 2022’nin ilk çeyreğine yönelik olumlu istihdam beklentisi içinde.

Manpower Group İstihdama Genel Bakış Araştırması, Türk işverenlerin 2022’nin ilk çeyreğine yönelik olarak güçlü işe alım beklentilerine sahip olduğunu ortaya koydu.

Net İstihdam Görünümü +yüzde 30 olarak ölçülürken ve bir önceki çeyreğe kıyasla yüzde 15 puan, bir yıl önce aynı döneme kıyasla yüzde 27 puan yükselerek araştırmanın başladığı tarihten bu yana en olumlu görünüm seviyesini sergiledi.

Türkiye’nin yedi bölgesinden 1.007 işverenin görüşlerine baş vurularak yapılan araştırmanın verilerine göre Türk işverenlerin yüzde 51’i 2022’nin ilk çeyreğinde istihdam artışı beklerken, yüzde 21’i azalma öngörüyor ve yüzde 26’sı ise değişiklik olmayacağını öngörüyor.

Feyza Narlı Manpower Group Türkiye Genel Müdürü Feyza Narlı, Türkiye’nin 2022 ilk çeyrek istihdam görünümü hakkında şunları söyledi: “Araştırmamızın sonuçları, anketimize katılmış olan sektörler, şirket ölçekleri ve bölgelerin tamamında 2022’nin ilk çeyreği için olumlu istihdam beklentisi öngörüyor. Bununla birlikte anketimiz; ekim, kasım aylarında yapılmış araştırmaların aralık ayı raporlamalarını içermekte olup bu dönemin sosyo-ekonomik değişimlerinin etkisini yansıtmaktadır. Araştırmamızda ölçülen yüzde +30 Net İstihdam Görünümü, Bilişim, Teknoloji, Telekomünikasyon, İletişim ve Medya sektörlerinin yanı sıra ihracata dayalı üretim sektörlerinden gelen olumlu beklentileri yansıtıyor.” Üretim sektörü olumlu görünümüyle öne çıktı İstihdama Genel Bakış Araştırması kapsamında işverenlerin görüşlerine yer verilen 11 sektörün tamamı, yeni yıla işe alımı artırma planlarıyla giriyor. En hızlı toparlanmanın +yüzde 41 Net İstihdam Görünümü ile Üretim sektöründe olması bekleniyor. Diğer Endüstri (+yüzde 37), Bankacılık, Finans, Sigortacılık ve Gayrimenkul (+yüzde 36), Kâr Amacı Gütmeyen Sektörler (+yüzde 33) ve Diğer Hizmetler (+yüzde 30) sektörel kıyaslamada öne çıkan diğer sektörler olarak sıralanıyor: Bankacılık, Finans, Sigortacılık ve Gayrimenkul: yüzde +36 İnşaat: +yüzde 14 Eğitim, Sağlık, Sosyal İşler ve Kamu: +yüzde 28 BT, Teknoloji, İletişim ve Medya: +yüzde 29 Üretim: +yüzde 41 Kâr Amacı Gütmeyen: +yüzde 33 Birincil Üretim: +yüzde 24 Restoran ve Oteller: +yüzde 13 Toptan ve Perakende Ticaret: +yüzde 19 Diğer Hizmetler: +yüzde 30 Diğer Endüstri: +yüzde 37 Türkiye’deki 7 bölgenin tümünden işverenler artan işe alım beklentisi bildiriyor. Bir önceki çeyreğe göre büyük bir artış göstererek +48 Net İstihdam Görünümü bildiren Karadeniz Bölgesi işverenleri, bölgeler arası iyimserlik liderliğini üstlendi. Ege Bölgesi işverenleri ise en zayıf istihdam iklimini (+yüzde 11) bildiren işverenler oldu. Organizasyon büyüklükleri arasında en güçlü işe istihdam iklimi (+yüzde 37) 250’den fazla çalışanı olan şirketler tarafından bildirildi.

[UHA Haber Ajansı, 26 Aralık 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.