enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:48 Soykırımcı, katil İsrail’in ateşkese rağmen yaptığı ihlaller ve katliamlar
00:34 Suriye’de PKK/YPG’nin Sonuna Doğru
00:19 Dünya Meteoroloji Örgütü’nün (WMO) raporuna göre: Su Döngüsündeki Düzensizlik Toplumları Tehdit Ediyor
00:08 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, bugün Nizaryalı mevkidaşı Yusuf Maitama Tuggar ile bir araya gelecek
20:45 Uğur Mumcu katledilişinin 33. yılında İzmir’de de anıldı
20:10 Aydın Şehir Hastanesi hizmete açıldı
19:57 Uğur Mumcu ölümünün 33. yılında anıldı
07:43 Kitap: Avcı Kekliği ‘Evveli Aşk, Ahiri Aşk Vesselam’
07:25 Yapay Yağış ve Yağış Artırma Çalışmaları
06:42 ROKETSAN Genel Müdürü Murat İkinci: “Uzun süredir yapılan yatırımlar 2026’da devreye girmeye başlayacak”
06:07 Türkiye ve Marmara için örnek model: İzmit Körfezi’nin geleceği “Dijital İkiz Projesi” ile şekillenecek
00:28 ASELSAN tarafından üretilen Hava Trafik Kontrol Radar Sistemi HTRS 100, Şam’da uçuş güvenliğini sağlayacak
00:07 CHP’li Meclis Üyesi İstifa Etti, AK Parti’ye Katıldı
21:49 ABD merkezli İran İnsan Hakları Aktivistleri Haber Ajansı (HRANA), “İran’daki eylemlerde ölenlerin sayısı 5 bin 2’ye yükseldi”
21:27 Meteorolojiye göre İzmir’de yağış alarmı sürüyor
16:49 Türk Kızılay’ın Gazze’ye gönderilmek üzere hazırladığı, 20. “İyilik Gemisi”, Mersin’den yola çıktı…
15:25 Televizyonun görsel dili TRT Akademi’de şekilleniyor
14:51 Hafta sonu ülke genelinde hava nasıl olacak?
14:27 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “bilirkişilik başvuru süresini 16 Şubat’a kadar uzattık”
14:04 Türkiye’nin Stratejik Ekseni ve İstikbal Programı için Düşünceler…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Türk Devletleri Teşkilatı: Kazakistan’a destek vermeye hazırız

Türk Devletleri Teşkilatı: Kazakistan’a destek vermeye hazırız
7 Ocak 2022
660
A+
A-

NUR SULTAN – UHA HABER / Kazakistan’da akaryakıt zammıyla patlak veren gerginlik sürüyor. Türk Devletleri Teşkilatı,” Kazakistan Hükümetine ve halkına ihtiyaç duyabilecekleri desteği vermeye hazırız” açıklamasını yaptı.

Türk Devletleri Teşkilatı, Kazakistan’da yaşanan son olaylara ilişkin açıklama yaptı:

“Türk Devletleri Teşkilatı Üye Ülkeleri olarak, Kazakistan’daki son olaylar ışığında; Kazakistan’da barış ve istikrara verdiğimiz önemi vurguluyor ve Üye Ülkemiz Kazakistan’la güçlü dayanışmamızı ifade ediyoruz.” 

“Destek vermeye hazırız”

Teşkilat’tan yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Kardeş Kazak halkının sağduyusuna ve normale dönüş konusundaki arzusuna güveniyoruz. Kazak yetkililerin barışçıl bir şekilde gerginliğin giderilmesi, düzen ve sükunetin yeniden tesis edilmesi kapasitesine sahip olduğuna inanıyoruz.

Kazakistan Hükümetine ve halkına ihtiyaç duyabilecekleri desteği vermeye hazır olduğumuzu beyan ediyoruz. Olaylarda hayatını kaybedenler için taziyelerimizi sunuyor ve yaralılara acil şifalar diliyoruz.”

Kazakistan’da yaşanan son gelişmeler

Kazakistan’da yapılan zamlar sonrası 4 gündür süren protestolar üzerine ülke genelinde olağanüstü hal edildi ve hükümet istifa etti. Ülke genelinde 19 Ocak’a kadar olağanüstü hal ilan edildi.

Fotoğraf: AP

[Fotoğraf: AP]

Cumhurbaşkanı Tokayev, olayların organize komplo girişimi olduğunu ifade ederek, “sert karşılık verilecek” açıklamasını yaptı.

Olayların organize çıkarıldığına dikkati çeken Tokayev, sorumluların cezalandırılması için “özel bir soruşturma grubu”nun kurulması yönünde karar aldı.

Çatışmalar devam ediyor

Almatı’da polisle göstericiler arasındaki çatışmalar  devam ederken, Almatı Emniyet Müdürlüğü, protestolarda onlarca kişinin öldüğünü açıkladı.

Şehir sakinlerine sokağa çıkmama çağrısını yineledi.

Fotoğraf: AP

[Fotoğraf: AP]

Türkiye, gelişmeleri yakından takip ediyor

Dışişleri Bakanlığı, olayların en kısa sürede yatışması temennisinde bulundu.
Açıklamada “Kazakistan yönetiminin bu krizin üstesinden geleceğine yönelik inancımız tamdır” denildi.

KGAÖ asker gönderdi

Kazakistan’ın da üyesi olduğu Bağımsız Devletler Topluluğu bünyesindeki “Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütü” de gelişmeler üzerine harekete geçti.

Örgüt “Durumun istikrara kavuşturulması amacıyla, Rusya, Belarus, Ermenistan, Tacikistan ve Kırgızistan askeri birliklerinden oluşan barış gücü gönderildiğini duyurdu.

[UHA Haber Ajansı, 07 Ocak 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.