enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
06:51 Erdoğan: Kameraları bantlamak bizim kitabımızda yazmaz…
06:45 Gazeteci Gül KABACAOĞLU’nun ‘Orada N’ler Oluyor!’ Dış kaynaklı haberleri!…
00:47 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, “Güçlü Medya, Bilinçli Toplum Zirvesi”nde konuştu…
00:47 Ruslar, Ukrayna’daki cephede saldırılarını önemli ölçüde artırdı…
00:06 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Suriye’de en büyük risk terör örgütleri”…
13:42 Bakan Kurum’dan Arnavutköy’deki TOKİ konutlarına ilişkin açıklama
13:21 Türkiye’den ve Dünya’dan kısa kısa ‘Satır Başı’ haberler!
12:33 XI. Uluslararası Urla Enginar Festivali ve I. Uluslararası Urla Sürdürülebilir Gastronomi ve Tarım Konferansı Başarıyla Gerçekleşti…
11:04 DoktorTakvimi, bu yıl da Great Place To Work Türkiye’nin En İyi İşverenleri listesinde yerini aldı
10:36 Doğal afetlerden kaynaklanan ekonomik kayıplar ilk çeyrekte 83 milyar dolara ulaştı
10:04 Uluslararası İstanbul Anne, Bebek, Çocuk Fuarı ‘CBME’ Türkiye’nin Yeni Odak Grupları Belli Oldu!
09:32 Vücudun temel yapı taşlarından biri olan D vitamininin eksikliği sağlık sorunlarına neden olabilir…
08:10 (RTÜK) Başkanı Şahin, “sokak röportajları” toplumda ayrışmaya, manipülasyona ve yanlış bilgilendirmeye yol açıyor…
07:36 Eğitimde Büyük Çöküş: Türkiye Avrupa’nın 61 Katı Eğitim Enflasyonu Yaşıyor!…
00:59 Terör ve İstihbarat!…
00:54 Türkiye-İtalya arasında, ticaret, sanayi yatırımları, uzay, kültür, spor, sosyal hizmetler, arşiv, ulaştırma ve savunma sanayi alanında 11 anlaşma imzalandı….
00:49 Türkiye-İtalya 4. Hükümetlerarası Zirvesi sonrası ortak bildiri yayımlandı
00:41 Eğitim faaliyeti sırasında kaza: 1 asker şehit
00:38 Bakan Ali Yerlikaya’dan Özgür Özel’e ‘bant’ tepkisi
00:35 Yer Bilimci Prof. Dr. Feyzi Bingöl’den Marmara Depremi Uyarısı: “Tek Parça Kırılırsa 7’nin Üzerinde Olabilir”…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Türk çay kültürüne minyatür sanatıyla bir bakış: Çay Aşkına Sergisi başlıyor

Türk çay kültürüne minyatür sanatıyla bir bakış: Çay Aşkına Sergisi başlıyor
6 Temmuz 2023
123
A+
A-

* Çaya hak ettiği değeri vermek ve Anadolu’dan bir dünya markası çıkarmak üzere yola çıkan Türk çay markası Lazika, bu yıl UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi’ne de eklenen Türk çayının kültürünü yaşatmak ve tanıtmak üzere Sabriye Şeker ve Şeker Sanat Evi iş birliğiyle “Çay Aşkına” minyatür sergisini hayata geçiriyor. 

* Emek dostluk ve misafirperverliğin sembolü Türk Çay kültürünü sahiplenen sergi 7 Temmuz’da Rize Çay Çarşısı’nda başlıyor.

 * 19 kadın sanatçının gözünden Türk çay kültürünü ve çay hikayesini anlatan sergi 21 Temmuz’dan itibaren ise İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı dış hatlarda ziyaretçilerle buluşacak.

UHA / İnternational News Agency Üretim merkezi Rize Ardeşen, paketleme merkezi Elmalık Köyü’nde bulunan Türk çay markası Lazika, tezhip ve minyatür sanatçısı Sabriye Şeker tarafından 2003 yılında kurulan tezhip, minyatür, desen ve ebru çalışmalarına ev sahipliği yapan Şeker Sanat Evi ile bir iş birliği yaptı. Lazika, Sabriye Şeker ve Şeker Sanat Evi, emek dostluk ve misafirperverliğin sembolü Türk Çay kültürünü minyatür sanatının tasvir ve anlatım zenginliği ile buluşturmak adına, 19 sanatçının gözünden Türk çay kültürünü ve çay hikayesini anlatan “Çay Aşkına” minyatür sergisini hayat geçiriyor. Sergi, 7 Temmuz saat 16.00’da Rize Çay Çarşısı Sergi Salonunda açılacak ve 21 Temmuz’da İstanbul’a taşınarak Sabiha Gökçen Havalimanı dış hatlarda ziyaretçilerle buluşacak.

Türk çay kültürüne minyatür sanatıyla bir bakış: Çay Aşkına Sergisi başlıyor  - A24

Minyatür sergisi ile hedef Türk çay kültürüne katkı sağlamak“Çay Aşkına” minyatür sergisinin öneminden bahseden Lazika Kurucu Ortağı Emre Erçin, “Çok fazla farkına varamasak da ülkemizde tüm dünyada saygı duyulan bir çay kültürümüz var. UNESCO bu sene Türk çay kültürünü korunması gereken ‘kültürel miras‘ olarak tanımladı. Çay kültürü adına büyük hayaller kurmayı seven bir üretici olarak bu gelişmeden çok mutlu olduk. Sabriye Şeker ve Şeker Sanat Evi ile birlikte hayat geçirdiğimiz ‘Çay Aşkına’ minyatür sergisiyle Türk çay kültürünün korunmasına ve yaşatılmasına destek olabilmeyi arzu ediyoruz. Minyatür sanatının tasvir ve anlatım zenginliği 19 sanatçının eseriyle Türk çay kültürünün daha geniş kitlelere anlatılmasına katkı sağlayacaktır. Çay aşkına siz de gelin ve bu orijinal sergiye destek olun” dedi.

Türk çay kültürü', UNESCO listesinde! En iyi çay nasıl demlenir? - Güncel  Haberler Son Dakika Ortak hayalimiz “Çay Aşkı”Sabriye Şeker ve kurucusu olduğu Şeker Sanat Evi ile ortak hayallerinin çay aşkı olduğunu söyleyen Emre Erçin, “Sabriye Şeker’in Lazika için, Türk çayı için tasarladığı minyatür eserlerini ambalajlarımızda da kullanıyoruz. Orijinallerini ofiste duvarda sergilediğimiz sanat eserlerine hiç dokunmadan ambalajımızda yer verdik. Tüm dünya sadece çayımızın lezzetiyle değil, kültürüyle de tanışsın istedik” şeklinde konuştu. Geçmişten günümüze eserlerimizi resmettikŞeker Sanat Evi’nin kurucusu Sabriye Şeker, “Sanat yolculuğuna projelerle devam eden atölyemizin bu seneki konusu uzun zamandır hayalini kurduğum çayın hikayesi oldu. Geçmişten günümüze eserlerimizi minyatür ve süslemelerle resmettik. Çay Aşkına isimli bu çalışmalarımızı sizlerle paylaştığımız için çok mutluyuz. Rizeli bir sanatçı olmanın gururunu da yaşadığımı söylemek isterim” dedi. Çay Aşkına sergisinde 19 sanatçının eserleri yer alacak: Sabriye Şeker, Gülümser Sarıalioğlu, Ayşegül Nalçacı, Çiğdem Ustaoğlu, Ümit Üstün, Zeynep Belkıs Ocak, Silva Atiniz, Figen Kocaalioğlu, Aysel Tuncer, Ayşenur Şimşek, Züleyha Atakul, İlkşen Yıldızaydın, Serap Çopuroğlu, Esin Şeker, Gülsüm Yiğittürk, Müzeyyen Gürbüz, Berrin Topbaş, Sevda Açıksöz, Hülya Toksöz. Sergi adresi: Rize Çay Çarşısı Sergi Salonu Eminettin Mahallesi Menderes Bulvarı No:57 / 1A İç Kapı No:1 Merkez/ Rize 

ULAŞ DAĞLIOĞLU – Marjinal Porter Novelli Gazeteci* Ulaş Dağlıoğlu   

***    Lazika hakkında   2013 yılında temelleri atılan, 2016 yılında kurumsal bir yapıya geçen Lazika’nın dört ortağı bulunmaktadır. Üretim merkezi Rize’nin ilçesi Ardeşen’deki Fırtına Vadisi’nde bulunan Lazika’nın, Elmalık Köyü’nde paketleme ve ambalajlama merkezi, İstanbul’da 42 Maslak AVM’de ise tüm ürünlerin tadılabileceği bir kafesi bulunmaktadır. Lazika’nın ürünleri arasında yeşil çaylar, siyah çaylar ve ‘Hisli Harmanlar’ serisi ve her mevsim bitkilerinden oluşan karışım ‘4 Mevsim’ olmak üzere bitki çayları ve fonksiyonel çaylar yer almaktadır. Lazika; Almanya, Hollanda, Belçika, Fransa, Avusturya, Amerika, İngiltere, Dubai başta olmak üzere 13 ülkeye ihracat yapmaktadır. 14 dönüm çay bahçelerine sahip Lazika katma değerli ürün sunmak için katma değerli ürüne yatırım yapar. Bölgedeki kadınların topladığı el ile toplanmış 2,5 yaprak yeşil çay için 3,5 kat fazla fiyat öder. Lazika çaylar Almanya, Hollanda, Belçika, Fransa, Avusturya, Amerika, İngiltere, UAE, Avustralya, İsrail, Çek Cumhuriyeti, İsviçre, Azerbaycan’a (13 ülkeye) ihraç edilir. Lazika’nın 2023 ihracat hedefi 1,5M $ olarak belirlendi. Tüm ürünler için: www.lazika.com.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.