enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
12:15 Türkiye’de 15 yaş altına sosyal medya yasağı geliyor
07:41 Yazar Peren Birsaygılı Mut: Suriye Devrimi’nin Filistin davası açısından taşıdığı tarihsel ve stratejik önemi
07:14 Avrupa’da ABD’siz savunmanın formülü: Avrupai NATO
00:55 Tokat’ın Niksar ilçesinde araç muayenesinde kredi kartı komisyonu yasal bulunmadı
00:48 Akif Çağatay Kılıç: İran ekseninde gerilimin çözülmesi için çabalarımız devam edecek
00:43 Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanan Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı sonrası bildiri yayınlandı…
00:39 Bakan Göktaş’tan İBB kreşindeki iddialara ilişkin açıklama
00:38 Terörsüz Türkiye ve Bölge Hedefinin Geleceği
00:29 ABD’nin Güney Kahkasya Stratejisi: Zengezur, Enerji Hatları ve Bölgesel Güç Dengeleri
00:26 Türkiye’nin bölünmüş yol ağı 30 bin kilometreye ulaştı
00:20 İran Dışişleri Bakanı Arakçi, Steve Witkoff ile temas kurmadığını söyledi.
00:18 Irak’ta ABD’nin karşı çıktığı Nuri Maliki kimdir?
00:08 Davos’ta geç gelen itiraf
00:02 “Gaziantep’in Genç Yıldızları Ödül Töreni”nden notlar!
00:01 UHA / İnternational News Agency’ndan ‘Körfez Haberleri…
21:26 MİT ve Emniyet’ten “casusluk” operasyonu: 6 gözaltı
10:51 Zorbalık üstüne zorbalık!
10:28 Gazze’de Ateşkesten Sonra Derinleşen Sessizlik “Gazze’de Her Şey En Ağır Haliyle Devam Ediyor”
07:32 Türkiye ile mücadele eden herkes kaybeder…
06:58 Ahmet Efendi Mescidi, Kocaeli Büyükşehir’le hayat buldu
TÜMÜNÜ GÖSTER →

TÜBİSAD Hatay’da iki yeni Teknolojik Eğitim Sınıfı daha açtı

TÜBİSAD Hatay’da iki yeni Teknolojik Eğitim Sınıfı daha açtı
22 Mayıs 2024
33
A+
A-

* Bilişim Sanayicileri Derneği’nin (TÜBİSAD), 6 Şubat 2023‘te yaşanan yıkıcı depremlerin ardından “iyilik bulaşıcıdır” motivasyonuyla hayata geçirdiği Teknolojik Eğitim Sınıfı projesi (TES) kapsamında, Equinix Vakfı ve Equinix Türkiye’nin katkılarıyla Hatay Serinyol Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde iki yeni Teknolojik Eğitim Sınıfı açıldı.

* Bu sınıflarla birlikte Hatay’daki TÜBİSAD Teknolojik Eğitim Sınıfı sayısı 14’e; Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman ve Osmaniye’deki toplam sınıf sayısı ise 24’e ulaştı.

UHA / İnternational News Agency 

Türkiye’de e-dönüşümü sağlayacak ulusal projeler üretmek ve bu projeleri paylaşarak tüm kesimlerin desteğini almak suretiyle çalışmalarını yürüten Bilişim Sanayicileri Derneği (TÜBİSAD), 6 Şubat 2023’te meydana gelen ve 11 ili etkileyen deprem felaketinin ardından “İyilik Bulaşıcıdır!” motivasyonuyla üyelerinin ve ekosisteminde yer alan paydaşlarının katkılarıyla attığı hızlı adımlar sonucu Teknolojik Eğitim Konteynerleri (TEK) / Teknolojik Eğitim Sınıfları (TES) projesini başlatmıştı.

TÜBİSAD Teknolojik Eğitim Sınıfı Projesi kapsamında Equinix Vakfı ve Equinix Türkiye’nin katkılarıyla Hatay Serinyol Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde iki yeni Teknolojik Eğitim Sınıfının açılışı yapıldı. Hem öğrencilerin hem de bölge halkının ortak kullanımına sunulan sınıflar; 3D yazıcı, dizüstü bilgisayarlar, robotik kitler ve yazıcılar gibi teknolojik ekipmanlarla donatıldı.

Afet bölgesindeki sınıf sayısı 24’e ulaştı
Serinyol Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde açılan bu iki yeni sınıfla birlikte Hatay’daki TÜBİSAD Teknolojik Eğitim Sınıfı sayısı 14’e ulaşırken; afet bölgesi Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman ve Osmaniye’deki sınıf sayısı ise 24’e ulaştı.

Açılış programı kapsamında, çeşitli sunumlar, paneller ve söyleşiler gerçekleştirildi; alanında uzman profesyoneller, öğrencilerle bir araya gelerek bilgi ve deneyimlerini paylaştılar. Equinix Türkiye profesyonelleri tarafından gerçekleştirilen panellerde ve dijital kariyer yolculuğu sohbetlerinde, teknoloji dünyasındaki yenilikler ve gelişmeler öğrencilere aktarıldı.

Scale-upların Globalleşme Yolculuğuna Farklı Bir Yaklaşım | Analiz Gazetesi

“Bölgedeki fırsat eşitsizliğini azaltmak hedefiyle çalışmaya devam edeceğiz”
Derneğin en önemli misyonlarımızdan birinin dijital kapsayıcılık, nitelikli eğitim ve fırsat eşitliğini sağlamak olduğunu belirten TÜBİSAD Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali TOMBALAK, “6 Şubat’ta ne yazık ki ülkemizin en büyük felaketlerinden birini yaşadık. Felaketin ardından üyelerimizin büyük desteğiyle hemen bölgedeki eğitim ve gelişim ihtiyaçları için kullanabilecek TÜBİSAD Teknolojik Eğitim Konteyneri/Sınıfı (TEK/TES) projesini hayata geçirdik. Bu yılki hedefimiz bu sınıfların sayısını 25’e çıkarmaktı. Equinix Vakfı ve Equinix Türkiye’nin katkılarıyla açılışını yaptığımız sınıflarla birlikte sayıyı 24’e çıkardık. Bölgedeki fırsat eşitsizliğini azaltmak hedefiyle çalışmaya devam edeceğiz. Tüm üyelerimizin desteklerini bekliyoruz” dedi.

ABD'li Equinix Türk havacılığını dijitalleştirmeye aday! – Haber Aero

TÜBİSAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Equinix Türkiye Genel Müdürü Aslıhan GÜREŞCİER, “19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımızı kutlamanın daha iyi bir yolu var mı bilmiyorum. 6 Şubat 2023 deprem felaketinden hemen sonra, TÜBİSAD Bilişim Sanayicileri Derneği ile birlikte çalışarak Equinix Vakfı olarak yapımında vesile ve destek olduğumuz TES Teknoloji Eğitim Sınıfı açılışına katılmak ve bilişim okuyan genç öğrencilerle bir araya gelmek için Antakya’daydık. Equinix Türkiye ekibimizden dört arkadaşımız, genç bilişim öğrencilerine dijital dünya ve veri merkezi altyapılarına dair seminer verdi. Duygusal olarak çok yoğun bir gündü. Eğitimde ve dijital kaynaklara erişimde fırsat eşitliği için çalışmak Equinix Vakfının varlık sebebi. Bu önemli projeye bizi dahil ettiği için TÜBİSAD Bilişim Sanayicileri Derneği ekibine çok teşekkürler.” dedi.

Projenin hedefleri
Projeyle, afet bölgesinde bulunan bireylerin eğitim, sosyal ve çalışma hayatlarında meydana gelen kayıplar nedeniyle artan fırsat eşitsizliğinin azaltılması hedefleniyor. Öğrencilerin örgün teknoloji eğitimine ulaşması, farklı yaş grubundaki bireylerin ihtiyaçlarına yönelik beceri ve sosyal destek almalarını sağlayarak afet bölgesi ve Türkiye’nin kalkınmasına katkı sağlamak amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında, 2024 yılı sonuna kadar hedef 2024 sonuna kadar hedef 24’ün üzerine çıkılarak teknolojik eğitim konteyneri (TEK) ve teknolojik eğitim sınıfı (TES) kurulması hedefleniyor.

Sürdürülebilir kalkınmayla uyumlu teknolojik dönüşüm
Teknolojiyle donatılmış mobil veya sabit konumlandırılan sınıflar olan ve her biri 20 öğrenci kapasitesine sahip TEK ve TES’ler, öğrencilerin teknoloji eğitimlerinin yanı sıra farklı yaş gruplarının çeşitli bilişim, sosyal ve kültürel aktiviteleri, meslek edindirme kursları ve psikolojik destek sunarak “Dönüşümlü Eğitim Merkezi” olarak da kullanılıyor. TEK ve TES’ler teknoloji erişimi ihtiyaçlarını karşılamak üzere masa, sandalye, dolap, yangın söndürme tüpü, dizüstü bilgisayar, klima, jeneratör, 3D yazıcı, projektör ve internet bağlantısı için erişim noktası bulunduruyor.  İlave eğitimlerle desteklenen öğrenciler için robotik kodlama ve oyun tasarımı eğitimleri veriliyor.

Proje, Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarından 4-Nitelikli Eğitim, 5-Cinsiyet Eşitliği, 8-İnsana yakışır iş ve ekonomik büyüme, 10-Eşitsizliklerin azaltılması, 17-Amaçlar için Ortaklıklar maddelerine doğrudan uyumlu olarak toplumsal kalkınmaya katkı sağlamayı amaçlıyor.

ULAŞ DAĞLIOĞLU2017'den bu yana Marjinalli – Marjinal Porter ...

Gazeteci* Ulaş Dağlıoğlu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.