enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:17 Bazı bölgelerde barajlar dolmuyor, Su sürekli azalıyor !
06:50 Brüksel’den Yükselen Uyarı: Türkiyesiz Güvenlik Olmaz
00:55 Türk Dünyası’nın Kültürel Mirasını ve Küresel Etkileşimini öne çıkaracak ‘Viyana’da Türk Haftası’ bugün başlıyor…
00:54 Dr. Elvin Abdurahmanlı, “Bölgedeki kalıcı barış ve Türk birliğinin caydırıcı gücü en önemli unsur”
00:37 Bakan Göktaş, 2002’de 5 bin 777 olan engelli memur sayısı 82 bin 626’ya ulaştı
00:34 Hollanda Türk Gazeteciler Birliğili, 10 Ocak’ı bu kez “Anma” ruhuyla yaşattı
00:30 Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) 10 Ocak’ta Üyeleriyle Buluştu 
00:29 Türkiye’de rüzgardan elektrik üretimi 3 Ocak’ta 259 bin 76 megavatsaatle günlük bazda tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı
00:21 Milli Savunma Bakanı Güler, “Gazze Şeridi’nde İsrail için bir tehdit oluşturmuyor”
00:20 Yüzyılın konut projesinde yeni haftanın kura takvimi
00:11 Oğuz Türklerine ait 9-10. yüzyıldan kalma Kültöbe Yazıtı keşfedildi
00:10 Türk Dünyası’ndan Haberler!
00:59 ABD Başkanı,Venezuela’dan Grönland’a, İran’dan Suriye’ye kadar birçok başlıkta dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
00:41 2026’nın merakla beklenen 20 filmi
00:38 Türkiye’nin 2026’da dış politikada öncelikleri neler olacak?
00:37 2026’da emekli aylıkları yaşam maliyetine kıyasla ne seviyede?
00:30 Güvenlik kaynakları: Çatışmaların sebebi YPG’nin Suriye’nin geleceğini ve kaynaklarını sömürme kaygısıdır
00:26 İran’da sokağa çıkma çağrıları yapan sürgündeki Rıza Pehlevi kimdir?
00:21 Türkiye, Karadeniz’in güvenliği konusunda nasıl bir sorumluluk alacak?
00:19 BM Güvenlik Konseyi’nde Rusya ve Çin başta olmak üzere birçok ülkeden ABD’ye sert tepki
TÜMÜNÜ GÖSTER →

TÜBİSAD Hatay’da iki yeni Teknolojik Eğitim Sınıfı daha açtı

TÜBİSAD Hatay’da iki yeni Teknolojik Eğitim Sınıfı daha açtı
22 Mayıs 2024
32
A+
A-

* Bilişim Sanayicileri Derneği’nin (TÜBİSAD), 6 Şubat 2023‘te yaşanan yıkıcı depremlerin ardından “iyilik bulaşıcıdır” motivasyonuyla hayata geçirdiği Teknolojik Eğitim Sınıfı projesi (TES) kapsamında, Equinix Vakfı ve Equinix Türkiye’nin katkılarıyla Hatay Serinyol Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde iki yeni Teknolojik Eğitim Sınıfı açıldı.

* Bu sınıflarla birlikte Hatay’daki TÜBİSAD Teknolojik Eğitim Sınıfı sayısı 14’e; Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman ve Osmaniye’deki toplam sınıf sayısı ise 24’e ulaştı.

UHA / İnternational News Agency 

Türkiye’de e-dönüşümü sağlayacak ulusal projeler üretmek ve bu projeleri paylaşarak tüm kesimlerin desteğini almak suretiyle çalışmalarını yürüten Bilişim Sanayicileri Derneği (TÜBİSAD), 6 Şubat 2023’te meydana gelen ve 11 ili etkileyen deprem felaketinin ardından “İyilik Bulaşıcıdır!” motivasyonuyla üyelerinin ve ekosisteminde yer alan paydaşlarının katkılarıyla attığı hızlı adımlar sonucu Teknolojik Eğitim Konteynerleri (TEK) / Teknolojik Eğitim Sınıfları (TES) projesini başlatmıştı.

TÜBİSAD Teknolojik Eğitim Sınıfı Projesi kapsamında Equinix Vakfı ve Equinix Türkiye’nin katkılarıyla Hatay Serinyol Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde iki yeni Teknolojik Eğitim Sınıfının açılışı yapıldı. Hem öğrencilerin hem de bölge halkının ortak kullanımına sunulan sınıflar; 3D yazıcı, dizüstü bilgisayarlar, robotik kitler ve yazıcılar gibi teknolojik ekipmanlarla donatıldı.

Afet bölgesindeki sınıf sayısı 24’e ulaştı
Serinyol Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde açılan bu iki yeni sınıfla birlikte Hatay’daki TÜBİSAD Teknolojik Eğitim Sınıfı sayısı 14’e ulaşırken; afet bölgesi Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman ve Osmaniye’deki sınıf sayısı ise 24’e ulaştı.

Açılış programı kapsamında, çeşitli sunumlar, paneller ve söyleşiler gerçekleştirildi; alanında uzman profesyoneller, öğrencilerle bir araya gelerek bilgi ve deneyimlerini paylaştılar. Equinix Türkiye profesyonelleri tarafından gerçekleştirilen panellerde ve dijital kariyer yolculuğu sohbetlerinde, teknoloji dünyasındaki yenilikler ve gelişmeler öğrencilere aktarıldı.

Scale-upların Globalleşme Yolculuğuna Farklı Bir Yaklaşım | Analiz Gazetesi

“Bölgedeki fırsat eşitsizliğini azaltmak hedefiyle çalışmaya devam edeceğiz”
Derneğin en önemli misyonlarımızdan birinin dijital kapsayıcılık, nitelikli eğitim ve fırsat eşitliğini sağlamak olduğunu belirten TÜBİSAD Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali TOMBALAK, “6 Şubat’ta ne yazık ki ülkemizin en büyük felaketlerinden birini yaşadık. Felaketin ardından üyelerimizin büyük desteğiyle hemen bölgedeki eğitim ve gelişim ihtiyaçları için kullanabilecek TÜBİSAD Teknolojik Eğitim Konteyneri/Sınıfı (TEK/TES) projesini hayata geçirdik. Bu yılki hedefimiz bu sınıfların sayısını 25’e çıkarmaktı. Equinix Vakfı ve Equinix Türkiye’nin katkılarıyla açılışını yaptığımız sınıflarla birlikte sayıyı 24’e çıkardık. Bölgedeki fırsat eşitsizliğini azaltmak hedefiyle çalışmaya devam edeceğiz. Tüm üyelerimizin desteklerini bekliyoruz” dedi.

ABD'li Equinix Türk havacılığını dijitalleştirmeye aday! – Haber Aero

TÜBİSAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Equinix Türkiye Genel Müdürü Aslıhan GÜREŞCİER, “19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımızı kutlamanın daha iyi bir yolu var mı bilmiyorum. 6 Şubat 2023 deprem felaketinden hemen sonra, TÜBİSAD Bilişim Sanayicileri Derneği ile birlikte çalışarak Equinix Vakfı olarak yapımında vesile ve destek olduğumuz TES Teknoloji Eğitim Sınıfı açılışına katılmak ve bilişim okuyan genç öğrencilerle bir araya gelmek için Antakya’daydık. Equinix Türkiye ekibimizden dört arkadaşımız, genç bilişim öğrencilerine dijital dünya ve veri merkezi altyapılarına dair seminer verdi. Duygusal olarak çok yoğun bir gündü. Eğitimde ve dijital kaynaklara erişimde fırsat eşitliği için çalışmak Equinix Vakfının varlık sebebi. Bu önemli projeye bizi dahil ettiği için TÜBİSAD Bilişim Sanayicileri Derneği ekibine çok teşekkürler.” dedi.

Projenin hedefleri
Projeyle, afet bölgesinde bulunan bireylerin eğitim, sosyal ve çalışma hayatlarında meydana gelen kayıplar nedeniyle artan fırsat eşitsizliğinin azaltılması hedefleniyor. Öğrencilerin örgün teknoloji eğitimine ulaşması, farklı yaş grubundaki bireylerin ihtiyaçlarına yönelik beceri ve sosyal destek almalarını sağlayarak afet bölgesi ve Türkiye’nin kalkınmasına katkı sağlamak amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında, 2024 yılı sonuna kadar hedef 2024 sonuna kadar hedef 24’ün üzerine çıkılarak teknolojik eğitim konteyneri (TEK) ve teknolojik eğitim sınıfı (TES) kurulması hedefleniyor.

Sürdürülebilir kalkınmayla uyumlu teknolojik dönüşüm
Teknolojiyle donatılmış mobil veya sabit konumlandırılan sınıflar olan ve her biri 20 öğrenci kapasitesine sahip TEK ve TES’ler, öğrencilerin teknoloji eğitimlerinin yanı sıra farklı yaş gruplarının çeşitli bilişim, sosyal ve kültürel aktiviteleri, meslek edindirme kursları ve psikolojik destek sunarak “Dönüşümlü Eğitim Merkezi” olarak da kullanılıyor. TEK ve TES’ler teknoloji erişimi ihtiyaçlarını karşılamak üzere masa, sandalye, dolap, yangın söndürme tüpü, dizüstü bilgisayar, klima, jeneratör, 3D yazıcı, projektör ve internet bağlantısı için erişim noktası bulunduruyor.  İlave eğitimlerle desteklenen öğrenciler için robotik kodlama ve oyun tasarımı eğitimleri veriliyor.

Proje, Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarından 4-Nitelikli Eğitim, 5-Cinsiyet Eşitliği, 8-İnsana yakışır iş ve ekonomik büyüme, 10-Eşitsizliklerin azaltılması, 17-Amaçlar için Ortaklıklar maddelerine doğrudan uyumlu olarak toplumsal kalkınmaya katkı sağlamayı amaçlıyor.

ULAŞ DAĞLIOĞLU2017'den bu yana Marjinalli – Marjinal Porter ...

Gazeteci* Ulaş Dağlıoğlu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.