enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
04:57 İttihat ve Terakki cemiyetinin, Şam Valisi olarak atadığı Cemal Paşa: Köpekler ve Araplar Giremez!
04:29 Adalar Vakfı’ndan İstanbul’un hafızasına yolculuk: Adalarda Hayat Var belgeseli yayında
03:57 Kocaeli Ticaret Odası (KOTO) Başkanı Bulut, Mısır’da İş Birliği Protokolüne imza attı
00:56 Rusya-Ukrayna Savaşı’nın arabulucu ülkesi: Türkiye
00:52 İmalat sanayisi işletmeleri için uygun koşullu finansman paketi
00:48 “Narin Güran cinayetine aylar sonra müdahil olundu” haberlerine yalanlama
00:46 Gazeteci Nevzat ÇİÇEK: Güvenlik kaynakları ne diyor: 25 maddede Suriye’de yaşananlar-görüşmeler-beklentiler
00:38 Deprem şehitleri “Türkiye’min Gücüne Bak” temalı törenle anılacak
00:28 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terörden medet umanlar sonuç alamaz
00:23 Türk tipi Kamikaze İHA’dan tam isabet: SKYDAGGER sahnede
00:22 Türkiye’de Bakım Sigortasının Kurumsal Tasarımı: Bakıma Muhtaçlık
00:18 Sivil Havacılıkta pilot sayısı geçen yıla göre yüzde 10 artışla 17 bin 910’a ulaştı
00:14 Kahramanmaraş’ta, 6 Şubat 2023’te meydana gelen deprem felaketinin 3. yılında eğitim öğretime bir gün ara verilecek.
00:09 Gergerlioğlu’ndan destek; “İşçilere yönelik hukuksuzluk devam ederse, halk boykot başlatacaktır!”
11:53 ABD SDG’den Neden Vazgeçti
11:08 Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti’nde (KOGACE) Başkanlık Görev Değişimi
07:04 ABD-Ukrayna-Rusya Üçlü Müzakereleri Devam Edecek
00:16 Uluslararası Deneyimler Çerçevesinde Türkiye’de Bakım Sigortasının Kurumsal Tasarımı
00:11 ICE’a Tepki Büyüyor
00:10 TÜRSAB Başkanı Bağlıkaya, “Türk hukukuna göre Türkiye’de otel ve tur pazarlamak seyahat acentalarının işi”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Trump’ın sakladığı belgelerde yabancı bir ülkenin nükleer kapasitesine ait bilgilerin olduğu iddiası

Trump’ın sakladığı belgelerde yabancı bir ülkenin nükleer kapasitesine ait bilgilerin olduğu iddiası
8 Eylül 2022
250
A+
A-

Eski Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump’ın Florida’daki malikanesinde ele geçirilen gizli belgeler arasında yabancı bir ülkenin askeri savunma gücü ve nükleer kapasitesine ilişkin çok gizli bir belgenin bulunduğu bildirildi.

TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı (TÜHA)’nın ‘EuroNews’ kaynaklı haberine göre, The Washington Post gazetesinin haberine göre, belgenin hangi ülkeye ait olduğu, hatta söz konusu yabancı hükümetin ABD’nin dostu mu yoksa düşmanı olduğu açıklanmadı.

Gazete belgelerin ele geçirilmesinin hemen sonrasında belgelerde nükleer silahlarla ilgili bilgilerin olabileceğini ileri sürmüştü.

Mahkeme kayıtlarına göre Federal Soruşturma Bürosu (FBI) 8 Ağustos’ta Trump’ın Mar-a-Lago malikanesine düzenlediği baskında 11 binden fazla hükümete ait belge ve fotoğraf ele geçirmiş, yüzlerce gizli belgeye de el koymuştu.

Gazeteye göre ele geçirilen bazı belgelerin Amerikan operasyonlarına ilişkin yalnızca çok gizli değil, özel izin de gerektiren belgeler bulunuyor. Öyle ki bu belgelerden bazılarını Biden yönetiminin en üst düzey ulusal güvenlik yetkililerinin bile izin verilmeden incelemesi mümkün değil.

Amerikan Adalet Bakanlığı bu belgeleri Ocak 2021’de Beyaz Saray’dan ayrılırken yanında götürmekten ve Mar-a-Lago’da saklamaktan dolayı Trump hakkında soruşturma yürütüyor.

Pazartesi günü federal yargıç Trump’ın talebi üzerine FBI’ın aramalar sırasında ele geçirdiği kayıtları incelemek için bağımsız bir hukukçu atanması talebini kabul etmişti. Bu girişimin Adalet Bakanlığı’nın soruşturmasını geciktirmesi bekleniyor.

[UHA Haber Ajansı, 08 Eylül 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.