enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
18:38 Nizip Ticaret Odası (NTO) Başkanı Öztürk: Coğrafi işaretli ürünler AB yolunda
18:02 POLSAM’ın “Bir Akademisyenin Ardından: Güney Ferhat Batı” adlı kitabı okuyucuyla buluştu
11:01 Rusya’da büyük deprem, ABD ve Japonya’da tsunami alarmı!
09:59 Gazeteci Aslı SÖZBİLİR’in Sabah kahvesi: Orada N’ler oluyor!
08:20 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan: ​​​​​​​işsizlik oranı haziran ayında bir önceki yıla göre 0,5 puan azalarak yüzde 8,6 seviyesinde gerçekleşti
07:04 Kira artış ve Emlak hizmet ve Komisyon Bedellerinde Adaletli Düzenleme Talebi için Derinceli vatandaştan TBMM Başkanlığına Mektup!
06:58 Sabah Gazetesi Yazarı Mahmut Övür, son anket sonuçlarıyla ilgili dikkat çekici bir yazı kaleme aldı.
06:50 Cumhurbaşkanlığı, özellikle hastane ve emniyet gibi kurumlarda kesintisiz hizmet verecek kreş ve çocuk bakımevlerinin yaygınlaştırılması için genelge yayımladı.
00:55 MGK’da ‘Terörsüz Türkiye’ vurgusu: Milli hedeflere istikrarlı adımlarla ilerlenecek
00:55 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Orman yangınlarıyla ilgili 68 şüphelinin gözaltına alındı, bunlardan 39’unun tutuklandı”
00:48 Kulüpler Birliği yeni başkanını seçti
00:38 Türkiye, Gazze’de soykırım yapan İsrail’e karşı alınacak önlemleri ele alan Lahey Grubu’nun Bogota Ortak Bildirisi’ne katıldı
00:32 Türkiye’nin önde gelen tarım makinesi üreticilerinden Türk Traktör ve Ziraat Makineleri A.Ş, üretimi durduruyor
00:28 Zafer Partili Aslan’dan Meclis’e çağrı: ‘Yangınsız Türkiye Komisyonu kurulmalı’
00:15 MHP Genel Başkanı Bahçeli, NeXT Sosyal’e katıldı
00:12 İşNet’e Üç Yıl Üst Üste En Mutlu İşyeri Ödülü
00:03 Anadolubank Özel Bankacılık Hizmet Ağını Genişletiyor
00:03 Bursa Harmancık/Orhaneli yangını kontrol altına alındı
12:06 Bursa’nın Gürsu, Kestel, Orhaneli ve Harmancık ilçelerinde çıkan orman yangınlarına, İnegöl Belediyesi’nden tam destek
09:57 Kocaeli’de Ekmek Skandalı: Zam Oyunuyla Vatandaş Soyuluyor!
TÜMÜNÜ GÖSTER →

TRT Haber Mehmetçik’in destan yazdığı Hakurk’ta

TRT Haber Mehmetçik’in destan yazdığı Hakurk’ta
12 Nisan 2021
697
A+
A-

UHA HABER / Terörün kökünü kazımak isteyen Mehmetçik, Irak’ın kuzeyinde kurduğu ileri üs bölgeleriyle terör örgütüne ağır darbe vuruyor. TRT Haber, Irak’ın kuzeyinde kahramanlık destanı yazan Mehmetçiğin terörle mücadelesini yerinde görüntüledi.

1187 rakımlı çam tepe üs bölgesi TSK’nın 2017 yılından bu yana sınır ötesinde kurduğu üslerden sadece biri. Kahraman Türk komandoları bölgede başarılı operasyonlar gerçekleştiriyor.

Bununla birlikte hem Hakurk’taki teröristlere göz açtırılmıyor hem de bu bölgede yaşayan ırak halkının huzur ve güveni sağlanıyor.

Irak’ın kuzeyinde yer alan üs stratejik bir öneme sahip

Çam Tepe üs bölgesi stratejik bir noktada. Teröristlerle her an sıcak bir çatışma yaşanabiliyor.

Adını da 2017 de üst bölgesinde teröristlerce şehit edilen uzman çavuş Hüseyin Çam’dan alıyor.

Kahraman komandolar sınır ötesinde

Sarp dağlarla kaplı, uçurumlarla bezeli sert coğrafyada, Mehmetçik gözünü mevziden bir an olsun ayırmıyor. Her türlü terör tehdidine karşı daima hazır.

Hakurk, Türkiye sınırıyla terör örgütü PKK’nın ana üssü kandil dağı arasındaki geçiş güzergahı ve ikmal hattı konumunda. Uzun yıllar teröristlerin Türkiye’ye gerçekleştirdiği birçok saldırı tam da burada gerçekleşti.

Ancak TSK’nın alan hakimiyetini sınır ötesine taşımasıyla hem saldırılar hem de sızma girişimleri engellendi.

Üs bölgelerinde yerli ve milli silahlar kullanılıyor

Türk askerinin sahadaki en önemli yardımcılarıysa yerli ve milli silahlar.
Sarp elektronik harp sistemiyle kilometrelerce uzaktaki hedef dışarı çıkmadan imha edilebiliyor.

Acar radar sistemi bölgedeki tüm hareketli cisimler anında belirleniyor. Böylece teröristlere göz açtırılmıyor. Şahin göz sistemiyle de gece gündüz demeden her nokta askerin görüş alanında.

Türk askerinin sınır ötesinde kurduğu üs bölgeleri sayesinde vatanın her karış toprağı sınır ötesinde kahramanca korunuyor.

Emre Yüncü - Muhabir - TRT | ZoomInfo.com

HABER: Emre YÜNCÜ

***

Neden https://www.uhahaberajansi.com/?

Bağımsız bir haber ajansı olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir ajans gazeteciliğini hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün  https://www.uhahaberajansi.com/’a Abone Ol.

https://www.uhahaberajansi.com/; seninle güçlü, seninle özgür!

[UHA Haber Ajansı, 12 Nisan 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.