enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
12:43 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, “Bu yeni yerleşke, geçmişin tecrübesiyle geleceğin ufkunu birleştirecektir”
12:03 Dünkü ve Bugünkü Türkiye!
03:38 CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Kanko, “AK Parti’nin Çarpık Ekonomi Politikaları yüzünden 300 Bin Genç Okulu Bıraktı!”
03:16 5. Finansal Güvenlik Olimpiyatına Türkiye de katılacak
00:55 İsrail’in Sınır Tanımazlığında Yeni Boyut: Katar Saldırısı
00:54 Büyükelçi Fatma Ceren Yazgan, Karanlığı dağıtan, yol gösteren, ışık saçan, derin bilgisiyle sözüne güvenilen bir “GURU”dur…
00:44 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Terörsüz Türkiye” mektubları şehit ailelerine ulaştırılıyor…
00:43 TBMM Başkanı Kurtulmuş, Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu’nun 10. toplantısında konuştu
00:41 TBMM’de Tarihi Soru: Terörsüz Türkiye Gerçekten Mümkün Mü?
00:40 Netanyahu’nun Mesut Yılmaz’dan istediği Siloam yazıtı nedir?
00:37 Gazze’ye kara harekâtı: İsrail’in hedefleri ve riskler
00:35 İsrail’in Gazze’de sürdürdüğü soykırım ve saldırganlık yalnızca Filistin’le sınırlı kalmamış, Tahran, Beyrut, Şam ve Sana’ya yönelik hamlelerle bölgesel bir boyut kazanmıştı.
00:09 AB’den İsrail’e yaptırım hamlesi
00:01 Moskova Crocus Fuarı’nda Türk firmalarına büyük ilgi
09:52 Türkiye’deki sinema salonlarında bu hafta korku ve gerilimden komediye, aksiyondan animasyona 9 film vizyona girecek.
06:57 Tarihi ve kültürel bir mirasın peşinde: Türk-İslam Arkeolojisi
06:09 Son Düzlük ve PYD/YPG/SDG Üzerinden Ayak Oyunları
00:56 Türkiye Macaristan Ekonomik ve Ticaret Toplantısı İstanbul’da Gerçekleşti
00:37 Türkiye’nin demokrasi performansı, uluslararası endekslerde belirgin bir gerileme sergiledi…
00:32 Yeni Anayasa ve Aleviler paneli Ankara’da yapıldı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Torununu ve kızını PKK’nın öldürdüğü Demir TRT Haber’e konuştu

Torununu ve kızını PKK’nın öldürdüğü Demir TRT Haber’e konuştu
11 Nisan 2023
276
A+
A-

10 aylık Bedirhan bebek ve annesi Nurcan Demir Karakaya 2018’de Yüksekova’da PKK’lı teröristlerin yola tuzakladığı patlayıcının infilak etmesi sonucu, şehit oldu. Geride kalan aileleri, yıllardır sevdiklerinin yasını tutuyor.

Elif Akkuş
TRT Haber: Elif Akkuş

2018’de 10 aylık Bedirhan bebek ve annesi Nurcan Demir Karakaya Yüksekova’da PKK’lı teröristlerin yola tuzakladığı patlayıcının infilak etmesi sonucu, şehit oldu.

Geride kalan aileleri, yıllardır sevdiklerinin yasını tutuyor. Elif Akkuş ve kameraman Veysel Dişbudak, kızını ve torununu kaybeden Suudiye Demir’le konuştu.

Torununu ve kızını PKK'nın öldürdüğü Demir TRT Haber'e konuştu -  Dailymotion Video

Sürekli konuştuklarını vurgulayan Demir, “15 gün olmuştu oraya gideli sürekli telefonla konuşuyorduk. Pazartesi günü konuştuk güzelce. Salı günü 9’da aradım meşguldü telefonu. Hep meşgul çaldı. Ablası aradı hep meşguldü dönmedi. Ondan sonra ikindiden sonra damat aradı. Nurcan’ın araba patladı Nurcan öldü çocuğu hastaneye götürüyorum diye. 10 yaşındaydı babası ölünce. Babasından dolayı biraz pofpoflu büyüdü çok seviliyordu kendini de sevdiriyordu kendini. Arkadaşları da vardı seviyordu hep seviliyordu. Bayramda geleceğim ana dedi bir daha gitmeyeceğim dedi bayrama da nasip olmadı gelmek. Böyleydi ondan sonra da ölüm haberini duyduk. Cenazesi geldi kendi gelmedi. Ablası oradaydı ablası gitti yanına sonra ben gittim. Çocuk görmeye, çocuk sevimli çocuktu, hareketli çocuktu bir yerde duracak çocuk değildi. Sürünüyordu ev toplarken öyle hareketli çocuktu, bilinçli bir şey gibiydi yani çocuk, şuraya koyup da oturan çocuk değildi.” dedi.

En son bir gün önce konuştuğunu belirten Demir, “Çocuğu gösterdi büyümüş mü diye dişlerini gösterdi zaten ateşlenmişti bir gün önceden bunlar için ateşlenmiş dedi.”

Torununu ve kızını PKK'nın öldürdüğü Demir TRT Haber'e konuştu - YouTube

“Çok büyük acı”

Yattığı odadan mezarlığın göründüğünü söyleyen Demir, şunları ekledi:

“Görünüyor akşam yatarken yavrum akşam oldu sabah kalkıyorum perdeyi açıyorum bakıyorum. Yavrum sabah oldu diyorum gelen geçenler oldukça görüyorum görünüyor mezarlığı hep gidiyorum gidiyorum yanına, haftada bir gidiyorum oturuyorum ben konuşuyorum o konuşmuyor. Oturup oturup geliyorum.”

Demir bunlara neden olanlara ise şunları söyledi:

“Valla ne diyim Allah onları da beter etsin. Onlardan beter etsin bunu anlamayanlar da onlar gibi olurlarsa anlarlar. Allah kahretsin onları ne diyim daha diyecek bir şeyim yok. Allah milletimin devletimin yardımcısı olsun. Çok büyük acı.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.