enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:54 2025 Avrupa Basketbol Şampiyonası (EuroBasket 2025) ikincisi A Milli Basketbol Takımı, Letonya’nın başkenti Riga’dan İstanbul’a döndü.
00:43 Bayrampaşa Belediyesine yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında 3 zanlı daha gözaltına alındı…
00:41 Tarihle Mayalanan Şehir Afyonkarahisar’da 7. Uluslararası Gastro Afyon Turizm ve Lezzet Festivali 19 Eylül’de Başlıyor
00:31 Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail işgallerini genişletme çabasında
00:16 Türkiye’nin yerli ve milli gururu T10F Togg, ön satış öncesi deneyim merkezlerinde ziyarete açıldı…
00:13 Eğitim-İş raporuna göre şehir dışında okuyan öğrencilerin aylık giderleri 50 bin TL’yi, üniversiteye başlarken yapılan ilk masraflar ise 100 bin TL’yi geçti.
00:03 CHP’nin 38. Olağan Kurultayı ile 6 Nisan 2025’teki 21. Olağanüstü Kurultayı’nın iptaline ilişkin dava, 24 Ekim Cuma gününe ertelendi
22:23 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Katar’da yoğun diplomasi trafiği
22:11 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakü’nün düşman işgalinden kurtuluşunu kutladı
21:34 3. KONYA GASTROFEST Yüz Binleri Ağırladı; Başkan Altay Misafirlere Teşekkür Etti
00:56 İletişim Başkanı Duran: Türkiye, geleceğin enerjisini bugünden inşa ediyor
00:51 Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Suriye Tarım ve Tarım Reformu imza töreninde konuştu…
00:50 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş,”Şiddetle mücadelede güçlü bir teknoloji altyapısı oluşturuyoruz”
00:49 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından yapay zeka destekli yeni dönem
00:37 SPD Başkanı Yıldız: Teknik çözümleri biliyoruz; ihtiyacımız olan bilgiyi politikaya, politikayı da uygulamaya dönüştürmektir.
00:35 Göç İdaresi Başkanlığının yürüttüğü çalışmalar sonucunda, Mobil Göç Noktası araçlarının sayısı bu yıl itibarıyla 375’e çıkarıldı.
00:33 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca, Anka Çocuk Destek Programı ile bugüne kadar yaklaşık 20 bin çocuğa destek verildi.
00:16 İstanbul Havalimanı günlük ortalama 1624 uçuşla bir kez daha Avrupa’da birinci, dünyada beşinci en yoğun havalimanı oldu
00:15 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kudüs Rum Ortadoks Patriğini kabul etti
00:13 Dışişleri’nden Yunanistan’a tepki
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Tesla’nın piyasa değeri bir trilyon dolara yaklaştı

Tesla’nın piyasa değeri bir trilyon dolara yaklaştı
26 Ekim 2021
890
A+
A-

WASHINGTON-UHA HABER / ABD’de Elon Musk tarafından kurulan Tesla’nın hisseleri, son olarak araç kiralama şirketi Hertz’in, elektrikli araç filosu için 100 bin adet sipariş vermesiyle yüzde 4,5 artışla 978 dolara çıkarken, şirketin piyasa değeri 1 trilyon dolara bir adım daha yaklaştı.

Yurtta sulh, cihanda sulh(UHA) Uluslararası Haber Ajansı‘nın ‘EuroNews‘den aktardığı haberinde, euters ekonomi servisinin hesaplarına göre, Tesla’nın hisselerinin 995, 75 dolara ulaşması halinde piyasa değeri 1 trilyon dolara ulaşacak.

Böylece Tesla, Apple, Amazon, Microsoft gibi şirketlerin yer aldığı “trilyon dolar kulübüne” girecek.

Tesla, üçüncü çeyrekte 241 bin 300 elektrikli araç üreterek önemli bir rekora da imza attı.

Tesla’nın hisselerinin artmasında, şirketin son ürettiği “Model 3” modeliyle “Avrupa’da aylık en yüksek yeni otomobil satışını yapan ilk elektrikli araç olduğu” yolunda yapılan açıklama da önemli derece etkili oldu.

ABD’li araç kiralama firmalarından Hertz, elektrikli araç filosunu büyütmek için 2022 sonuna kadar 100 bin Tesla aracı sipariş etti. Bununla, Tesla şu ana kadarki en yüksek elektrikli araç siparişini gerçekleştirdi.

Hertz’in 4,4 milyar dolarlık siparişi

Model 3 tipi aracın her birisinin 44 bin dolar değerinde göz önüne alındığında 100 bin adet sipariş için 4,4 milyar dolar ödeneceği anlamına geliyor.

Herzt’in üst düzey yöneticilerinden Mark Fields, Reuters’e yaptığı açıklamada, verilen siparişlerin 2022 yılı sonuna kadar teslim edileceğini belirterek, “Verdiğimiz siparişlerin rekabet açısından bizim için önemli bir avantaj sağlayacağına inanıyoruz.” dedi.

Herzt şirketi tarafından yapılan yazı açıklamada ise tüketicilerin elektrikli araçlara olan ilgisinin hızla arttığı belirtilerek, şirketin Kuzey Amerika’daki en büyük elektrikli araç kiralama hizmetini sunmak için önemli bir yatırım yaptığı kaydedildi.

Açıklamada, müşterilerin kasım ayı itibarıyla ABD’deki büyük pazarlarda ve Avrupa’daki belirli şehirlerde Tesla Model 3 kiralayabileceklerini aktarıldı.

Şirketin küresel operasyonlarında yeni elektrikli araç şarj altyapısı da kuracağı belirtilen açıklamada, Tesla Model 3 kiralayan müşterilerin ABD ve Avrupa genelinde 3 bin Tesla şarj istasyonuna erişebileceği ifade edildi.

[UHA Haber Ajansı, 26 Ekim 2021] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.