enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
08:57 Dış Bakış Dergisinin “TÜRK DEVLETLERİ TEŞKİLATI” Özel Sayısı Yayında
00:37 Trafikte düzeni bozana rekor cezalar yolda
00:29 Devlet Bahçeli: Türk dili, milli varlığın korunmasına yönelik stratejik bir sorumluluktur
00:28 Doç. Dr. Barış Semiz, “Pamukkale’nin Uşak’taki altın madeni faaliyetleriyle ilişkilendirilmesi gerçeği yansıtmıyor”
00:21 Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, “İzmir’in okullarında tuvaletlerde sabun var ama çeşmelerinde su akmıyor”
00:11 Science dergisindeki Muhtemel ‘İstanbul’ depremine ilişkin uzmanlardan farklı açıklamalar peş peşe gel
00:03 Bakan Fidan: “Biz inanıyoruz ki; dış müdahalelerden arınmış, istikrarlı bir Suriye, bölgemiz için büyük bir artı değer olacaktır.
00:02 Sektörünün bölgesindeki en büyüğü SING İstanbul, artık yeni adresinde…
00:01 Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Boraltan faciası, CHP’nin Türkiye tarihine geçmiş bir kara lekesidir”…
00:01 Cumhurbaşkanı Erdoğan: “AK Parti Türk Dünyası Vizyon Belgesi Tanıtım Programı”nda konuştu…
00:00 Bakan Göktaş, Türkiye’de de nüfus yaşlandı ve doğurganlık azaldı”…
09:58 Manisa, 2025’i Büyük Bir Kayıpla Bitiriyor: Ferdi Zeyrek ve Gülşah Durbay…
08:47 Su Politikaları Derneği: Ankara’nın Birim Su Maliyeti Artacak!
00:48 YHT Gar–Kuyubaşı–Esenboğa Havalimanı Metro Hattı’nın yapımına 2026 yılında başlanması hedefleniyor…
00:47 Meryem Gülbetekin’in, “Yaradan”a dair hissiyatı
00:46 ABD NATO’dan Ayrılıyor mu?
00:26 Gazeteci Erdem Atay: Özgür Özel İmamoğlu’nu sattı Siyasette ‘Diploma’ ve ‘Rektör Ziyareti’ tartışması
00:20 Yılbaşında kar yağacak mı?
00:20 UNICEF: Gazze’de çocuklar ve hamile kadınlar arasında yetersiz beslenme oranları arttı…
00:10 Şehzadeler Belediye Başkanı Durbay vefat etti
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Tesla bitcoin ile ödeme kabul etmeyecek

Tesla bitcoin ile ödeme kabul etmeyecek
14 Mayıs 2021
1.151
A+
A-

UHA HABER / Tesla şirketinin CEO’su Elon Musk, bitcoin üretimi sırasında kullanılan enerji miktarının fazlalığı nedeniyle Tesla’nın araba satışlarında kripto para ile ödemeleri kabul etmeyeceğini açıkladı.

ABD’li milyarder girişimci Tesla şirketinin CEO’su Elon Musk, bitcoin üretimi sırasında kullanılan enerji miktarının fazla olması sebebiyle Tesla’nın elektrikli araba satışlarında kripto para ile ödemeleri kabul etmeyeceğini açıkladı.

Bitcoin Musk’ın açıklamasının ardından bitcoin yüzde 10 değer kaybetti.

Twitter hesabından bir açıklama yapan Musk açıklamasında “Kripto para birçok düzlemde iyi bir fikir ve geleceğinin parlak olduğuna inanıyoruz. Ancak bu çevreye büyük bir bedel ödetmemeli” ifadelerini kullandı.

Tesla Şubat ayında 1,5 milyar dolar değerinde bitcoin aldığını açıklamış ve Mart ayında bitcoin ile ödemeleri kabul etmeye başlamıştı. Tesla daha sonra kripto para pozisyonunu ilk çeyrekte yüzde 10 azalttığını duyurmuştu. Tesla bitcoin aldığını duyurduktan sonra kripto paraların değerinde büyük artış olmuştu.

Ancak düşük karbon emisyonlu teknoloji yanlısı Musk’ın bu adımı bazı Tesla yatırımcıları ve çevre aktivistlerinin tepkisini çekmişti. Bitcoin işlemleri sırasında kullanılan bilgisayarlar yüksek miktarda enerji tüketiyor ve bu enerjinin üretiminde ise daha çok fosil yakıt olan kömür kullanılıyor.

Musk bu endişeyi destekleyen açıklamalarda bulunarak “kömür, en kötü emisyona sahip yakıt” dedi. Musk Tesla’nın bitcoin pozisyonlarını koruyacağını ve kripto para teknolojisi daha sürdürülebilir enerji kaynakları kullanmaya başladığında ise kripto para kullanacağını açıkladı.

Elon Musk ayrı bir paylaşımda ise kripto paranın enerji tüketimini gösteren bir grafik paylaştı. Musk grafikle beraber “Geçtiğimiz aylardaki enerji tüketimi delice” ifadelerini kullandı.

Musk açıklamasında Tesla’nın bitcoin ödemesi ile araç satıp satmadığına dair bilgi vermedi. Öte yandan Musk kripto paraya duyduğu inancı tekrar ederek düşük enerji tüketimli kripto paralarla ilgilendiklerini kaydetti.

***

Neden https://www.uhahaberajansi.com/?

Bağımsız bir haber ajansı olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir ajans gazeteciliğini hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün  https://www.uhahaberajansi.com/’a Abone Ol.

https://www.uhahaberajansi.com/; seninle güçlü, seninle özgür!

[UHA Haber Ajansı, 14 Mayıs 2021]

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.