enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:54 2025 Avrupa Basketbol Şampiyonası (EuroBasket 2025) ikincisi A Milli Basketbol Takımı, Letonya’nın başkenti Riga’dan İstanbul’a döndü.
00:43 Bayrampaşa Belediyesine yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında 3 zanlı daha gözaltına alındı…
00:41 Tarihle Mayalanan Şehir Afyonkarahisar’da 7. Uluslararası Gastro Afyon Turizm ve Lezzet Festivali 19 Eylül’de Başlıyor
00:31 Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail işgallerini genişletme çabasında
00:16 Türkiye’nin yerli ve milli gururu T10F Togg, ön satış öncesi deneyim merkezlerinde ziyarete açıldı…
00:13 Eğitim-İş raporuna göre şehir dışında okuyan öğrencilerin aylık giderleri 50 bin TL’yi, üniversiteye başlarken yapılan ilk masraflar ise 100 bin TL’yi geçti.
00:03 CHP’nin 38. Olağan Kurultayı ile 6 Nisan 2025’teki 21. Olağanüstü Kurultayı’nın iptaline ilişkin dava, 24 Ekim Cuma gününe ertelendi
22:23 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Katar’da yoğun diplomasi trafiği
22:11 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakü’nün düşman işgalinden kurtuluşunu kutladı
21:34 3. KONYA GASTROFEST Yüz Binleri Ağırladı; Başkan Altay Misafirlere Teşekkür Etti
00:56 İletişim Başkanı Duran: Türkiye, geleceğin enerjisini bugünden inşa ediyor
00:51 Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Suriye Tarım ve Tarım Reformu imza töreninde konuştu…
00:50 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş,”Şiddetle mücadelede güçlü bir teknoloji altyapısı oluşturuyoruz”
00:49 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından yapay zeka destekli yeni dönem
00:37 SPD Başkanı Yıldız: Teknik çözümleri biliyoruz; ihtiyacımız olan bilgiyi politikaya, politikayı da uygulamaya dönüştürmektir.
00:35 Göç İdaresi Başkanlığının yürüttüğü çalışmalar sonucunda, Mobil Göç Noktası araçlarının sayısı bu yıl itibarıyla 375’e çıkarıldı.
00:33 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca, Anka Çocuk Destek Programı ile bugüne kadar yaklaşık 20 bin çocuğa destek verildi.
00:16 İstanbul Havalimanı günlük ortalama 1624 uçuşla bir kez daha Avrupa’da birinci, dünyada beşinci en yoğun havalimanı oldu
00:15 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kudüs Rum Ortadoks Patriğini kabul etti
00:13 Dışişleri’nden Yunanistan’a tepki
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Terör örgütü YPG gerçeğini yüzlerine vurdu: Saf Batılıları kandırıyorlar

Terör örgütü YPG gerçeğini yüzlerine vurdu: Saf Batılıları kandırıyorlar
3 Temmuz 2022
418
A+
A-

BERLİN – UHA HABER / Alman Deutschlandfunk haber sitesi terör örgütü YPG’nin iç yüzü haberleştirdi. Haberde görüşlerine yer verilen Viyana Ulusal Savunma Akademisi Barışı Koruma ve Çatışma Yönetimi Enstitüsünden Türkolog Walter Posch, örgütün ‘demokratik bir toplum’ söylemlerine saf Batılıların kandığını PKK’nın ise istediği ve hedeflediğinin komünist bir toplum olduğunu kaydetti.

Uluslararası Haber Ajansı (TÜHA)’nın ‘STAR Haber, AA’ kaynaklı  haberine göre, Almanya’nın önde gelen haber sitelerinden Deutschlandfunk terör örgütü YPG’nin iç yüzünü anlatan bir haber yayımladı.

Türkolog Walter Posch

PKK, Türkiye ve Kürt terörü” başlıklı haberde görüşlerine yer verilen Viyana Ulusal Savunma Akademisi Barışı Koruma ve Çatışma Yönetimi Enstitüsünden Türkolog Walter Posch, “Yabancı güçlerin Suriye’de kendi birlikleri olmaması nedeniyle YPG’ye odaklanmaları çoklu sonucu olan bir felaket” dedi.

Posch, Batı’nın bunu yaparken terör örgütü PKK’yı da meşrulaştırdıklarını unuttuklarını ifade ederek, “Birincisi, diplomatik olarak ve bu da Türkleri fazlasıyla öfkelendiriyor. Ayrıca YPG yasaklı bir terör örgütünün parçası olduğu için uluslararası hukuk da absürtleştirilmiş oluyor. Son olarak YPG Batı tarafından iyi bir şekilde donatıldığı için iş birliğinin bölge üzerinde askeri bir etkisi var: “Siyasi elitler, Kürt sorununun artık bir dipnot sorunu olmadığını anlamalı. İkincisi, bu konuda romantik olmayı bırakmalı.” şeklinde konuştu.

Terör örgütü PKK’nın sözde tüzüğünü inceleyen Posch PKK’nın demokratik bir toplum söylemlerine saf Batılıların kandığını PKK’nın ise istediği ve hedeflediğinin komünist bir toplum olduğunu kaydetti.

Posch, PKK’nın, çeşitli Kürt gruplarının kültürel olarak bir arada yaşamasından ziyade, tüm Kürtler üzerinde kendi gücünü meşrulaştırmak istediğine dikkati çekti.

– PKK YASA DIŞI GÖÇ, UYUŞTURUCU VE İNSAN KAÇAKÇILIĞI KONULARINDA FAALİYET GÖSTEREREK ÇOK PARA KAZANIYOR

Deutschlandfunk’taki haberde ayrıca, son yıllarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hükümeti altında Kürtlere, dillerini konuşmak ve öğretmek gibi daha fazla kültürel haklar verildiğinden, Türkiye’deki Kürtlerin artık Türk ordusuyla savaş istemediği vurgulandı.

Haberde, PKK’nın Türkiye için özellikle komşu ülkeler Suriye ve Kuzey Irak’tan bir tehdit oluşturduğu, Europol raporuna göre ana gelir kaynakları söz konusu bölgeler olduğu belirtilerek, “PKK birimleri ve müttefikleri buralarda önemli yolları ve bölgesel sınır geçişlerini kontrol ediyor. Terör örgütü yasa dışı göç, uyuşturucu ve insan kaçakçılığı konularında faaliyet göstererek çok para kazanıyor.” ifadelerine yer verildi.

Eski ABD Irak ve Suriye Büyükelçisi James Jeffrey’in Konrad-Adenauer-Vakfının mayıs sonunda İstanbul’da düzenlediği Uluslararası Güvenlik Konferansında, “Sorun şu ki ABD, kuzey Suriye’de 2014’ten beri bir müttefik olarak PKK ile bağlantılı bir örgütle çalıştı. Evet, bu YPG’ydi ve biz Amerikalılar onu Suriye Demokratik Güçleri (SDG) olarak yeniden adlandırdık. YPG, PKK ile bağlantılıdır ve aşağı yukarı uzun süredir de onun Suriye’deki koludur.” dediğine yer verilen haberde Jeffrey’in, PKK’nın Suriye koluyla bizzat çalıştığı vurgulandı.

Jeffrey’in YPG içinde PKK’ya bağlı ve PKK tarafından kontrol edilen binlerce militan olduğunu ifade ettiği de haberde yer aldı.

Haberde ayrıca Jeffrey’in, PKK’nın artık Kuzey Irak’ta ve Suriye’nin bazı bölgelerinde devlet içinde devlet olduğunu ve bu nedenle Türkiye için ciddi bir tehdit oluşturduğunu vurguladığı belirtildi.

[UHA Haber Ajansı, 03 Temmuz 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.