enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
08:32 Güneydoğulu halıcılar, yılın ilk yarısında ihraç ettikleri 165 milyon 121 bin metrekare halıdan 873 milyon 321 bin dolar gelir sağladı.
08:02 POLSAM’ın “Bir Akademisyenin Ardından: Güney Ferhat Batı” adlı kitabı okuyucuyla buluştu
06:57 Dünya Dönüyor!
06:55 Şirketlerden N’aber!
06:53 Gazeteci İlhan KARAÇAY’ın Sosyal Medyada dolaşan ‘Erdoğan’ın Akıbeti’ üzerine yorumu…
06:52 Mersin’de ünlüleri gençleştiren, şifa ve güzelliğin adresi: Getat uzmanı Dr. Işıl ÖZDEMİR!
00:54 Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) için Adana-Gaziantep Otoyol Bağlantı Yolu ve Misis Köprüsü yeniden projelendiriliyor
00:41 Bu fotoğraftaki sen misin ? Sahte Mesajlara Dikkat: Dolandırıcılık ve Virüs Tuzağından Korunma Rehberi
00:01 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Gabon Cumhurbaşkanı Brice Clotaire Oligui Nguema huzurunda, iki ülke arasında ortak anlaşmalar imzalandı.
18:38 Nizip Ticaret Odası (NTO) Başkanı Öztürk: Coğrafi işaretli ürünler AB yolunda
11:01 Rusya’da büyük deprem, ABD ve Japonya’da tsunami alarmı!
09:59 Gazeteci Aslı SÖZBİLİR’in Sabah kahvesi: Orada N’ler oluyor!
08:20 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan: ​​​​​​​işsizlik oranı haziran ayında bir önceki yıla göre 0,5 puan azalarak yüzde 8,6 seviyesinde gerçekleşti
07:04 Kira artış ve Emlak hizmet ve Komisyon Bedellerinde Adaletli Düzenleme Talebi için Derinceli vatandaştan TBMM Başkanlığına Mektup!
06:58 Sabah Gazetesi Yazarı Mahmut Övür, son anket sonuçlarıyla ilgili dikkat çekici bir yazı kaleme aldı.
06:50 Cumhurbaşkanlığı, özellikle hastane ve emniyet gibi kurumlarda kesintisiz hizmet verecek kreş ve çocuk bakımevlerinin yaygınlaştırılması için genelge yayımladı.
00:55 MGK’da ‘Terörsüz Türkiye’ vurgusu: Milli hedeflere istikrarlı adımlarla ilerlenecek
00:55 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Orman yangınlarıyla ilgili 68 şüphelinin gözaltına alındı, bunlardan 39’unun tutuklandı”
00:48 Kulüpler Birliği yeni başkanını seçti
00:38 Türkiye, Gazze’de soykırım yapan İsrail’e karşı alınacak önlemleri ele alan Lahey Grubu’nun Bogota Ortak Bildirisi’ne katıldı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

*Tekstil ihracatının yıldızları ödüllendirildi

*Tekstil ihracatının yıldızları ödüllendirildi
25 Haziran 2021
380
A+
A-

UHA HABER / Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği, 2020 yılının en başarılı ihracatçı firmalarını ödüllendirdi. İpek Böceği İhracat Ödülleri kapsamında 49 ödül ve 68 ihracat başarı sertifikası verildi. 

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı’nın haberine göre, Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği’nin (UTİB) İpek Böceği İhracat Ödülleri, çevrimiçi ortamda düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

Platin kategorisinde ödülleri sırasıyla Yeşim Satış Mağazaları ve Tekstil Fab. A.Ş., Fistaş Dış Tic. Paz. San. ve Tic. A.Ş. ve Weavers Tekstil San. ve Tic. A.Ş. paylaşırken platin, altın, gümüş ve bronz olmak üzere 4 kategoride de toplam 49 ödül ve 68 ihracat başarı sertifikası verildi.

UTİB Yönetim Kurulu Başkanı Pınar Taşdelen Engin’in 2019-2020 yılı faaliyet sunumu ile başlayan programda Profesör Doktor Selva Demiralp de katılımcılara Pandemi ve Ekonomi konulu bir sunum yaptı. 

Resim önizlemesi

“1 MİLYAR DOLAR İHRACAT YAPTIK” 

İpek Böceği İhracat Ödülleri Töreni’nin açılış konuşmasını yapan UTİB Yönetim Kurulu Başkanı Pınar Taşdelen Engin, 2020 yılını başarı ile kapatmanın ayrı bir anlamı olduğunu belirterek “Tüm zorluklara karşın Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği, 2020 yılını 1 milyar dolar ihracatla kapatmayı başardı. Pandemiye rağmen yaptıkları ihracat ve gösterdikleri performansla bu başarının mimarları olan firmalarımıza ödüllerini vermekten büyük mutluluk duyuyorum. Normalleşme ile birlikte firmalarımızın performansı daha da artacak ve 2021 yılında çok daha güzel sonuçlar elde edeceğimize yürekten inanıyorum” dedi.  

Resim önizlemesi

“DİJİTALLEŞMEYE HIZLICA UYUM SAĞLADIK” 

Pandemi süreciyle birlikte küresel ekonomide rekabetin yeniden şekillendiğini ifade eden Pınar Taşdelen Engin, firmaların değişen şartlara hızla uyum sağladığını söyledi. “Bu dönemde 5-10 yılda geçebileceğimiz dijitalleşme süreci, çok kısa sürede hayatımızın önemli bir parçası oldu” diyen Engin konuşmasını şöyle sürdürdü: “UTİB olarak hiçbir zaman karamsarlığa kapılmadık. Sınırlar kapandı, organizasyonlar iptal oldu diye yerimizde durmadık. Sürekli bir arayış içinde olduk. Sektörümüzün önünü açacak yeni projeler, yeni pazarlar ve yeni müşteriler için planladığımız tüm etkinlikleri iptal etmeden, dijital ortamda başarılı bir şekilde hayata geçirdik”  

Resim önizlemesi

“YENİ ROTAMIZ SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK” 

Türkiye tekstil sektörünün sadece pazar çeşitlendiren değil, ürün çeşitlendiren bir konuma yükseldiğini dile getiren Engin sektörün yeni rotasının sürdürülebilirlik olduğunu vurguladı.

UTİB Başkanı Engin, “UTİB olarak sürdürülebilirlik konusunu sürekli gündemde tutmak için çalışmalar yapıyoruz. Bu konuda adım atan ve başarılı olan firmalarımızı gördükçe de ayrıca mutlu oluyoruz. Ancak bu sadece birkaç firmanın değil, sektörün tamamını ilgilendiren bir konu. Çünkü Avrupa Birliği ile ticari ilişkilerimizde bu konu sürekli karşımıza çıkacaktır. Tekstil ihracatçıları olarak 2021 yılında ülkemizin 200 milyar dolarlık ihracat hedefine en büyük katkıyı sağlamak için aynı azim ve kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz” dedi. 

Resim önizlemesi

UTİB OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ 

Ödül töreninin ardından UTİB 2019-2020 Olağan Genel Kurul toplantısı da gerçekleştirildi. UTİB Yönetim Kurulu Başkanı Pınar Taşdelen Engin ve Yönetim Kurulu Üyelerinin katıldığı Genel Kurul’da 2019-2020 yılında gerçekleştirilen faaliyetler değerlendirilirken, 2021 yılı ve yeni dönem için planlanan projeler de üyelerle paylaşıldı. 

***

Neden https://www.uhahaberajansi.com/?

Bağımsız bir haber ajansı olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir ajans gazeteciliğini hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün  https://www.uhahaberajansi.com/’a Abone Ol.

https://www.uhahaberajansi.com/; seninle güçlü, seninle özgür!

[UHA Haber Ajansı, 25 Haziran 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.