enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:32 Terör örgütü PKK Irak’ın kuzeyindeki Zap bölgesinden tamamen çekildi
00:31 Suriye Sahasındaki Meydan Okumalar ve Fırat’ın Doğusu
00:23 Engelli bireylerin trafik sigortasından indirimli yararlanmalarına ilişkin yeni düzenleme 1 Şubat 2026’da yürürlüğe girecek….
00:18 Şara’nın Washington Ziyareti ve Türkiye’nin Rolü
00:08 Doğu Karadeniz’den ocak-ekim döneminde bal ihracatı, 1 milyon 834 bin 520 dolara ulaştı.
13:46 Kriz Beklentisine Mahkum Olmak
11:21 4. Ölüm Yılında, Şair, Yazar, Düşünür Sezai Karakoç
06:55 Sındırgı’da 22 bin 600 binada inceleme yapıldı…
00:48 CSO Ada Ankara’dan bu hafta müzikseverlere unutulmaz konserler, çeşitli etkinlikler…
00:40 SPD Başkanı Yıldız: Kuraklık yerleşiyor. Su Yönetiminde radikal bir değişim şart.
00:24 İmamoğlu iddianamesinde yer alan telefon notundan dikkat çeken detaylar çıktı
00:20 Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, “Türkiye’nin dünya çapında bir turizm markası”
00:09 KKTC Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman, “İlk ziyaretimi Türkiye’ye yapmaktan son derece memnunum”
00:07 Washington’un yeni hamlesi, Moskova’nın soğukkanlılığı…
00:04 Site yönetim firmaları yakında denetimine tabii tutulacak…
20:39 Rumların Gerçek Niyeti Ortaya Çıkıyor
13:33 Yorum: Trump Şara’yı Washington’da Ağırladı: Türkiye Masada
00:38 Meme kanserinde erken tanı…
00:36 Almanya’da Yılın Doktoru seçilen Ebru Yıldız kimdir?
00:27 Rusya, Ukrayna saldırısının ardından Novorossiysk’ten petrol ihracatını geçici olarak askıya aldı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

TBMM Başkanı Şentop, Türksoy üyesi ülkelerin kültür ve sanat elçilerini kabul etti

TBMM Başkanı Şentop, Türksoy üyesi ülkelerin kültür ve sanat elçilerini kabul etti
22 Mart 2022
269
A+
A-

ANKARA – UHA HABER / Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) üyesi ülkelerin kültür ve sanat elçilerini TBMM’de kabul etti.

(UHA) TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı‘nın haberine göre, TÜRKSOY Nevruz kutlamaları kapsamında Türkiye’ye gelen sanatçılarının temsilcileri ile bir araya gelen Meclis Başkanı Şentop, konuşmasında, TÜRKSOY’un gerçekleştirdiği çalışmaların önemine dikkat çekti.

TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov’dan teşkilatın çalışmaları hakkında bilgi alan Şentop, Nevruz’un bütün dünya ailesinin birleşmesine ve bütünleşmesine vesile olması dileğini ifade etti.

Nevruz’un birleştirici ruhunun önemini vurgulayan Başkan Şentop, Nevruz kutlamalarının Türk tarihi içinde önemli bir yeri bulunduğunu belirterek, “Bazı Türk boylarının 21 Mart’ı takvim başlangıcı olarak kabul ettiklerine dair kayıtlar var. Selçuklu zamanında milli bayram olarak kutlanıyor” dedi.

Bölgede cereyan eden olayların, böyle birleştirici günler ve kültürel değerlerin önemini tekrar öne çıkardığını kaydeden Şentop, bugünlerde Türkiye’nin yaptığı her türlü barış girişimi ve diplomatik girişime işaret ederek, “Bunlara ek olarak, Nevruzu vesile kılarak da, başta bölgemizde olmak üzere bütün insanlığı barışa, dostluğa davet ediyoruz.” Vurgusunu yaptı.

TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov ise Nevruz nedeniyle gelen sanatçıların Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından da kabul edilmesinden duyduğu memnuniyeti aktararak, “Bu açıdan Türk dünyası sanat ve kültürün tüm dünyada tanıtılması için Türkiye’nin yapmış odluğu ev sahipliği, göstermiş odluğu ilgi ve alakası tüm Türkiye vatandaşları için gurur kaynağıdır.” Dedi.

TÜRKSOY Genel Sekreteri Kasseinov ve beraberindeki sanatçılar, Nevruz anısına Meclis Başkanı Şentop’a, yumurta, buğday, çerez ve kuru yemişlerin yer aldığı bir “semini” (sini) ve geleneksel Kazak giysisi “çapan” hediye ettiler. (TBMM)

[UHA Haber Ajansı, 22 Mart 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.