enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:58 Miraç Kandili perşembe günü idrak edilecek
00:57 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, 2025’te 70 bin seyirciye ulaştı
00:55 İhracat verileri, Aralık 2025 ve geçen yılın tamamına ilişkin faaliyet illere göre ihracat veriler açıklandı…
00:49 Ocak ayının ikinci yarısında sıcaklıklar kademeli olarak artacak
00:48 “Gazze Mahkemesi”nin 26 Ekim 2025’te İstanbul’da açıkladığı Nihai Karar, ilk olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunuldu.
00:40 Kritik altyapı hizmetlerinin dayanıklılığı: 2025’te su ve atık su sistemlerinin güvenliği
00:33 Bakan Tunç, Rojin Kabaiş’in ailesi ile görüştü
00:29 Avrupa Birliği Savunma Fonu Kapsamında Türkiye’nin Konumu ve Engellemeler
00:26 Korku Filmi Zir-i Cin 4: Nesep Bağı 23 Ocak’ta Vizyonda
00:25 Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK),Ticaret satış hacmi, perakende satış hacmini açıkladı…
00:16 Gazze Gölgesinde Üçlü İttifak: İsrail-Yunanistan Hattı ve Doğu Akdeniz’de Yeni Güç Arayışı
00:15 Emine Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi’nde düzenlenen “Tıp ve Kültür-Sanat Sempozyumu”na katıldı…
00:06 Suriyeli Gazeteci Dima İZZEDDİN, Suriye’den Aktarıyor..
00:04 Kocaeli’n simgesi Tarihi Saat Kulesi restore ediliyor…
20:27 Gazeteci İlhan AKÇAY’dan Düzeltme ve Özür: Lale GÜL haberindeki Büyükelçi sözleri şahşıma aittir
09:49 Avrupa Birliği’nde Diplomatik Kariyerde Cinsiyet Eşitsizliği: Bir Özet ve Türkiye Persfektifi
09:17 Bazı bölgelerde barajlar dolmuyor, Su sürekli azalıyor !
06:00 Bakanı Bayraktar, “2026’da en az 2 bin megavat kapasiteli YEKA yarışmaları yapmayı hedefliyoruz”
00:57 Trump yönetiminden Fed Başkanı Powell’a suç duyurusu tehdidi
00:57 AB’den İran’a yeni yaptırım sinyali
TÜMÜNÜ GÖSTER →

TBMM Başkanı Şentop Macaristan’da

TBMM Başkanı Şentop Macaristan’da
30 Eylül 2022
350
A+
A-

TBMM Başkanı Mustafa Şentop ve beraberindeki parlamento heyeti, Macaristan’da resmi temaslarda bulunuyor. TBMM Başkanı Şentop Budapeşte’de, Macaristan Milli Meclis Başkanı Laszlo Köver ile görüştü. Şentop, “Türkiye ve Macaristan arasında, siyasi, ekonomi ve ticari bakımdan fevkalade güzel yürüyen bir süreç var” dedi.

TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı (TÜHA) Avrupa Temsilciliğin haberine göre, Önce Budapeşte’deki Türk şehitliğini ziyaret etti. Ardından 1’inci Dünya Savaşı Galiçya Cephesi Şehitleri Anıtı’na çelenk bıraktı.

Fotoğraf: AA

[Fotoğraf: AA]

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop, resmi bir ziyaret kapsamında Macaristan’ın başkent Budapeşte’yi ziyaret etti.

Fotoğraf: AA

[Fotoğraf: AA]

Şentop, Macaristan’da mevkidaşı ile görüştü

Şentop, şehitlik ziyaretinin ardından mevkidaşı Laszlo Köver ile parlementoda bir araya geldi.

Şentop ve Köver, heyetler arası görüşmeye başkanlık etti. İkili daha sonra ortak basın toplantısı için kameraların karşısına geçti.

Fotoğraf: AA

[Fotoğraf: AA]

“Türkiye ile Macaristan arasında fevkalade güzel yürüyen bir süreç var”

İki ülke arasındaki ilişkilerin önemine vurgu yapan Şentop, “Türkiye ve Macaristan arasında hükümetler arası siyasi, ekonomi ve ticari bakımdan fevkalade güzel yürüyen bir süreç var” dedi.

Mustafa Şentop, Macaristan ve Türkiye arasındaki dostluğun eskilere dayandığını aktardı.

“2024’ü Türk-Macar Kültür Yılı ilan edeceğiz”

Türkiye’nin ilk dostluk anlaşmasını 18 Aralık 1923’te Macaristan ile imzaladığını hatırlattı. 2024’ün Türk-Macar Kültür Yılı ilan edileceğini söyledi.

“Önümüzdeki 18 Aralık 2023 bunu 100’üncü yılı olacaktır dolayısıyla akabindeki 2024’ü Türk-Macar kültür yılı ilan edeceğiz ve ortak birçok faliyeti gerçekleştireceğiz.”

Şentop, Macaristan hükümetinin, Türkiye’nin Avrupa Birliği üyeliği konusunda verdikleri desteği önemsediklerini de kaydetti.

Fotoğraf: AA

[Fotoğraf: AA]

“Türkiye’nin arabuluculuğu ile olası bir gıda krizi önlendi”

Macaristan Milli Meclis Meclis Başkanı Laszlo Köver de, iki ülke arasındaki ilişkilerin çok iyi olduğunu belirtti, Türkiye’nin arabuluculuğu ile olası bir insani felakete neden olabilecek gıda krizinin önlendiğini söyledi.

Köver, Türkiye’nin AB üyeliğini de desteklediklerini aktardı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop, Macaristan Cumhurbaşkanı Katalin Novak ve Başbakan Viktor Orban ile de görüşecek.

[UHA Haber Ajansı, 30 Eylül 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.