enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:59 Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile UNRWA Arasında, UNRWA Ankara Temsilciliği’nin Kurulmasına İlişkin Anlaşma”yı imzalaması öngörülüyor.
00:45 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan İstanbul’da diplomasi trafiği
00:43 Küresel Ulaşımın Yol Haritası İstanbul’da Çizilecek…
00:38 PKK Terör Örgütü Kürtlerin Temsilcisi Değil, Düşmanıdır
00:30 Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, “dünyanın kadınların dönüştürücü gücüne her zamankinden daha fazla ihtiyacı var”
00:22 Özbekistan vatandaşı Khasan Umarov’un geri gönderme merkezinde yaşamını yitirmesi meclise taşındı!
00:18 MHP, ‘Terörsüz Türkiye için Milli ve Birlik ve Dayanışma Buluşmaları’na başlıyor
00:12 Erdoğan: Netanyahu bölgesel barışın önündeki en büyük engeldir
00:09 Bakan Uraloğlu: Raylı sistemlere 500 milyon liralık destek programını hayata geçiriyoruz
00:02 A Milli Kadın Basketbol Takımı, 2025 FIBA Avrupa Şampiyonası’nda Yunanistan’ı 83-72 yendi…
00:01 Hayvanseverlerin bağışlarını zimmete geçiren 10 şüpheli tutuklandı
10:44 Türk Mobilya Sektörünün En Güçlü Buluşması: Furnishings & Design İstanbul (FDI) 2025, 25–27 Eylül 2025…
09:56 Türk Hava Yolları tarafından hizmet sektörü için tecrübeli ve tecrübesiz kabin memuru alımı
08:42 İsrail’den yeni oyun: DEAŞ’a yakın terörist gruplar silahlandırılıyor
06:58 Milletimizin mal varlığı ve alın teri faizle sömürülüyor
06:52 TÜBİTAK’tan ISUBÜ 30 Milyon TL Bütçeli “Milli Teknoloji Atölyesi” Projesi’ne Onay Aldı
00:57 Arda Turan, Shakhtar Donetsk’te işbaşı yaptı
00:54 Yeni Küresel Denge Arayışında G7 Zirvesi…
00:53 Eğirdir Gölü Su Eylem Planı”, 13 ana başlık ve 31 alt başlıktan oluşuyor…
00:43 Trabzonspor, transferdeki ilk hamlesini yaptı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Bahçeli’nin ‘komisyon’ çağrısına tarih verdi…

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Bahçeli’nin ‘komisyon’ çağrısına tarih verdi…
21 Haziran 2025
5
A+
A-

* TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, ‘Terörsüz Türkiye’ süreci kapsamında Meclis’te kurulması planlanan komisyona ilişkin, “En kısa zamanda ümit ederim ki parlamento yaz tatiline girmeden evvel grubu kurarak çalışmalarımıza başlarız” ifadesini kullandı.

* Detayı bültenimizde!…

UHA/ İnternational News Agency

BRÜKSEL, 22 Haziran 2025 – Gazeteci Nur YILDIZ’ın haberine göre, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, NATO Parlamento Başkanları Zirvesi kapsamında bulunduğu Belçika’nın başkenti Brüksel’de önemli açıklamalarda bulundu.

TOBB Brüksel Temsilciliği’nde Türk gazetecilerle bir araya gelen Kurtulmuş, Türkiye’de kurulması planlanan “Terörsüz Türkiye” komisyonu ve bu sürecin bölgeye etkileri hakkında değerlendirmelerde bulundu.

“Terörsüz Türkiye” Sadece Bir Temenni Değil”

Kurtulmuş, “Terörsüz Türkiye” idealinin sadece bir temenniden ibaret olmadığını belirterek, Türkiye’nin 50 yıldır terörün yükünü taşıdığını ve artık bu sorunun geride bırakılması gerektiğini vurguladı.

Türkiye’nin etnik ve mezhebi farklılıklar üzerinden bölünmeye çalışıldığına dikkat çeken Kurtulmuş, “Millet olarak aramızdaki kadim dostluğu, kardeşliği ortaya çıkarıp, Türk’ü, Kürt’ü, Sünni’si, Alevi’si birbirinden ayırmak isteyen her şeyi ortadan kaldırmamız gerekiyor. Zaman birlik ve beraberlik zamanı” dedi.

Son 25-30 yılda halklar arasındaki düşmanlıkların sona erdirilmesi gerektiğini ifade eden Kurtulmuş, gönüllü bir birliktelik inşa edilmesinin önemine işaret etti.

Bu konuda tarihi bir fırsat yakalandığını söyleyen Kurtulmuş, “Toplumsal destek çok yüksek. Parlamentonun bu sürece hızla müdahil olması gerekiyor. Yaz tatiline girmeden önce komisyon kurulup çalışmalara başlanmalı” ifadelerini kullandı.

Ne Olmuştu?

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli de “Terörsüz Türkiye” süreci kapsamında TBMM’de geniş katılımlı bir komisyon kurulmasını önermişti.

Bahçeli, “Tüm siyasi partilerin katılımıyla kurulacak bir komisyon, sorunun çözümünde en akılcı yol olacaktır” demişti. (TBMM)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.