enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:07 UHA / İnternational News Agency’ndan hafta içi gündemin öne çıkan haberleri
09:04 e-Birliktelik kampanyasıyla 12 bin işletmeye 21 milyon destek
08:39 SPD Başkanı Yıldız: Ankara’da su krizi riski yok
08:32 Doç. Dr. Zeki KARATAŞ: Uzun Dönemli Bakım Hizmetlerinin Finansman Modelleri
00:59 İkili ilişkilerin kapsamını aşan çok katmanlı ziyaretler
00:39 Suriye’de Yeni Dengeler ve Kandil’in Yanlış Hesabı
00:37 Yıkımın Ardından Hatay’da Hem Depremzede Hem Şehir Plancısı Olmak
00:21 KKTC Cumhurbaşkanlığı’nda Yunanca Sayfa: İletişim mi, Siyasi Tercih mi?
00:15 Minnesota’da Kriz Büyüyor
00:11 “Asrın felaketi” olarak nitelendirilen 6 Şubat 2023’teki deprem bölgesinde 200 bin kişi sahada görev yaptı
00:07 Bel ağrısı nüfusun yüzde 75-85’inin yaşamlarının herhangi bir dönemini etkiliyor
00:06 Yunanistan Başbakanı Miçotakis, Türkiye’ye geliyor
06:45 Bakan Bolat: “Bölgede ekonomik hayata dönüş yeniden güç kazandı”
06:40 SGK prim borcu tecil ve taksitlendirme işlemlerinde peşinat şartı kaldırıldı
06:20 (BDDK), kredi kartı limitlerinde eğitim ve sağlık harcamalarını istisna kapsamında tuttu
00:55 AVRUPA HABERLERİ / Brüksel, sosyal medya kısıtlamasında AB ülkelerini yetki aşımına karşı uyardı
00:52 Rusya Maliye Bakanlığı: Petrol ve doğal gaz gelirleri yaklaşık 5 milyar dolar geriledi
00:51 “CHP’li belediyeler, ellerindeki suyu millete ulaştıramıyor”
00:26 Bakan Bolat, “Deprem bölgesinde e-ticaret alanında nitelikli insan kaynağı oluşturulacak”
00:20 Zelenskiy: Şubat 2022’den bu yana 55.000 Ukraynalı asker öldü
TÜMÜNÜ GÖSTER →

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, 17. Geleneksel İlim Yaymalılar Buluşması’na katıldı

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, 17. Geleneksel İlim Yaymalılar Buluşması’na katıldı
12 Haziran 2023
22
A+
A-

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, “Artık önümüzdeki hedef, Türkiye Yüzyılı ve bunu gerçekleştirme ufkumuzdur. Her alanda daha güçlü bir Türkiye’yi kurmak Türkiye Yüzyılı’nın hedefidir. Bir cümle ile ifade etmek gerekirse ‘sözü güçlü, gücü tesirli’ bir ülke haline gelmek hepimizin görevi ve sorumluluğudur.” dedi.

UHA / İnternational News Agency

TBMM Başkanı Kurtulmuş, İstanbul’da Vefa İlim Yayma Mezunlar Derneği ve İlim Yayma Vakfı’nın ev sahipliğinde düzenlenen 17. Geleneksel İlim Yaymalılar Buluşması’na katıldı.

İlim Yayma Vakfı Vefa Lisans Yurdu’nda gerçekleşen programda konuşan Meclis Başkanı Kurtulmuş, vakfın 50 yılı aşan eğitim ve insan yetiştirme mücadelesine değinerek, “Vefa yurdu ve binasında benim de birçok hatıram var. Burası bizim neslimizin ve sonrasında binlerce insanın, gencimizin yetiştiği bir merkez oldu. Bu anlamda üzerine düşen sorumluluğu layıkıyla yerine getirmiş bir çatı altındayız.” ifadelerini kullandı.

Bu vakıf çatısı altında yetişip yeni nesillere de öncülük edenleri rahmet ve minnetle andıklarını söyleyen Kurtulmuş, “Bu büyüklerimiz sayesinde belirlenen, önümüze konan hedefler büyük oranda gerçekleştirilmiş ve başarıya ulaşılmıştır. Aynı şekilde köhne, fiziki olarak yetersiz imkanlardan, modern ve her türlü imkana sahip okullar ile sayısı 1 milyonu aşan İmam Hatipli kardeşlerimize ulaştık. Bu gelişme bununla sınırlı değil. Teknolojide, sanayide hayatın her alanında kalkınmaya bu gençler ve ideallerle ulaşıldı.” diye konuştu.

Ayasofya’nın ibadete açılması, Taksim’e cami yapılması gibi girişimlerin bir dönem rejim meselesi haline getirildiğini hatırlatan Kurtulmuş, şöyle konuştu:

“Hamdolsun artık Taksim’de cami de var, Ayasofya’yı da ibadete açık. Huzur içinde ibadet edip ziyaret edilebiliyor. Artık önümüzdeki hedef, Türkiye Yüzyılı ve bunu gerçekleştirme ufkumuzdur. Her alanda daha güçlü bir Türkiye’yi kurmak Türkiye Yüzyılı’nın hedefidir. Bir cümle ile ifade etmek gerekirse ‘sözü güçlü, gücü tesirli’ bir ülke haline gelmek hepimizin görevi ve sorumluluğudur. Bu tarihi mekan, bizim için ‘kökü mazide olan ati’ sözünün somut hali gibidir. Buradaki yurt binasının yenilenip daha modern hale getirilmesi ile bu hedefler için daha güzel çalışmalar yapılacağına inanıyorum.”

Eski TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Vefader Kurucu Başkanı ve İstanbul Milletvekili Nurettin Alan, YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Sebahattin Zaim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar, İlim Yayma Cemiyeti Başkanı Yusuf Tülün, Vefader Başkanı Mustafa Bolat, Vefa Lisans Yurdu Müdürü Musa Zeytinci’nin konuşmalarının ardından katılımcılar yemekte bir araya geldi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.