enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:23 İftar sofralarına gitmeyeceğim
00:02 Macar Diplomatlardan Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi’ne İşbirliği Ziyareti
00:09 Avrupa Haberleri / NATO 3.0 Döneminde Çok Vitesli Avrupa’nın Dönüşümü
00:08 Emlak Konut’tan faizsiz ‘Hoş Geldin Evim Kampanyası’
00:07 Toplumsal Fayda Hikâyeleri’nde bu hafta: Pfizer Türkiye
00:06 Gazze Barış Kurulu Vaşington’da toplandı
00:05 Ömer Çelik: Terörsüz Türkiye ve terörsüz bölge hedefimize ilerliyoruz
00:04 MSB’den Yunanistan’ın Girit’teki hidrokarbon faaliyetlerine tepki
00:03 ABTTF: Hoş geldin Ramazan-ı Şerif!
00:02 Karda, sıcakta, çöl fırtınasında Türk SİHA’ları: Dünyanın gözü BAYKAR’da
00:01 İddia: ABD ordusu cumartesi gününden itibaren İran’a saldırıya hazır
00:00 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Emine Erdoğan ve İletişim Başkanı Duran’dan ramazan mesajı
13:20 “Bu Dünyadan Bir Akıncı Geçti”
01:01 Ekrem İmamoğlu ile Hüseyin Gün, Necati Özkan ve Merdan Yanardağ hakkında “Siyasal casusluk” iddianamesi kabul edildi
00:18 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, bugün Barış Kurulu’nun ilk toplantısı için Vaşington’da
00:08 İşsizlik 12 çeyrektir tek hanede
00:08 KOTO ve KOSAD’dan ‘Kredi Süreçlerinde Sigorta Dayatmalarına Karşı’ ortak duruş
00:07 ASKİ’ye “içme suyu havzasında kirlilik” cezası ve suç duyurusu
00:06 Yaşam Memnuniyeti Anketi’ne göre, Türkiye’de yaşayanların yüzde 53,3 mutlu olduğunu beyan etti…
00:06 Hollanda Fahri Konsolosumuz Titus Kramer, bir yasa konusunda hükümeti uyardı…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, 17. Geleneksel İlim Yaymalılar Buluşması’na katıldı

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, 17. Geleneksel İlim Yaymalılar Buluşması’na katıldı
12 Haziran 2023
23
A+
A-

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, “Artık önümüzdeki hedef, Türkiye Yüzyılı ve bunu gerçekleştirme ufkumuzdur. Her alanda daha güçlü bir Türkiye’yi kurmak Türkiye Yüzyılı’nın hedefidir. Bir cümle ile ifade etmek gerekirse ‘sözü güçlü, gücü tesirli’ bir ülke haline gelmek hepimizin görevi ve sorumluluğudur.” dedi.

UHA / İnternational News Agency

TBMM Başkanı Kurtulmuş, İstanbul’da Vefa İlim Yayma Mezunlar Derneği ve İlim Yayma Vakfı’nın ev sahipliğinde düzenlenen 17. Geleneksel İlim Yaymalılar Buluşması’na katıldı.

İlim Yayma Vakfı Vefa Lisans Yurdu’nda gerçekleşen programda konuşan Meclis Başkanı Kurtulmuş, vakfın 50 yılı aşan eğitim ve insan yetiştirme mücadelesine değinerek, “Vefa yurdu ve binasında benim de birçok hatıram var. Burası bizim neslimizin ve sonrasında binlerce insanın, gencimizin yetiştiği bir merkez oldu. Bu anlamda üzerine düşen sorumluluğu layıkıyla yerine getirmiş bir çatı altındayız.” ifadelerini kullandı.

Bu vakıf çatısı altında yetişip yeni nesillere de öncülük edenleri rahmet ve minnetle andıklarını söyleyen Kurtulmuş, “Bu büyüklerimiz sayesinde belirlenen, önümüze konan hedefler büyük oranda gerçekleştirilmiş ve başarıya ulaşılmıştır. Aynı şekilde köhne, fiziki olarak yetersiz imkanlardan, modern ve her türlü imkana sahip okullar ile sayısı 1 milyonu aşan İmam Hatipli kardeşlerimize ulaştık. Bu gelişme bununla sınırlı değil. Teknolojide, sanayide hayatın her alanında kalkınmaya bu gençler ve ideallerle ulaşıldı.” diye konuştu.

Ayasofya’nın ibadete açılması, Taksim’e cami yapılması gibi girişimlerin bir dönem rejim meselesi haline getirildiğini hatırlatan Kurtulmuş, şöyle konuştu:

“Hamdolsun artık Taksim’de cami de var, Ayasofya’yı da ibadete açık. Huzur içinde ibadet edip ziyaret edilebiliyor. Artık önümüzdeki hedef, Türkiye Yüzyılı ve bunu gerçekleştirme ufkumuzdur. Her alanda daha güçlü bir Türkiye’yi kurmak Türkiye Yüzyılı’nın hedefidir. Bir cümle ile ifade etmek gerekirse ‘sözü güçlü, gücü tesirli’ bir ülke haline gelmek hepimizin görevi ve sorumluluğudur. Bu tarihi mekan, bizim için ‘kökü mazide olan ati’ sözünün somut hali gibidir. Buradaki yurt binasının yenilenip daha modern hale getirilmesi ile bu hedefler için daha güzel çalışmalar yapılacağına inanıyorum.”

Eski TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Vefader Kurucu Başkanı ve İstanbul Milletvekili Nurettin Alan, YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Sebahattin Zaim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar, İlim Yayma Cemiyeti Başkanı Yusuf Tülün, Vefader Başkanı Mustafa Bolat, Vefa Lisans Yurdu Müdürü Musa Zeytinci’nin konuşmalarının ardından katılımcılar yemekte bir araya geldi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.