enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
20:41 2023-2028 Türkiye Çocuk Hakları Strateji Belgesi ve Eylem Planı ile yol haritası hazırlandı
12:05 TTI İzmir 2025: Turizmin Nabzı Bu Yıl İzmir’de Attı…
07:00 Bakan Fidan, 23. Doha Forumu kapsamında, basına açıklamalarda da bulundu…
00:57 CHP’nin Avrupa’nın Çöküşüyle Bütünleşme Programı-3 – Küresel sermayeye güvenceler
00:56 2026 FIFA Dünya Kupası’nda fikstür belirlendi…
00:30 Türk tarımında son yılların en dikkat çeken ve en çok kazandıran ürünlerinden biri gilaburu…
00:30 Kriter’in Aralık Sayısı Çıktı!
00:25 Dışişleri Bakanı Fidan,”Suriye hükümeti ve SDG kendi aralarında bir anlaşma yapabilirler”
00:23 Bakan Fidan, “Netanyahu’nun Gazze için kurulacak Uluslararası İstikrar Gücü’nde Türk birliklerini görmek istemiyor”
00:18 TCMB’nın 11 Aralık’taki Para Politikası Kurulu toplantısına sayılı günler kaldı…
15:28 KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman Seçmen Kitlesine Neyi Vaat Etti?
12:29 Haftayı Geri Sar:10 maddede bu hafta
10:59 İznik 1700 yıl sonra yeniden dünya gündeminde…
08:57 Dış Bakış Dergisinin “TÜRK DEVLETLERİ TEŞKİLATI” Özel Sayısı Yayında
06:13 Türkiye’den NATO ve AB üyesi bir ülkeye ilk savaş gemisi satışı’dan notlar!
00:45 Karadeniz’de Ukrayna’nın Operasyonları
00:43 CHP’nin Avrupa’nın Çöküşüyle Bütünleşme Programı 2 – CHP’nin farklı kimlikleri
00:39 Erbil-Ankara hattında gerilim: ‘Maksadını aşan yorumlar endişe verici’…
00:38 Türkiye’de öğretmen istihdamı, köklü düzenlemeler içeren Öğretmenlik Mesleği Kanunu…
00:29 Dijital şiddet artıyor: Kadınlar daha fazla risk altında…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Tacikistan Temsilciler Meclisi Başkanı Zokirzoda ile görüştü

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Tacikistan Temsilciler Meclisi Başkanı Zokirzoda ile görüştü
23 Şubat 2024
19
A+
A-

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, Tacikistan Temsilciler Meclisi Başkanı Mahmadtoir Zokirzoda ile bir araya geldi.

UHA / İnternational News Agency

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Asya Parlamenter Asamblesi (APA) 14’üncü Genel Kurulu dolayısıyla bulunduğu Bakü’de, Tacikistan Temsilciler Meclisi Başkanı Zokirzoda ile görüştü.

Kurtulmuş, görüşmede, Tacikistan’ın, hem Orta Asya’nın önemli ülkelerinden birisi olması hem de iki ülkenin halkları arasındaki ilişki dolayısıyla Türkiye için önemli bir ülke olduğunu belirtti.

Bundan sonraki süreçte dünya dengelerinde Orta Asya’nın ayrı bir yerinin olacağını dile getiren Kurtulmuş, bunun için özelikle Orta Asya ülkeleriyle çok yakın işbirliği içerisinde olmayı arzuladıklarını ifade etti.

Bölge ülkelerinin çok daha yakın işbirliği içerisinde bulunması gerektiğini söyleyen Kurtulmuş, bölgedeki ülkeler arasında var olan bazı ufak politik farklılıkları da büyütmeden, karşılıklı diyaloglarla çözerek ortak bir şekilde yol almak gerektiğini vurguladı.

Türkiye olarak Tacikistan’la üst düzey ilişkileri devam ettirdiklerini, buna ek olarak iki ülkenin faydasına olacak şekilde parlamenter diplomasinin imkanlarından da yararlanmak gerektiğini ifade eden Kurtulmuş, dostluk grupları üzerinden iki ülke parlamentosunun daha yakın çalışmasını arzuladıklarını bildirdi.

Tacikistan’ı da en kısa zamanda ziyaret etmek istediğini söyleyen Kurtulmuş, karşılıklı ziyaretlerin ülkeleri birbirine daha çok yakınlaştıracağını belirtti.

TBMM Başkanı Kurtulmuş, düzensiz göçle mücadele, sınır güvenliği konularında işbirliği imkanların bulunduğunu ifade ederek, yakın zamanda bu alanda çalışma yapabileceklerini de ifade etti.

Tacikistan Temsilciler Meclisi Başkanı Zokirzoda ise TBMM Başkanı Kurtulmuş ile bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Türkiye ile her alanda karşılıklı işbirliklerine hazır olduklarını bildirdi.

İki ülke devlet başkanlarının ilişkilerinin iyi bir seviyede olduğunu dile getiren Zokirzoda, dostluk gruplarıyla ve karşılıklı üst düzey ziyaretlerle de parlamenter diplomasinin imkanlarından yararlanmayı istediklerini kaydetti.

Görüşmede, Türkiye-Azerbaycan Dostluk Grubu Başkanı AK Parti İstanbul Milletvekili Şamil Ayrım, AK Parti Aydın Milletvekili Ömer Özmen, CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu ve Türkiye’nin Bakü Büyükelçisi Cahit Bağcı da yer aldı. (TBMM)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.