enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
09:50 Esenboğa Havalimanı’nda 3. pist ve yeni kule hizmete girdi
00:57 ABD Başkanı Trump, Grönland’ı ilhak girişimi hakkında NBC’ye değerlendirmelerde bulundu
00:38 Haber Analiz | Avrupa’ya Açılan Bir Kapı Olarak Türkiye
00:31 İstanbul Güngören’de öldürülen 17 yaşındaki Atlas Çağlayan’ın ailesine tehdit mesajı attığı belirlenen 3 kişi tutuklandı.
00:30 İletişim Başkanı Duran, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kabine Toplantısı’nın ardından açıklamalarda bulundu
00:24 CHP’li Özdemir: 11 İlde Çocuk İzlem Merkezi Yok, Çocuklar İkincil Travmaya Açık
00:15 KİAMP T.C. Genel Koordinatörlüğü’nden KKTC İstanbul Başkonsolosluğu’na üst düzey ziyaret
00:12 Futbolda Skandal: Kural hatası Sengal’i şampiyon yaptı
00:11 TBMM haftalık çalışmalarına bugün yoğun bir gündemle başlayacak
00:01 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Unutmayın Suriye, Suriyelilerindir
23:02 Bu Maçın Adı: Haksızlık
00:39 Tarihi Çağrı: İki Devlet, Tek Millet ve Sarsılmaz Bir Gelecek
00:30 Uykusuzluk depresyona yol açıyor
00:12 Aile Birliğimiz Tehlike Altında
00:01 Dr. Elvin Abdurahmanlı: “Türk Dünyası Artık Küresel Bir Aktör” 
10:35 Yüzyılın Konut Projesi’nde yeni haftanın kura takvimi
09:28 TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency ve UHA / İnternational News Agency ’16 Ocak Basın Onur Günü’nde onurlandırıldı
09:15 16 Ocak Basın Onur Günü’nden notlar..
08:04 Kuşadası Güvercinada Açık Hava Müzesi’ni 2025 yılında181 bin 419 kişi ziyaret etti
07:52 Petrol savaşları yerini ‘kritik mineral’ savaşlarına bırakabilir
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Tasarruf Finansman Sisteminin Gelişimi ve Barındırdığı Fıkhi Problemler Çalıştayı

Tasarruf Finansman Sisteminin Gelişimi ve Barındırdığı Fıkhi Problemler Çalıştayı
9 Ocak 2025
29
A+
A-

İbn Haldun Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren Tasarruf Finansman Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından “Tasarruf Finansman Sisteminin Gelişimi ve Barındırdığı Fıkhi Problemler” başlıklı Çalıştay İstanbul’da düzenlendi.

UHA / İnternational News Agency

İbn Haldun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Atilla Akan, bu yıl ikincisi gerçekleşen Çalıştayın açılış konuşmasında, “Bu tür etkinlikler hem akademik hem de pratik alanda önemli katkılar sağlamaktadır. Çalıştayımızın başarısı, gelecekteki çalışmalar için de motivasyon kaynağı olacaktır” ifadelerini kullandı.

Merkez Müdürü Prof. Dr. Hasan Vergil de, çalıştayla ilgili kanaatlerini şu sözlerle ifade etti:

“Bu çalıştayda, sektörün karşılaştığı zorlukları derinlemesine analiz ederek hem teorik hem de pratik çözümler geliştirebileceğimize inanıyorum. Özellikle İslami finans ilkeleri doğrultusunda tasarruf finansman şirketlerinin karşılaştığı hukuki ve operasyonel sorunların çözümü hem sektörün sürdürülebilirliği hem de toplumsal güvenin tesisi açısından büyük bir öneme sahiptir.”

Çalıştay iki oturumdan müteşekkil olup, ilk oturumda Doç. Dr. Abdurrahman Çetin’in “Mali Verilerle Tasarruf Finansman Sisteminin Gelişimi” başlıklı tebliğiyle tasarruf finansman sisteminin gelişimi ve sektörün problemleri mali veriler üzerinden, sektörden uzmanların da katkılarıyla kapsamlı bir şekilde ele alındı.

İkinci oturumda Arş. Gör. Muammer Fatih Öztürk’ün “Tasarruf Finansman Sisteminin Fıkhi Problemleri” başlıklı tebliğiyle sistemin halihazırda havi olduğu fıkhi problemler, alanında uzman fıkıhçıların ilmî müzakereleriyle etraflıca ele alındı. Katılımcılar arasında alanında yetkin üniversite öğretim üyeleri, sektörden uzmanlar ve alana ilgili lisansüstü öğrencileri yer aldı.

İbn Haldun Üniversitesi Tasarruf Finansman Uygulama ve Araştırma Merkezi, önümüzdeki dönemlerde de benzer etkinliklerle finans, fıkıh ve hukuk alanlarında bilgi alışverişine devam edeceğini duyurdu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.