enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:56 Mamdani’den Farage’a: Epstein dosyaları ardından yapay zeka ile üretilmiş görüntüler yayılıyor
00:50 Zelenskiy: ABD, barış anlaşması için Rusya ve Ukrayna’ya Haziran ayına kadar süre verdi
00:49 Umman görüşmesi: İran ve ABD nükleer müzakereleri sürdürme kararı aldı
00:35 Eurobarometer anketi: Avrupalılar için savaşlar ve dezenformasyon en büyük endişe kaynağı
00:19 Orta Asya’da Su ve Enerji Güvenliği: İklim Değişikliği ve Bölgesel Kırılganlıklar
00:15 Macron’u hedef alan Rus dezenformasyonu: Epstein skandalı iddiaları
00:13 2026 Kış Olimpiyatları Milano ve Cortina’da geçit törenleriyle başladı
10:07 UHA / İnternational News Agency’ndan hafta içi gündemin öne çıkan haberleri
09:04 e-Birliktelik kampanyasıyla 12 bin işletmeye 21 milyon destek
08:39 SPD Başkanı Yıldız: Ankara’da su krizi riski yok
08:32 Doç. Dr. Zeki KARATAŞ: Uzun Dönemli Bakım Hizmetlerinin Finansman Modelleri
00:59 İkili ilişkilerin kapsamını aşan çok katmanlı ziyaretler
00:39 Suriye’de Yeni Dengeler ve Kandil’in Yanlış Hesabı
00:37 Yıkımın Ardından Hatay’da Hem Depremzede Hem Şehir Plancısı Olmak
00:21 KKTC Cumhurbaşkanlığı’nda Yunanca Sayfa: İletişim mi, Siyasi Tercih mi?
00:15 Minnesota’da Kriz Büyüyor
00:11 “Asrın felaketi” olarak nitelendirilen 6 Şubat 2023’teki deprem bölgesinde 200 bin kişi sahada görev yaptı
00:07 Bel ağrısı nüfusun yüzde 75-85’inin yaşamlarının herhangi bir dönemini etkiliyor
00:06 Yunanistan Başbakanı Miçotakis, Türkiye’ye geliyor
06:45 Bakan Bolat: “Bölgede ekonomik hayata dönüş yeniden güç kazandı”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Tasarruf Finansman Sisteminin Gelişimi ve Barındırdığı Fıkhi Problemler Çalıştayı

Tasarruf Finansman Sisteminin Gelişimi ve Barındırdığı Fıkhi Problemler Çalıştayı
9 Ocak 2025
30
A+
A-

İbn Haldun Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren Tasarruf Finansman Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından “Tasarruf Finansman Sisteminin Gelişimi ve Barındırdığı Fıkhi Problemler” başlıklı Çalıştay İstanbul’da düzenlendi.

UHA / İnternational News Agency

İbn Haldun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Atilla Akan, bu yıl ikincisi gerçekleşen Çalıştayın açılış konuşmasında, “Bu tür etkinlikler hem akademik hem de pratik alanda önemli katkılar sağlamaktadır. Çalıştayımızın başarısı, gelecekteki çalışmalar için de motivasyon kaynağı olacaktır” ifadelerini kullandı.

Merkez Müdürü Prof. Dr. Hasan Vergil de, çalıştayla ilgili kanaatlerini şu sözlerle ifade etti:

“Bu çalıştayda, sektörün karşılaştığı zorlukları derinlemesine analiz ederek hem teorik hem de pratik çözümler geliştirebileceğimize inanıyorum. Özellikle İslami finans ilkeleri doğrultusunda tasarruf finansman şirketlerinin karşılaştığı hukuki ve operasyonel sorunların çözümü hem sektörün sürdürülebilirliği hem de toplumsal güvenin tesisi açısından büyük bir öneme sahiptir.”

Çalıştay iki oturumdan müteşekkil olup, ilk oturumda Doç. Dr. Abdurrahman Çetin’in “Mali Verilerle Tasarruf Finansman Sisteminin Gelişimi” başlıklı tebliğiyle tasarruf finansman sisteminin gelişimi ve sektörün problemleri mali veriler üzerinden, sektörden uzmanların da katkılarıyla kapsamlı bir şekilde ele alındı.

İkinci oturumda Arş. Gör. Muammer Fatih Öztürk’ün “Tasarruf Finansman Sisteminin Fıkhi Problemleri” başlıklı tebliğiyle sistemin halihazırda havi olduğu fıkhi problemler, alanında uzman fıkıhçıların ilmî müzakereleriyle etraflıca ele alındı. Katılımcılar arasında alanında yetkin üniversite öğretim üyeleri, sektörden uzmanlar ve alana ilgili lisansüstü öğrencileri yer aldı.

İbn Haldun Üniversitesi Tasarruf Finansman Uygulama ve Araştırma Merkezi, önümüzdeki dönemlerde de benzer etkinliklerle finans, fıkıh ve hukuk alanlarında bilgi alışverişine devam edeceğini duyurdu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.