enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:30 Kocaeli Sümerspor’dan anlamlı etkinlik: Bu kez Öğretmenler Kürek Çekti 
11:29 Kocaeli Sümerspor’dan anlamlı etkinlik: Bu kez Öğretmenler Kürek Çekti 
00:57 Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın BM’deki tarihi konuşması, konferans için yayımlanan kitapçıkta yer aldı…
00:49 Makine İhracatı, Almanya, ABD ve İtalya en fazla ihracat yapılan ülkeler…
00:49 Türkiye’de 2026 yılı asgari ücreti için geri sayım başlıyor
00:40 Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele 5’inci Ulusal Eylem Planı, 25 Kasım’da açıklanacak
00:39 Analist Hazel Çağan Elbir: Avrupa Birliği’nin Türkiye 2025 raporu…
00:36 Bakan Kacır: Gençlerimizi geleceğe hazırlıyoruz
00:22 KVKK’nın çevrim içi alışverişlerde dolandırıcılık mağduru olmamaları için vatandaşlar uyarıldı…
00:13 Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet UÇUM, “Tek devlet ve tek millet politikası Türkiye gerçeği”
00:12 İletişim Başkanı Duran: G20 temasları kıymetli sonuçlar ortaya koydu
00:12 Orta Asya’nın yükselen stratejik önemi ve Türkiye
12:32 Anlaşma istemeyen kim?
04:53 Erdoğan, “Dirençli Bir Dünya-G20’nin Katkısı: Afet Riskini Azaltma, İklim Değişikliği, Adil Enerji Dönüşümü, Gıda Sistemleri” başlıklı oturuma katıldı.
00:40 CHP’nin İmralı heyetine üye vermesini kim engelledi?
00:35 Erdoğan: İsrail’in Gazze’de yol açtığı yıkım Filistin’in kalkınma çabalarını asgari 70 yıl geriye götürdü…
00:29 ”Gezi”nin karanlık finansörü! Avrupa’da Soros uyanışı
00:22 “Normal” Bitti: Batı’nın Çöküşü ve Trump’ın Kaosu
00:20 Adalet Bakanı Tunç: Yazı işleri müdürlerinin nakil taleplerini gerçekleştirdik
00:11 Papa’nın bu Türkiye ziyareti, diplomatik bir jestten çok daha fazlasını işaret ediyor…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Tasarımda yaratıcılık için fikir günlüğü tutun

Tasarımda yaratıcılık için fikir günlüğü tutun
3 Temmuz 2021
362
A+
A-

UHA HABER / UTİB’in Master Class Birinci Adım Eğitimleri’nde konuşan Eğitimci Zeynep Başaran, “Fikir günlüğü tutarak yaratıcı fikirlerinizin uçup gitmesini önleyebilirsiniz” önerisinde bulundu. 

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı‘nın haberine göre, Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği’nin (UTİB) 11’inci Ev Tekstili Tasarım Yarışması kapsamında düzenlenen Master Class Birinci Adım Eğitimlerinin ilki, katılmaya hak kazanan öğrenciler ile birlikte çevrim içi ortamda gerçekleştirildi.

Marka Stratejisti ve Akademisyen Zeynep Başaran, 21’inci yüzyılın yaratıcılık çağı olduğunu belirterek,  “Tasarım yaparken üretim ortamınızda size daha fazla yaratıcılık katacak ve yaratıcılık kaslarınızı geliştirecek eylemlerde bulunmanız, tasarımınızı diğerlerinden ayıracaktır” dedi. 

HERKES YARATICI OLABİLİR 

Tekstil sektöründe, yetenekli ve daha yüksek kalitede iş fikirlerini geliştirebilecek insanlara ihtiyaç duyulduğunu belirten Eğitimci Zeynep Başaran, “Merak, yaratıcılığın olmazsa olmazı ve ön koşuludur. Herkes yaratıcı olabilir ve yaratıcılık geliştirilebilecek bir olgudur. Yaratıcılık herkesin harcı, hakkı ve sahip olabileceği bir özelliktir. Bütün eylemlerinize yaratıcılık katabilirsiniz. Bunun yanında ihtiyaca yönelik çözüme kavuşabilmek için de yaratıcılık gerekmektedir. Yaratıcı düşünce sadece bir tabiat meselesi değil, ihtiyaç meselesidir” diye konuştu. 

ÇOK SORU SORMALISINIZ

21. yüzyılda kaynaktan çok fikir sıkıntısı yaşanacağını ve önlenmesi adına alınması gereken birtakım önlemler olduğunu da söyleyen Başaran, “Bilinçaltınızda işleyip duran makineden çıkan ilginç fikirlerin uçup gitmemesini istiyorsanız not edin ve fikir günlüğü tutun. Yaratıcı düşünmek istediğinizde gevşeyin ve rahat ortamlarda çalışın. Günlük programınızda boşluklar yaratın ki beyninizde yaratıcı fikirler oluşsun ve gelişsin. Kendinizden farklı bir düşünsel partneri hayatınıza alarak fikirlerinizi çarpıştırın ve ortaya yeni beceriler çıkarın. Çok soru soran bir araştırma biçimini hayatınıza entegre edin. Sorgulayarak ve anlamaya çalışarak ufkunuzu uzaklaştırın ve genişletin. Merak ederek ve soru sorarak edindiğiniz bir simülasyon, sizi hızlıca yaratıcılığa götürecek yöntemlerden biri olacaktır” ifadelerini kullandı. 

***

Neden https://www.uhahaberajansi.com/?

Bağımsız bir haber ajansı olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir ajans gazeteciliğini hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün  https://www.uhahaberajansi.com/’a Abone Ol.

https://www.uhahaberajansi.com/; seninle güçlü, seninle özgür!

[UHA Haber Ajansı, 03 Temmuz 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.