enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
20:26 Elektronik Müziğin Yeni İkilisi Mass Cust’tan Global Vizyonlu İlk Single: “Beginning”…
17:22 KKTC’nde Kumsal Katliamı Nasıl Oldu?
12:37 Diyanet İşleri Başkanı Arpaguş’tan mübarek üç aylar mesajı
00:57 Sadettin Saran hakkında adli kontrol kararı
00:55 Uluslararası Sürdürülebilir Kalkınmada Kadın Derneği’nin (USKD) yeni hizmet binası hizmete girdi…
00:44 KODA, bir yıl boyunca sahada üretti, denedi, paylaştı…
00:44 İdari Para Cezalarına İlişkin Tebliğ” Resmi Gazete’de yayımlandı.
00:36 Kıbrıs’ta Rum barbarlığı: Kanlı Noel
00:29 Pakistan: İmran Han ve eşine 17’şer yıl hapis cezası
00:21 AJet Yönetim Kurulu Başkanı Bolat: “THY ile daha fazla iş birliği için çalışma yapıyoruz”
00:21 Bakan Güler: “SDG’nin ferdi entegrasyonu şart. Kimseden icazet almayız”
00:17 Türkiye ve Umman arasında 17 alanda iş birliği protokolü imzalandı
00:14 Köpekler felaketleri önceden hissediyor mu?
00:10 Bakan Güler: Rusya-Ukrayna arasında İHA ve İDA’lar karşılıklı olarak yoğun şekilde kullanılıyor…
00:06 “Üç Jokerli Konken” Almanya’da beğeni topladı
00:04 Prof. Dr. Mühip Kanko, “İHA ihlalleri, güvenliğimiz açısından alarm verici”
00:03 Kitap: 1944 Ahıska Sürgünü: Son Tanıklar
00:02 Türkiye, ABD, Katar ve Mısır arasında Gazze toplantısı
11:19 İslam aleminin üç ayları Pazar günü başlıyor…
08:58 İHA tehdidi: Türkiye’nin hava savunması hazır mı?
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Taliban: Yardımlar “şeffaf bir biçimde” halka ulaştırılacak

Taliban: Yardımlar “şeffaf bir biçimde” halka ulaştırılacak
15 Eylül 2021
353
A+
A-

UHA HABER / Taliban Birleşmiş Milletler’in Afganistan için düzenlediği yardım konferasında kararlaştırılan mali desteğin “tamamen şeffaf bir biçimde” halka ulaştırılacağını açıkladı.

Taliban Birleşmiş Milletler (BM) donörler konferansında kararlaştırılan yardımların ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacağını açıkladı. Taliban hükümetinde dışişleri bakanı görevinde olan Emir Han Muttaki başkent Kabil’de yaptığı basın açıklamasında, “İslam Emirliği bu yardımın tamamen şeffaf bir biçimde ihtiyaç sahibi halka ulaştırılması için elinden gelenin en iyisini yapacaktır” dedi. Muttaki ayrıca, donörlerden Afganistan’a desteği sürdürmelerini istedi.

Amerika Birleşik Devletleri’nden (ABD) cömert olmasını isteyen Muttaki, “Amerika büyük bir ülke, gönlünün zengin olduğunu göstermeli” söyleminde bulundu. Taliban’ın ABD’ye çekilme ve yabancı ülke vatandaşlarının tahliyesi sırasında yardım ettiğini belirten Muttaki, “Teşekkür etmek yerine halkımıza karşı yaptırımlarda bulunmaktan bahsediyorlar” diye konuştu.

ABD, BM donörler konferasında Afganistan’a 60 milyon dolar yardım sözü verdi. 20 yıl süren Afganistan işgali sırasında ABD’nin devrilen Afgan hükümetine yaptığı mali desteğin miktarı ise 2 milyar doları geçiyor.

BM’nin Afganistan konferansında ülkelerin vermeyi taahhüt ettiği paranın toplam miktarı 1 milyar 200 milyon dolar (1 milyar 2 milyon euro). Almanya ve Fransa bu bağlamda 100’er milyon euro destek vermeyi kabul etti. BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, uluslararası toplumdan Taliban ile iş birliği yapma fırsatını kullanmalarını istedi. Guterres yardımların radikal İslamcı hareketi insan haklarına saygı gösterme yönünde harekete geçirmek için bir baskı aracı olabileceğini söyledi.

EK Kaynaklar *AFP

[UHA Haber Ajansı, 15 Eylül 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.