enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
06:45 Bakan Bolat: “Bölgede ekonomik hayata dönüş yeniden güç kazandı”
06:40 SGK prim borcu tecil ve taksitlendirme işlemlerinde peşinat şartı kaldırıldı
06:20 (BDDK), kredi kartı limitlerinde eğitim ve sağlık harcamalarını istisna kapsamında tuttu
00:55 AVRUPA HABERLERİ / Brüksel, sosyal medya kısıtlamasında AB ülkelerini yetki aşımına karşı uyardı
00:52 Rusya Maliye Bakanlığı: Petrol ve doğal gaz gelirleri yaklaşık 5 milyar dolar geriledi
00:51 “CHP’li belediyeler, ellerindeki suyu millete ulaştıramıyor”
00:26 Bakan Bolat, “Deprem bölgesinde e-ticaret alanında nitelikli insan kaynağı oluşturulacak”
00:20 Zelenskiy: Şubat 2022’den bu yana 55.000 Ukraynalı asker öldü
00:20 Erdoğan,”Asrın felaketinin yıl dönümü yaklaşıyor diye deprem turistleri yine hareketlenmiş vaziyette”.
00:11 “İran-ABD gerginliği”
00:08 Bakan Kurum: Bizim insanımız devletine ‘devlet baba’ der
00:06 Cumhurbaşkanı Erdoğan,”Biz, tüm renkleriyle bir, bütün, güçlü, huzurlu bir Suriye’den yanayız”
17:47 Ziraat Türkiye Kupası B. Grubu üçüncü maçında Konyaspor 5 golle galip
17:39 Trendyol 1. Lig’in 24. haftasında oynanacak müsabakalarda görev alacak hakemler belli oldu.
13:30 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Her şeyden önce biz bölgemizde yeni bir savaş istemiyoruz
00:58 SİYASET HABERLERİ / MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, “Umut hakkı konusunda uzlaştık” dedi.
00:57 Ukrayna, Rusya’nın saldırısının ardından Abu Dabi görüşmelerinde müzakere tutumunu değiştirecek
00:49 Türkiye’nin 6 Şubat 2023’te depremlerin yol açtığı hasarların giderilmesi ile bölgenin yeniden imarına yönelik çalışmalar sürüyor.
00:49 AVRUPA HABERLERİ / Von der Leyen, Avustralya ile askıdaki ticaret anlaşmasını sonuçlandırmak için Canberra’ya gidecek
00:45 (SETA) Kriter Dergisi’nin Şubat Sayısı Çıktı!
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Suudi Arabistan: Filistin sorunu çözülmeden İsrail ile ilişkiler normalleşmez

Suudi Arabistan: Filistin sorunu çözülmeden İsrail ile ilişkiler normalleşmez
26 Ocak 2024
26
A+
A-

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faysal bin Ferhan, Filistin sorunu çözülmeden İsrail ile ilişkilerin normalleşmesinin mümkün olmadığını söyledi.

UHA / İnternational News Agency

UHA Haber’in EuroNews’den aktardığı haberine göre, CNN kanalının, “güvenilir ve geri dönüşü olmayan bir Filistin devletine giden yol olmadan İsrail ile normal ilişki kurulup kurulamayacağı” yolundaki sorusunu yanıtlayan Ferhan, “Bundan yararlanmamızın tek yolu bu çünkü bizim istikrara ihtiyacımız var ve istikrar ancak Filistin sorununun çözülmesiyle gelecek.” dedi.

İsrail’in Gazze’deki saldırılarına yönelik eleştirilerini yineleyen bakan, “İsraillilerin Gazze’nin sivil nüfusunu kırmaya çalıştığını görüyoruz. Bu kesinlikle kabul edilemez ve buna son verilmesi gerekiyor.” dedi.

Faysal Bin Ferhan geçen hafta Dünya Ekonomik Forumu’nda katıldığı bir etkinlikte yaptığı konuşmada, Filistin devletinin kurulmasını içeren kapsamlı bir anlaşmaya varılması halinde, Suudi Arabistan’ın İsrail’i tanımayı göz önünde bulundurabileceğini açıklamıştı.

Faysal Bin Ferhan, bölgesel barışın İsrail’deki barışı da ilgilendirdiğine işaret ederek, bunun ancak Filistinlilerin barışçıl bir Filistin devleti kurmalarıyla gerçekleştirilebileceğini kaydetmişti.

Hamas’ın 7 Ekim’deki saldırısından önce İsrail ile Arap ülkeleri arasında ilişkileri normalleştirme havası hakimdi. Bu durum Hamas-İsrail savaşıyla birlikte değişti.

Gazze’de öldürülen Filistinli sayısı 25 bini geçti

Bu arada Gazze’deki Sağlık Bakanlığı, İsrail ordusunun düzenlediği saldırılarda öldürülen Filistinlilerin sayısının 178 artarak 25 bin 105’e, yaralı sayısının 62 bin 681’e yükseldiğini açıkladı.

Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, 178 Filistinlinin daha İsrail saldırılarında yaşamını yitirdiği, 293 kişinin yaralandığı belirtildi.

Saldırılar sonucu oluşan yıkımdan dolayı çok sayıda kişinin hala enkaz altında olduğu kaydedilen açıklamada, sivil savunma ve acil sağlık ekiplerinin bu kişilere ulaşmakta zorluk yaşadığı aktarıldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.