enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
01:59 İran, İsraillilere ülkeyi terk etme, Kanal 12 ve Kanal 14 televizyonlarına da “tahliye” uyarısında bulundu.
01:37 Orman yangınlarıyla mücadele kapsamında Bolu’daki ormanlık alanlara girişler 01 Temmuz-30 Eylül 2025 tarihleri arasında yasaklandı.
01:24 İran-İsrail Çatışması İran Kamuoyuna Nasıl Yansıyor?
00:57 Kocaeli Ticaret Odası, Özel KOTO AOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 10. yılını gururla kutladı
00:56 İnfografik: İsrail, İran’ı Vurdu: Nükleer Tesisler Hedef Alındı
00:43 Gaziantep İl Tarım ve Orman Müdürü Karayılan’dan Nizip Ticaret Odası’na (NTO) ziyaret
00:39 Gazeteci-Yazar Merve GÜRBÜZ, “İran, modern savaş teknolojisinin gerisinde mi kaldı?”
00:33 Ankara Barosu Kent ve Çevre Merkezi Heyeti’nden Su Politikaları Derneği’ne Ziyaret
00:28 Mesaisine bugün başlayacak Meclis Genel Kurulu’nun gündeminde bu hafta da Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) olacak.
00:26 Türkiye’de işe alım piyasasında hareketlilik beklentisi sürüyor
00:15 Hatay Sörf Merkezi, Türkiye Şampiyonası’ndan 6 madalya ile döndü
09:18 18 ilde DEAŞ operasyonu: 39 gözaltı
09:01 Yeni haftada hava nasıl olacak?
08:51 İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’den (DMM), günün öne çıkan haberleri…
08:29 Cumhurbaşkanı Erdoğan “kabine” toplantısına başkanlık edecek
08:05 WWF-Türkiye: “Köpek Balığı Yaşayan Deniz Sağlıklı Denizdir!”
00:28 Kocaeli Valisi İlhami Aktaş’tan sıra dışı davranış..!
19:07 Kocaeli’nin Kartepe Belediye Başkanı Kocaman’dan Anlamlı Ziyaret
18:39 Kocaeli’nin Kartepe Belediye Başkanı Kocaman’dan Anlamlı Ziyaret
11:21 TÜHA/ TÜRKUAZ İnternational News Agency’nın derlediği kısa kısa özet haberler!
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Suriyelilerin üçte ikisi sosyal yardım alıyor

Suriyelilerin üçte ikisi sosyal yardım alıyor
15 Temmuz 2021
604
A+
A-

UHA HABER / Almanya’da çalışma yaşındaki Suriyelilerin yaklaşık üçte ikisinin tamamen ya da kısmen sosyal yardımlara bağımlı olduğu bildirildi. 

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı’nın (dpa/BK,ET)’ye dayandırdığı habere göre, Almanya’da yaşayan Suriyelilerin yüzde 65’lik bölümünün tamamen ya da kısmen sosyal yardım aldığı bildirildi. Federal İstihdam Dairesi Mart ayı istatistiklerine göre bu oran Somalililer arasında yüzde 37,1, Afganlar arasında yüzde 43,7 olarak kaydedildi.

Sosyal yardım alan Suriyelilerin oranında bir önceki yılın aynı dönemine göre ise hafif bir düşüş gerçekleşti. 2020 Mart ayında sosyal yardımla geçinen Suriyelilerin oranı yüzde 70 olarak bildirilmişti.

Daire’nin verilerinin Yabancılar Merkezi Kayıt Sistemine dayandığına ve sadece iltica başvurusunda bulunanları değil, Almanya’da yaşayan tüm yabancı uyrukluları kapsadığına da işaret edildi.

İktidardaki Hristiyan Birlik partilerinin meclis grubu iç politika sözcüsü Mathias Middelberg, verileri “İstihdam Dairesi’nin rakamları, entegrasyon alanında önümüzde daha yapacak çok şey olduğunu gösteriyor” diye yorumladı. Suriyeliler arasında koruma statüsünde bulunanların ve Almanya’da kalma perspektifi bulunanların sayısının yüksekliğine işaret eden Middelberg, bu nedenle rakamların daha da dikkat çekici hal aldığını belirtti.

“Güvenli statü entegrasyona yetmiyor”

Hristiyan Demokrat Birlik (CDU) partili Middelberg, “Güvenli bir statü sahibi olmanın istihdam piyasasına daha hızlı uyumu beraberinde getirdiği varsayımının burada gerçekleşmediği görülüyor. Yeşiller’in istediği gibi niteliksiz ya da az nitelikli iş gücü göçüne bel bağlayacağımıza halihazırda Almanya’da yaşayan koruma altındakilerin durumuna odaklanmalı, istihdam piyasasına uyum çabalarımızı yoğunlaştırmalıyız” diye konuştu.

CDU'lu politikacı Mathias Middelberg

CDU’lu politikacı Mathias Middelberg

Federal İstatistik Dairesi verilerine göre Nisan ayında sigortalı istihdam edilenlerin oranı Almanlarda yüzde 63,1, yabancı uyruklular arasında yüzde 46,8 iken Suriyelilerde bu oran yüzde 27,4 oldu.

Alman hükümetine danışmanlık yapan Entegrasyon ve Göç Bilirkişiler Kurulu’nun üyelerinden Panu Poutvaara, Almanya’da geçirilen ilk yıllarda işsizlik oranının genelde çok daha yüksek olduğuna işaret etti. Poutvaara, “Suriye’den kaçan sığınmacılar arasında çalışanların oranının düşük olmasında kadınların oranının yüksekliği de rol oynayabilir. Pek çok Suriyeli kadın eşinin arkasından Almanya’ya geldi ve daha kısa süredir burada. Genelde küçük çocukları var ve istihdam piyasasına katılamıyorlar. Kültürel nedenler de çalışmamakta rol oynuyor olabilir” diye konuştu.

[UHA Haber Ajansı, 15 Temmuz 2021] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.