enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:54 Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) için Adana-Gaziantep Otoyol Bağlantı Yolu ve Misis Köprüsü yeniden projelendiriliyor
00:41 Bu fotoğraftaki sen misin ? Sahte Mesajlara Dikkat: Dolandırıcılık ve Virüs Tuzağından Korunma Rehberi
00:01 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Gabon Cumhurbaşkanı Brice Clotaire Oligui Nguema huzurunda, iki ülke arasında ortak anlaşmalar imzalandı.
18:38 Nizip Ticaret Odası (NTO) Başkanı Öztürk: Coğrafi işaretli ürünler AB yolunda
18:02 POLSAM’ın “Bir Akademisyenin Ardından: Güney Ferhat Batı” adlı kitabı okuyucuyla buluştu
11:01 Rusya’da büyük deprem, ABD ve Japonya’da tsunami alarmı!
09:59 Gazeteci Aslı SÖZBİLİR’in Sabah kahvesi: Orada N’ler oluyor!
08:20 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan: ​​​​​​​işsizlik oranı haziran ayında bir önceki yıla göre 0,5 puan azalarak yüzde 8,6 seviyesinde gerçekleşti
07:04 Kira artış ve Emlak hizmet ve Komisyon Bedellerinde Adaletli Düzenleme Talebi için Derinceli vatandaştan TBMM Başkanlığına Mektup!
06:58 Sabah Gazetesi Yazarı Mahmut Övür, son anket sonuçlarıyla ilgili dikkat çekici bir yazı kaleme aldı.
06:50 Cumhurbaşkanlığı, özellikle hastane ve emniyet gibi kurumlarda kesintisiz hizmet verecek kreş ve çocuk bakımevlerinin yaygınlaştırılması için genelge yayımladı.
00:55 MGK’da ‘Terörsüz Türkiye’ vurgusu: Milli hedeflere istikrarlı adımlarla ilerlenecek
00:55 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Orman yangınlarıyla ilgili 68 şüphelinin gözaltına alındı, bunlardan 39’unun tutuklandı”
00:48 Kulüpler Birliği yeni başkanını seçti
00:38 Türkiye, Gazze’de soykırım yapan İsrail’e karşı alınacak önlemleri ele alan Lahey Grubu’nun Bogota Ortak Bildirisi’ne katıldı
00:32 Türkiye’nin önde gelen tarım makinesi üreticilerinden Türk Traktör ve Ziraat Makineleri A.Ş, üretimi durduruyor
00:28 Zafer Partili Aslan’dan Meclis’e çağrı: ‘Yangınsız Türkiye Komisyonu kurulmalı’
00:15 MHP Genel Başkanı Bahçeli, NeXT Sosyal’e katıldı
00:12 İşNet’e Üç Yıl Üst Üste En Mutlu İşyeri Ödülü
00:03 Anadolubank Özel Bankacılık Hizmet Ağını Genişletiyor
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Suriye: “İsrail’in Palmira kentine düzenlediği saldırıda 36 kişi öldü”

Suriye: “İsrail’in Palmira kentine düzenlediği saldırıda 36 kişi öldü”
21 Kasım 2024
23
A+
A-

Suriye Savunma Bakanlığı, İsrail’in Palmira kentine düzenlediği hava saldırılarında 36 kişinin öldüğünü, 50’den fazla kişinin de yaralandığını açıkladı.

UHA Haber’in yabancı kaynaklara dayandırdığı haberinde, Bakanlık açıklamasında, “İsrailli düşman güçleri, El Tanf bölgesinden hava saldırısı düzenleyerek Palmira kentindeki çok sayıda binayı hedef aldı” denildi.

Açıklamada, saldırıda “36 kişinin öldüğü, 50’den fazla kişinin yaralandığı” ve “önemli maddi hasar” meydana geldiği belirtildi.

Haberi, Suriye resmi haber ajansı SANA paylaştı. SANA’nın saldırıdan sonra yayınladığı ilk haberde çok sayıda can kaybından bahsedilmiyordu. İsrail ordusu, SANA’nın ilk haberi ile ilgili soruları yanıtlamamıştı.

Öte yandan Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR), İsrail saldırılarında çoğunluğu Irak’tan gelen İran yanlısı savaşçılar olmak üzere 41 kişinin öldüğünü bildirdi.

İngiltere merkezli savaş gözlemcisi SOHR, “Yedisi İran yanlısı Suriyeli savaşçı ve çoğunluğu Tahran destekli Iraklı Nuceba Tugayları üyeleri olmak üzere 41 kişi öldürüldü” dedi.

İsrail yıllardır Suriye’deki İran bağlantılı hedeflere saldırılar düzenliyordu ancak 7 Ekim 2023’te Filistinli militan grup Hamas’ın İsrail’e düzenlediği ve Gazze savaşını başlatan saldırıdan bu yana bu tür saldırıları artırdı.

İsrail ordusu geçen hafta Suriye-Lübnan sınırında Hizbullah’a silah aktarımında kullanılan geçiş yollarına saldırdığını açıkladı.

Palmira antik kenti UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alıyor.

Kent, IŞİD militanları tarafından 2015 yılında ele geçirilmiş ve Suriye ordusu tarafından geri alınmadan önce kısmen tahrip edilmişti.

EK Kaynaklar* 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.