enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:55 “Her yerde Türkiye var!”
00:42 İçişleri Bakanı Yerlikaya, “Siber suç operasyonlarında 539 şüpheli yakalandı”
00:38
00:32 Kasım ayında temettü verecek 10 şirket
00:28 Bakü, Gazze’ye askeri birlik gönderilmesi için BM kararını bekliyor
00:24 TBMM Başkanı Kurtulmuş, Adıyaman Üniversitesi’nin 2025-2026 Akademik Yılı Açılış Töreni’ndeki konuştu…
00:23 Türkiye sadece platform değil ‘konsept’ de ihraç ediyor
00:23 ABD’nin toplam kamu borcu, 22 Ekim itibarıyla 38 trilyon doları aşarak rekor seviyeye ulaştı.
00:21 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İstanbul’da Gazze konulu toplantıya ev sahipliği yaptı.
00:06 Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde 2001’de kurulan AK Parti, 3 Kasım 2002 seçimlerini kazanarak geldiği iktidarda 23 yılı geride bıraktı.
00:06 AK Parti Sözcüsü Çelik: 3 Kasım tarihi bir dönemin açıldığı siyasi bir milattır
00:04 Ekim ayı enflasyon rakamları açıklandı
00:01 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Suriye’ye özel bir destek programını başlatıyoruz
17:55 Yargımızın Bağımsızlığı ve Tarafsızlığı Sorunu
07:50 Türk Halk Müziği sanatçısı Mahsun Kırmızıgül Moskova’yı büyüledi
00:47 Almanya, Türkiye’yi “stratejik ortak” olarak görüyor…
00:38 Fatih Sultan Mehmet’in Macar Orban’a döktürdüğü Şahi topu, dünya tarihinde bir devrin kapanışını simgeler.
00:25 İstanbul Ticaret Odası (İTO), Ekimde fiyatı en çok artan ve azalan ürünleri açıkladı…
00:23 TBMM Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin görüşmelerine devam edecek…
00:21 Terörsüz Türkiye’de Gelinen Süreç ve Sonrası
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Steinmeier: Irkçılık barışçı birlikteliği tehdit ediyor

Steinmeier: Irkçılık barışçı birlikteliği tehdit ediyor
16 Mart 2021
615
A+
A-

UHA HABER / Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier ırkçılıkla mücadele çağrısında bulunarak “Irkçılık demokrasimizi, barışçı birlikteliğimizi tehdit ediyor” dedi.

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı’nın (epd/BK,TY)ye dayandırdığı habere göre, Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier ırkçılıkla mücadele çağrısında bulundu.Steinmeier, BM’nin Irkçılıkla Mücadele Haftası çerçevesinde 15-28 Mart tarihleri arasında düzenlenecek etkinliklerin açılış konuşmasında, ırkçılığın Almanya’da da “demokrasiyi, kültür, din ve fikirlerin barış içindeki çeşitliliğini ve barışçıl birlikte yaşamı tehdit ettiğini” söyledi.

Irkçılıkla Mücadele Haftası organizatörlerine geliştirdikleri yeni dijital formatlar nedeniyle teşekkür eden Steinmeier, “Çalışmalarınız maalesef son derece gerekli. Çünkü nefret koronavirüs kapanma önlemleri nedeniyle mola vermiyor. İnternetteki forumlarda yer alan sayısız yorum da bunu gösteriyor” dedi.

“Yılgınlığa yer yok”

Irkçılığa karşı çıkılması, hukuk devletinin tanıdığı olanaklarla direnilmesi ve kararlı bir sivil topluma ihtiyaç olduğuna vurgu yapan Almanya Cumhurbaşkanı, bu mücadelede yılgınlığa yer olmadığını belirtti. Irkçılığa karşı uluslararası haftaların önemine dikkat çeken Steinmeier, “Bize yılda bir, mücadeleyi niçin her gün yeniden başlatmamız gerektiğini hatırlatıyorlar” dedi.

Almanya’da Irkçılığa Karşı Mücadele haftalarını Darmstadt kentindeki Irkçılığa Karşı Mücadele Vakfı planlıyor ve koordine ediyor. Bu yıl bin 200’ü aşkın etkinlik planlanıyor. Etkinliklere Almanya çapından bin 700’ü aşkın cami cemaati ile Yahudi ve Hristiyan cemaatler de katılacak. Alevilerin de ilk kez yer alacağı etkinlikler “Sınırsız Dayanışma” sloganı altında yürütülecek.

[UHA Haber Ajansı, 16 Mart 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.