enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:17 Bugün Cumhurbaşkanın katılımıyla 455 bininci konutun anahtarları hak sahibi vatandaşlara verilecek…
00:09 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Müslümanlar olarak Filistin’de, Lübnan’da, Sudan’da ve dünyanın birçok yerinde kardeşlerimiz sancılı günler yaşıyoruz”
00:03 Yüzyılın Konut Projesi’nde ilk kura Adıyaman’daki konutlar için çekilecek…
00:01 İsrail–Yunanistan–GKRY arasında giderek kurumsallaşan üçlü işbirliği
09:48 Diyanet İşleri Başkanı Arpaguş, Azerbaycan Başbakanı Esedov tarafından kabul edildi
00:58 Türkiye’nin dijital dönüşümünde ivme arayışı: Ekosistem odaklı adımlar kritik
00:56 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Filistinlilerin kanı elinde olanların hadsizliği teneke tıngırtısı hükmündedir
00:48 Türkiye-Yunanistan Siyasi Diyaloğu ve Muhtemel Senaryolar
00:45 Siber Güvenlik Başkanlığı’nın teşkilat yapısındaki değişiklik Resmi Gazete’de…
00:29 TBMM Başkanı Kurtulmuş, “Komisyonumuz tarihi bir görev icra etmektedir”
00:23 Asgari Ücretin Asıl Talihlileri: Esnaf Ağaları!
00:21 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Hz. Mevlana’yı vuslatının 752. yılında sema mukabelesinde andı
00:04 Trump Neden Grönland Diyor? Haritalar, Grafikler ve Arktik’te Güvenliğin Yeniden Tanımı
00:49 11. Yargı Paketi Meclis’te kabul edildi
00:42 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Libya Başkanlık Konseyi Başkanı Menfi ile görüştü
00:37 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “CHP vesayete teslim olmuş, baskılara direnememiş, sürecin önünü açacak hiçbir somut teklif getirememiştir.”
00:28 Karadağ, Türk vatandaşlarına vize muafiyetini yeniden başlatıyor
00:12 “Aşkabat Forumu: Çok Kutuplu Düzen Arayışında Barış ve Güvenin Yeni Parametreleri”
00:05 Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda konuştu…
11:19 Asgari Ücret Zammı Açıklandı: Yeni Tutar Net 28 075 TL! Türkiye’nin Nabzı Gündemde
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Sosyal medya platformu Instagram erişime açıldı.

Sosyal medya platformu Instagram erişime açıldı.
11 Ağustos 2024
18
A+
A-

Sosyal medya platformu Instagram, dün akşam saat 21.30 itibarıyla Türkiye’de erişime açıldı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Bakan Uraloğlu, konuya ilişkin sosyal medya hesabı X’ten paylaşım yaptı.

“Instagram’a erişim engeli kaldırılmıştır” değerlendirmesinde bulunan Uraloğlu, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunun konuya ilişkin “site bilgileri sorgu sayfasını” da paylaştı.

Sosyal medya platformu Instagram’a, katalog suçları çerçevesinde uyguladığı politikalar nedeniyle 2 Ağustos’ta erişim engeli getirilmişti.

Bu süreçte platform yetkilileriyle görüşmeler gerçekleştirilmişti.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, bir süre önce sosyal medya hesabı X’ten Instagramın erişime açılacağına ilişkin paylaşım yaparak, şunları kaydetmişti:

“Sosyal medya platformlarının Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına saygı duymalarını istedik. Instagram yetkilileriyle yürüttüğümüz görüşmeler neticesinde özellikle katalog suçlar çerçevesindeki taleplerimizin karşılanacağı, kullanıcılara getirilen sansür konusunda ortak bir çalışma yapma sözü vermeleri üzerine saat 21.30 itibarıyla erişim engelini kaldıracağız.”

“Silinen hesaplarla ilgili vatandaşlarımızın hakları gözetilecek”

Uraloğlu, paylaştığı video mesajda ise bu erişime engel getirmenin belli gerekçeleri olduğunu ifade etti.

Katalog suçlar başta olmak üzere birçok konuda bazı hassasiyetleri olduğunun altını çizen Uraloğlu, “Bu hassasiyetlerin giderilmesi noktasında Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunun, Başkanlığımızın ve Meta platform yetkililerinin gerek Türkiye temsilcisi gerekse daha üst düzey yetkililerle yapılan görüşmeler sonunda belli kararları aldık. Belli noktaya vardık.” dedi.

Öncelikle yasal uyum ve içerik kaldırma noktasında Türkiye Cumhuriyeti yasaları kapsamında katalog suçlar arasında yer alan içeriklerin ve paylaşımın kaldırılması için yapılacak çalışmanın akabinde derhal kaldırılmasının sağlanacağını bildiren Uraloğlu, şöyle devam etti:

“Bu kapsamda Türkiye hukuk sistemine uygunluk sağlanacak ve yasaların ihlali söz konusu olduğunda hızlı ve etkili bir müdahale gerçekleştirilecektir. Kullanıcı hakları ve hesap güvencesi noktasında ise Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına ait sosyal medya hesaplarının kullanıcı hakları tam olarak korunacaktır. Hesaplar herhangi bir uyarı yapılmadan kapatılmayacaktır.

Bununla birlikte uyarı yapılmaksızın kapatılan ya da kilitlenen hesaplar tekrar erişime açılacak. Silinen hesaplarla ilgili vatandaşlarımızın hakları gözetilerek adil bir uygulama süreci yönetilecektir.”

“Terörle ilişkili hesapların kaldırılması için gereken hassasiyet gösterilecek”

Uraloğlu, Türkiye’nin çok hassas olduğu terörle mücadele noktasında yapılacaklara ilişkin de şunları kaydetti:

“PKK, PYD ve FETÖ gibi terör örgütlerine ait hesaplar ve bu örgütler lehine propaganda içeren tüm içeriklerin Meta platform tarafından kaldırılması için gerekli hassasiyet gösterilecektir. Bununla birlikte terör propagandası ve yasa dışı içeriklerle mücadele noktasında etkin bir yaklaşım benimsenerek güvenlik ve kamu düzeni de bu vesileyle korunmuş olacaktır.

Bu düzenlemeler çerçevesinde Türkiye’deki dijital ortamda güvenliğin artırılması, yasal uyum, kullanıcı haklarının korunması ve adil bir denetim mekanizmasının geliştirilmesine yönelik de önemli kazanımlar, önemli mesafeler katedilmiştir ve yakın zamanda da Meta platform yetkililerinin Türkiye’ye daha geniş katılımlı ve üst düzey bir ziyaretinin olacağını da bu vesileyle bildirmek isterim. Meta platformuna bildirilen katalog suçlar ile ilgili gerekli işlemler tamamlanmıştır. Bundan sonra da dikkatle uygulamaya devam edilecektir.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.