enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:13 ‘Sevgililer Günü’nü dini bir tartışma olarak değil, sevdiklerimiz için anlamlı bir gün olarak görelim
00:53 Mehmet Beyazıt’tan İki Eser Tek Kitapta: “Yüreğime Kar Yağıyor” ve “Tanrı Misafiri” Satışta!
00:49 Kocaeli’n Gebze ihracat şampiyonu firmalar ödüllendirildi…
00:45 (TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı, DW ve Euronews abonesi
00:39 Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının,COP31’in organizasyonel hazırlıkları
00:39 Kocaeli’den Haberler…
00:30 Türk Eğitim Derneği’nin 98. Yıl Resepsiyonunda Seçkin Davetliler Eğitim İçin Bir Araya Geldiler
00:27 ABTTF’den AB Komisyonu’na ortak rapor: Yunanistan’daki STK’larından ülkede hukukun üstünlüğündeki gerilemeye dair
00:12 Kafkasya dağlarnda açan çiçek. Anadolu’da neden söndü…
00:07 Adil Türkiye Partisi: “Erken Seçim Yarışı Başlıyor, Hazır Olan Kazanır”
00:12 Fransa Silahlı Kuvvetler Bakanı: ‘Ruslar gerçekten barış istiyor mu?’
00:11 CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Akın Gürlek’i “doğramakla” tehdit etmişti! Küfürbaz Özgür’e yakışan ziyaret
00:10 Azerbaycan Dışişleri Bakanı Bayramov Erakçi’yi tebrik etti
00:09 ABD’nin Orta Doğu’daki Askerî Gücü
00:08 Ayşegül Aldinç, D&R’da hayranlarıyla buluşacak
00:07 TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaşan ve uygulanacak Trafik cezaları…
00:04 Nar tanelerini ayırırken ezilmesin ve mutfak kırmızıya boyanmasın!
00:03 Avrupa Haberleri: ‘NATO 3.0’: ABD ve Avrupa’dan gücün yeniden dengelenmesi mesajı
00:03 AP Başkanı Metsola: ‘İki vitesli Avrupa’, birlik için bir yol olabilir
00:02 Avrupa enerjisinde yeni oyuncular: Yunanistan’ın Dedeağaç stratejisi
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Sosyal konut projesinde başvuru sayısı 3,5 milyona yaklaştı

Sosyal konut projesinde başvuru sayısı 3,5 milyona yaklaştı
20 Eylül 2022
398
A+
A-

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İlk Evim İlk İş Yerim Projesiyle ilgili, dün saat 09.00 itibarıyla başvuru sayısının 3 milyon 466 bin 250 olduğunu açıkladı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, milletin İlk Evim İlk İş Yerim Projelerine inancının tam olduğunu belirterek, şu bilgileri verdi:

Projemize başvuranların sayısı 3,5 milyona yaklaştı. Saat 09.00 itibarıyla başvuru sayısı tam olarak 3 milyon 466 bin 250. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bu güveni boşa çıkarmayacağız.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın detaylarını açıkladığı ve adı “İlk Evim, İlk İş Yerim” olarak belirlenen kampanyaya başvurular, Halk Bankası, Ziraat Bankası ve e-Devlet aracılığıyla yapılıyor.

Sosyal konut projesinde başvuru sayısı 3,5 milyona yaklaştı

Evlerin fiyatları bulunduğu ile ve metrekareye göre değişecek

İlk etapta 250 bin konut olarak planlanan projede yüzde 40 indirimli satışa sunulacak evlerin fiyatları metrekareye ve bulunduğu ile göre değişecek.

Bankalar aracılığıyla yapılacak başvurular, 14 Eylül- 31 Ekim 2022 tarihleri arasında kabul edilecek. e-Devlet başvuruları ise 28 Ekim’de sona erecek.

Konut tipi 2+1 ve 3+1 ayrımı olmadan, proje bazında başvuru yapılacak. Hak sahiplerinin konut tipleri, ihale yapıldıktan sonra “konut belirleme kurası” ile belirlenecek ve başvuru bedeli 500 lira olacak.

Başvurular kademeli olarak alınacak

Çevrim içi başvuruda yaşanabilecek yoğunluğun hizmete erişime engel olmasını önlemek amacıyla başvurular kademeli olarak alındı.

Başvurular “Şehit Aileleri, Terör, Harp ve Vazife Malulleri“, “En az yüzde 40 engelli vatandaşlar“, “emekliler“, “18-30 yaş arasındaki gençler” ve “Diğer alıcı adayları” olmaz üzere 5 kategoride kabul edilecek. Yeterli talebin oluşmaması veya mücbir sebepler nedeniyle projenin gerçekleştirilememesi halinde başvuru sahiplerine bilgi verilecek.

Sosyal konut projesinde başvuru sayısı 3,5 milyona yaklaştı

Başvurusu toplanacak konutların, adet, brüt metrekare, net metrekare ve şerefiyeli satış fiyatları, ihalesi yapıldıktan sonra belirlenecek. Konutların satışı, yüzde 10 peşin, 240 ay vadeli ve taksit başlangıçları konut teslimlerini takip eden ay itibarıyla başlayacak şekilde yapılacak.

Hak sahiplerinin konutlarına ait kalan borç bakiyesi ve aylık taksitleri her yılın ocak ve temmuz aylarında olmak üzere yılda 2 kez, bir önceki 6 aylık dönemdeki memur maaş artış oranı dikkate alınarak İdarece tespit edilen oranda artırılacak.

[UHA Haber Ajansı, 20 Eylül 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.