enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:32 Türkiye kış sporlarında neden geride kalıyor?
00:26 Hollanda’da finansal konularda yardım eden Geldfit adlı kuruluş Türkçe servisine başladı
00:19 ABTTF Başkanı Halit Habip Oğlu: Dünya Ana Dil Günü kutlu olsun!
00:17 Gastronomi Haberleri
00:09 Dünyanın lanetlediği, katil, soykırımcı, haysiyetsiz İsrail, Gazze’de ateşkese rağmen terör eylemlerini sürdürüyor
00:06 Müftü çocuğu ile İlahiyat Prof’u çocuğundan ateistlere taktikler
00:04 Kocaeli Ticaret Odası’ndan Kadın Girişimcilere Yönelik Etkili İletişim Atölyesi
00:03 Balerin Ayda’nın 12 yıllık Avrupa serüveni
00:03 Kocaeli’n Derince ilçesinin kalbindeki kanayan yara: “Eski Yer İnadı” mı, “Gelecek Vizyonu”
00:03 Trump’tan Yüksek Mahkeme’ye tepki: Yeni gümrük vergisi
00:02 ZUCHEX 2026, Prestijli Fuar Statüsüyle Küresel Gücünü Pekiştirdi
00:01 Ömür ÇELİKDÖNMEZ : Avrupa’nın Türkiye’ye dönüşünün nedenleri enerji, güvenlik ve askerî gerçeklik
00:01 Numan Kurtulmuş: Terörsüz Türkiye raporu mihenk taşıdır
11:23 İftar sofralarına gitmeyeceğim
00:02 Macar Diplomatlardan Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi’ne İşbirliği Ziyareti
00:09 Avrupa Haberleri / NATO 3.0 Döneminde Çok Vitesli Avrupa’nın Dönüşümü
00:08 Emlak Konut’tan faizsiz ‘Hoş Geldin Evim Kampanyası’
00:07 Toplumsal Fayda Hikâyeleri’nde bu hafta: Pfizer Türkiye
00:06 Gazze Barış Kurulu Vaşington’da toplandı
00:05 Ömer Çelik: Terörsüz Türkiye ve terörsüz bölge hedefimize ilerliyoruz
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Sosyal konut projesinde başvuru sayısı 3,5 milyona yaklaştı

Sosyal konut projesinde başvuru sayısı 3,5 milyona yaklaştı
20 Eylül 2022
398
A+
A-

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İlk Evim İlk İş Yerim Projesiyle ilgili, dün saat 09.00 itibarıyla başvuru sayısının 3 milyon 466 bin 250 olduğunu açıkladı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, milletin İlk Evim İlk İş Yerim Projelerine inancının tam olduğunu belirterek, şu bilgileri verdi:

Projemize başvuranların sayısı 3,5 milyona yaklaştı. Saat 09.00 itibarıyla başvuru sayısı tam olarak 3 milyon 466 bin 250. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bu güveni boşa çıkarmayacağız.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın detaylarını açıkladığı ve adı “İlk Evim, İlk İş Yerim” olarak belirlenen kampanyaya başvurular, Halk Bankası, Ziraat Bankası ve e-Devlet aracılığıyla yapılıyor.

Sosyal konut projesinde başvuru sayısı 3,5 milyona yaklaştı

Evlerin fiyatları bulunduğu ile ve metrekareye göre değişecek

İlk etapta 250 bin konut olarak planlanan projede yüzde 40 indirimli satışa sunulacak evlerin fiyatları metrekareye ve bulunduğu ile göre değişecek.

Bankalar aracılığıyla yapılacak başvurular, 14 Eylül- 31 Ekim 2022 tarihleri arasında kabul edilecek. e-Devlet başvuruları ise 28 Ekim’de sona erecek.

Konut tipi 2+1 ve 3+1 ayrımı olmadan, proje bazında başvuru yapılacak. Hak sahiplerinin konut tipleri, ihale yapıldıktan sonra “konut belirleme kurası” ile belirlenecek ve başvuru bedeli 500 lira olacak.

Başvurular kademeli olarak alınacak

Çevrim içi başvuruda yaşanabilecek yoğunluğun hizmete erişime engel olmasını önlemek amacıyla başvurular kademeli olarak alındı.

Başvurular “Şehit Aileleri, Terör, Harp ve Vazife Malulleri“, “En az yüzde 40 engelli vatandaşlar“, “emekliler“, “18-30 yaş arasındaki gençler” ve “Diğer alıcı adayları” olmaz üzere 5 kategoride kabul edilecek. Yeterli talebin oluşmaması veya mücbir sebepler nedeniyle projenin gerçekleştirilememesi halinde başvuru sahiplerine bilgi verilecek.

Sosyal konut projesinde başvuru sayısı 3,5 milyona yaklaştı

Başvurusu toplanacak konutların, adet, brüt metrekare, net metrekare ve şerefiyeli satış fiyatları, ihalesi yapıldıktan sonra belirlenecek. Konutların satışı, yüzde 10 peşin, 240 ay vadeli ve taksit başlangıçları konut teslimlerini takip eden ay itibarıyla başlayacak şekilde yapılacak.

Hak sahiplerinin konutlarına ait kalan borç bakiyesi ve aylık taksitleri her yılın ocak ve temmuz aylarında olmak üzere yılda 2 kez, bir önceki 6 aylık dönemdeki memur maaş artış oranı dikkate alınarak İdarece tespit edilen oranda artırılacak.

[UHA Haber Ajansı, 20 Eylül 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.