enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:27 İletişim Başkanı Duran: “Ülkemizi geleceğe taşımaya kararlılıkla devam edeceğiz”
00:27 “Ankara 28 yıldır plansız, ranta dayalı büyüyor”
00:26 Bakan Vedat Işıkhan, AK Parti Ordu İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda konuştu…
00:24 Suriye devlet televizyonu: Şam yönetimi ile terör örgütü YPG arasında, yeni bir mutabakata varıldığını duyurdu
00:21 379 FETÖ iltisaklı sosyal medya hesabına erişim engeli getirildi
00:18 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ülke hayrına yaptığımız her işin önüne takoz koymaya çalıştılar
00:16 Bakan Fidan: ABD ve İran’ı müzakere masasına çağırıyoruz
00:14 Belçika’daki dev Audi fabrikası kapandı…
00:11 Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’dan (PFDK) haberler…
00:10 TRT ortak yapımı sessiz fedakarlığın gölgesinde bir kadın hikayesi: “Kanto”filmi, 6 Şubat’ta beyazperdede
00:10 İran Dışişleri Bakanı ​​​​​​​Arakçi: Ülkesinin ABD ile nükleer müzakereye hazır olduğunu daha önce de bildirdiğini açıkladı…
00:07 Basın İlan Kurumu ile Kredi Garanti Fonu arasında iş birliği protokolü imzalandı…
00:06 İstanbul’un Yeşilay Şile Şube Başkanı Şengül: Bağımlılıkla Mücadelede Toplumsal Sorumluluk Şart..
00:04 Şubatın ilk haftası hava nasıl olacak?
00:04 Yargıtay Başkanlığı’nca, deprem temalı ceza ve hukuk çalıştayları İzmir’de düzenlenecek
21:22 Son dakika gelişmesi… Fatih Ürek’ten acı haber geldi: Fatih Ürek 59 yaşında hayatını kaybetti.
13:09 Küresel Gazeteciler Konseyi’nden (KGK) Londra’da diplomasi turu 
11:25 İletişim Başkanı Duran, “Bağımlılık konusunda medya kuruluşlarına, habercilere, dizi ve film yapımcılarına ciddi sorumluluklar düşüyor”
10:51 MSB kaynakları: TSK’nın Barış Pınarı’ndaki bölgelerden çekildiği yönündeki haberler doğru değil
10:40 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ata yurdumuz Orta Asya’nın refahına gerekli katkıyı yapmada kararlıyız”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Son 7 ayda 59 bin düzensiz göçmen sınır dışı edildi

Son 7 ayda 59 bin düzensiz göçmen sınır dışı edildi
31 Temmuz 2022
262
A+
A-

TRT TÜRK yeni banner

ANKARA – UHA HABER / Türkiye genelinde yılın ilk 7 ayında 59 bin 40 düzensiz göçmen sınır dışı edildi. Geçen senenin aynı dönemiyle kıyaslandığında sınır dışı sayısında yüzde 136 artış oldu.

TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı (TÜHA)’nın ‘TRT Haber, AA’ kaynaklı haberine göre, İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, kaçak göçle mücadele aralıksız devam ederken, geçen yıl doğu ve güney illerinden toplam 451bin 96 kaçak göçmenin ülkeye girişi engellendi.

Bu yıl ise Türkiye’ye girişi engellenen kaçak göçmen sayısı 183 bin 934 olarak gerçekleşti.

Kaçak göçle mücadele kapsamında yapılan denetimler ve operasyonlar sonucunda, 2021’de yasa dışı yollardan ülkeye giriş yapan 162 bin 996 kaçak göçmen yakalanırken, 2022’de ise bugüne kadar yakalanan kaçak göçmen sayısı 156 bin167’ye ulaştı. Bu sayı mükerrerlikten arındırıldığında ise 32 bin 430 olarak kayıtlara geçti.

7 ayda 146 özel uçak seferi düzenlendi

Bu yılın ilk 7 ayında Afganistan’a 144 özel uçak seferi düzenlendi. Bu uçuşlarla 26 bin 309 ve tarifeli uçuşlarla da 9 bin 419 olmak üzere toplam 35 bin 728 Afganistan vatandaşının ülkesine dönüşü sağlandı. Aynı dönemde Pakistan’a düzenlenen 2 özel uçak seferi ve tarifeli uçuşlarla toplam 7 bin 214 kaçak göçmen güvenli bir şekilde ülkesine gönderildi.

Yine bu yılın ilk 7 ayında 59 bin 40 kaçak göçmen sınır dışı edildi. Geçen senenin aynı dönemiyle kıyaslandığında sınır dışı sayısında yüzde 136 artış oldu.

2016’dan bu yana sınır dışı edilen kaçak göçmen sayısı ise 358 bin 736 olarak gerçekleşti. Terke davet edilip çıkış yapanlarla birlikte bu sayı 386 bin 564’e ulaştı.

Geri gönderme merkezi kapasiteleri 20 bine yükseltildi

Geri gönderme merkezi kapasiteleri 20 bine yükseltildi. Sınır dışı etme ve geri gönderme merkezleri işlemleriyle Türkiye, Avrupa ülkelerini geride bıraktı. Bu merkezlerde 93 farklı uyruktan 17 bin 942 yabancının idari gözetim altında sınır dışı işlemleri devam ederken, bunlardan 6 bin 945’i Afganistan, 4 bin 511’i Pakistan ve 6 bin 486’sı da diğer uyruklardan oluşuyor.

Gönüllü geri dönüş sayısında artış devam ederken, bugüne kadar Türkiye’den 514 bin 358 Suriyeli gönüllü geri dönüş kapsamında ülkesine döndü. Son 6 yıl içerisinde 697 bin 394 yabancı Avrupa’ya geçti.

[UHA Haber Ajansı, 31 Temmuz 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.