enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:59 AB-Hindistan Ticari Anlaşması ve Türkiye’nin Gümrük Birliği Çıkmazı
00:44 Avrupa Haberleri: İtalya, Trump’ın ‘Barış Kurulu’ toplantısına gözlemci olarak katılacak
00:41 Türkiye’de mutlu olduğunu beyan edenlerin oranı yüzde 53,3’e yükseldi.
00:41 8 ülkeden katil, soykırımcı, soyu ispatlanmamış İsrail’e sert tepki: Uluslararası hukuka aykırı
00:40 Cevdet Yılmaz, Suriye’de son dönemde yaşanan gelişmeler, ‘Terörsüz Türkiye’ sürecini olumlu etkilendirdi…
00:38 Mehmet Ali Kâğıtçı Dokümantasyon Merkezi hizmete girdi; Kocaeli’nin tarihine ışık tutacak
00:32 Dorinsight’tan Zam Dönemine Özel Araştırma: Türkiye’de çalışanların zam algısı değişiyor: Maaş artışı artık motivasyon değil, dayanma eşiği
00:26 Kocaeli Ticaret Odası’dan (KOTO) Ticaret Bakanı Bolat’a kapsamlı dosya
00:18 Bursa Nilüfer Belediyespor, Çekya Deplasmanından Avantajla Döndü
00:17 Anne Bebek Fuarından, Örnek Sürdürülebilirlik Uygulaması
00:17 Zonguldak’ın Kilimli ilçesinde maden ocağında meydana gelen göçükte yaşamını yitiren iki madenci için taziye mesajları
00:13 Milli İstihbarat Teşkilatı’nın (MİT) 2025’e ilişkin Faaliyet Raporu yayımlandı…
00:07 Türkiye’nin çehresini değiştirecek sanayi hamlesi
00:06 Camilerde ilk teravih coşkusu bugün…
00:05 İstanbul, Kadıköy, Karaman ve Rotterdam’dan sonra şimdi de Amsterdam’a ‘Göç Anıtı’…
00:02 Kocaeli’n Kartepe Kent Meydanı Camii ilk teravihle açılıyor
21:56 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz,”Türkiye, son 23 yılda alt orta gelirden üst orta gelire yükseldi ve kalıcı hale geldi”.
11:35 Avrupa Haberleri: ABD-İran Cenevre Görüşmeleri: Körfez’de tatbikat, masada nükleer pazarlık
08:00 Ekonomide gözler mart ayına çevrildi
06:57 CHP’de Görele Belediyesi krizi
TÜMÜNÜ GÖSTER →

SOHR: Esed’in fotoğrafını karalayan 9 yaşındaki bir çocuk dövüldü ve gözaltına alındı

SOHR: Esed’in fotoğrafını karalayan 9 yaşındaki bir çocuk dövüldü ve gözaltına alındı
11 Mart 2024
35
A+
A-

Suriye rejimine bağlı güvenlik güçleri, Humus’un batı kırsalındaki Marc el-Kata köyünde, Devlet Başkanı Beşşar Esed’in ‘fotoğrafını karaladığı’ suçlamasıyla, dördüncü sınıfta okuyan dokuz yaşındaki bir çocuğu gözaltına aldı.

UHA / İnternational News Agency

UHA Haber’in Şarkul Avsat’a dayandırdığı haberine göre, Suriye rejimine bağlı güvenlik güçleri, Humus’un batı kırsalındaki Marc el-Kata köyünde, Devlet Başkanı Beşşar Esed’in ‘fotoğrafını karaladığı’ suçlamasıyla, dördüncü sınıfta okuyan dokuz yaşındaki bir çocuğu gözaltına aldı.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR), okul müdürünün, Esed’in sosyal bilgiler kitabında bulunan fotoğrafını karalayan çocuğa saldırıp dövdüğünü bildirdi.

Şarku’l Avsat’ın Suriye medyasından aktardığı habere göre olay geçtiğimiz Perşembe günü meydana gelirken, şu ana kadar çocuğun akıbeti bilinmiyor.

Olayla ilgili Suriye güvenlik güçlerinden henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

SOHR Direktörü Rami Abdurrahman bugün yaptığı açıklamada, “Dokuz yaşındaki bir çocuk, sırf ders kitaplarından birinde bulunan Esed fotoğrafını karaladı diye dövülüp gözaltına alınmamalı. Okul müdürü olayla ilgilenmek yerine işkence yaptı ve güvenliğe başvurarak çocuğun gözaltına alınmasını sağladı” dedi.

Abdurrahman, “Geçen yıl işkence sonucu ölen 53 çocuk gibi bu çocuğun akıbetinin de gözaltı ve işkence altında ölmek olmasından korkuyoruz. 2011 yılında Dera’daki çocukların gözaltına alındığı döneme döndük. Çocuğun ailesinin, serbest bırakılması için itirazda bulunması gerekiyor” diye ekledi.

Şubat 2011’de, Dera’daki çocuklar, Tunus ve Mısır’daki ayaklanmalara atıfta bulunarak, bir okulun duvarına ‘Sıra sende doktor’ (Esed göz doktoru) yazdı.

Bu çocuklar daha sonra okul müdürünün şikayeti üzerine gözaltına alındı ve gözaltı operasyonları aynı ayın 26’sına kadar devam etti.

Suriye’deki savaş, Şam’ın hükümet karşıtı protestoları bastırmasının ardından Mart 2011’de patlak vermesinden bu yana yarım milyondan fazla insanın hayatına mal oldu ve milyonlarca insanı yerinden etti. (Şarkul Avsat)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.