enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:53 Burhanettin Duran: Türkiye barış ve adalet adına aktif sorumluluk alma iradesini gösteriyor
00:49 Türkiye-ABD ilişkilerinde Pinpon Diplomasisi: F-35’ten vize krizine gidip gelen 
00:42 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, bugün Almanya’yı ziyaret edecek. Fidan, Berlin’de Türk toplumu temsilcileri ve iş insanlarıyla buluşacak
00:31 CHP İstanbul Milletvekili Nimet Özdemir İntibak Yasasını Meclis Gündemine Taşıdı
00:28 Bakan Tunç: Casusluk soruşturmasında BAE vatandaşı şüpheli yok
00:18 Vatikan Devlet Başkanı Papa 14. Leo Diyanet İşleri Başkanı Arpaguş’u ziyaret etti
01:03 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kadına şiddet, insanlığa ihanettir!
00:42 Türkiye’nin Gazze’de barış sürecine liderlik etmesi, İsrail’in bölgesel hesaplarını zorluyor…
00:41 Soykırımcı İsrail’den yeni skandal: Yargısız idam
00:32 11. Yargı Paketi bugün Meclis’e sunulacak
00:23 Spekülatif fiyat hareketlerinin önüne geçiliyor…
00:09 Siyasi dalgalanmalara ve yaptırımlara rağmen, İran – Türkiye arasındaki ticaret son yirmi yıldır artış trendinde…
22:11 Devlet Hava Meydanları İşletmesi’nce bu geceden itibaren Serbest Rota Hava Sahası uygulamaya başlayacak…
19:31 Okuma kültürü – Okuma alışkanlığı 
00:58 Katil İsrail şiddetin neticesinde son 2 yılda Filistin topraklarında 33 bin kadın ve kız çocuğu hayatını kaybetti…
00:57 MHP Genel Başkanı Bahçeli: Heyetin, İmralı ziyareti tarihi bir gelişmedir
00:47 MSB: Kadına yönelik şiddetle mücadelede 1 milyonu aşkın personele eğitim verdik
00:46 Yeni bir araştırma: Z kuşağının şifre tercihleri dedelerinden daha kötü
00:46 Bakan Göktaş: Kadına yönelik şiddete karşı mücadeleyi en üst seviyede sürdüreceğiz
00:41 Yeni Zelanda 2050’ye kadar 2.5 milyon kediyi öldürecek
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Siyasi partilerin TBMM gruplarından dayanışma bildirisi

Siyasi partilerin TBMM gruplarından dayanışma bildirisi
7 Şubat 2023
179
A+
A-

AK Parti, CHP, HDP, MHP ve İYİ Partinin TBMM grupları, Kahramanmaraş merkezli depremlerle ilgili ortak bildiri yayımlayarak, “Vatandaşlarımızın yanında ve hizmetindeyiz” mesajı verdi.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop’un imzasıyla yayımlanan ortak bildiride, Türkiye’nin, dün merkezi Kahramanmaraş olan ve Gaziantep, Hatay, Osmaniye, Malatya, Adana, Diyarbakır, Şanlıurfa, Adıyaman ve Kilis’i etkileyen depremler nedeniyle derinden sarsıldığı hatırlatıldı.

Son yüzyılın en büyük depremleri arasında kayda geçen bu felaket neticesinde binlerce vatandaşın hayatını kaybettiği veya yaralandığı, çok sayıda insanın, soğuk kış şartlarında barınma imkanından mahrum kaldığı belirtilen bildiride, “TBMM Başkanlığı ve TBMM’de grubu bulunan tüm siyasi partiler olarak söz konusu depremlerde hayatını kaybeden insanlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar ve yakınlarına sabırlar diliyoruz. Halen enkaz altında bulunan vatandaşlarımıza bir an evvel ve sağ olarak ulaşılmasını temenni ediyor, bunun için her birimiz dua ediyoruz.” ifadesine yer verildi.

Maraş'ta enkaz altında kalan 40 güreşçiden sekizi kurtarıldı

“Acımız tarifsizdir” vurgusu yapılan bildiride, bu kara günde devletin, bütün birimleriyle teyakkuzda olduğu, depremden etkilenen vatandaşların yaralarını sarmak için tüm gayretiyle çalıştığı kaydedildi.

 

“Meclisimiz yaşananları her boyutuyla yakından takip ediyor”

Milletin acısının, milli iradenin tecelligahı olan Mecliste de derinden hissedildiği aktarılan bildiride, “Bu süreçte devletimizin tüm kurumları gibi Meclisimiz de ayakta ve yaşananları, her boyutu ile yakından takip ediyor. Milletvekillerimizin büyük kısmı, depremden etkilenen yerleşim birimlerimizdeki çalışmaları yakından izlemek ve yardım çalışmalarına bizzat katkı sunabilmek amacıyla bölgeye intikal etmiş bulunuyor.” ifadelerine yer verildi.

Meclisin, bu elim zaman diliminde milletvekillerinin, depremden etkilenen halkın acısını yerinde paylaşabilmesi ve deprem nedeniyle oluşan yaraların sarılmasına katkı sunabilmesi için çalıştığı aktarılan bildiride, şunlar kaydedildi:

“Ülkemizle birlikte depremden etkilenen komşu ülkelerden gelen can kaybı ve yıkım haberleri üzüntümüzü artırdı. Bu vesileyle depremden etkilenen KKTC, Suriye, Irak, Ürdün, Lübnan, Mısır, Filistin ve İsrail halklarına da geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Yine milletimizin acısını paylaşmak ve yaralarımızı sarmak için taziye ve destek mesajları ile yardım gönderen yabancı devletlerin parlamentolarına ve diğer yetkililerine teşekkür ediyoruz. Ayrıca ülkemizin dört bir yanında depremin yaralarını sarmak için yardım çalışmalarına katkı sağlayan, maddi veya manevi destek sunan her bir vatandaşımıza da şükranlarımızı sunuyoruz.

TBMM Başkanlığı ve TBMM’nde grubu bulunan 5 siyasi partinin temsilcileri olarak depremle sarsılan vatandaşlarımızın yanında ve hizmetindeyiz. Milletimizin, tarihinde yaşadığı benzer felaketlerde olduğu gibi bu acı günde de bağrında açılan derin yarayı, milli birlik ve beraberlik ruhu içinde dayanışma ile aşacağına olan inancımız tam. Milletimizin başı sağ olsun.”

SON DAKİKA DEPREM BÖLGESİ SON DURUM | Kahramanmaraş, Adana, Gaziantep,  Malatya ve bir çok ilde hissedilen depremden son dakika haberler

TBMM Başkanı Şentop, Genel Kurulda, ortak bildiriyi okumadan önce, Kahramanmaraş merkezli ve toplam 10 ili etkileyen depremler nedeniyle milletçe büyük bir acı yaşandığını söyledi.

Depremde hayatını kaybedilenlere Cenabıhak’tan rahmet, yaralılara şifa dileyen Şentop, “Kaybettiğimiz vatandaşlarımızın yakınlarına, depremi yaşayan ve dışarda soğuk kış şartları içinde mücadele eden vatandaşlarımıza sabırlar diliyorum. Başımız sağ olsun.” diye konuştu.

Şentop, daha sonra yarın saat 14.00’te toplanmak üzere birleşimi kapattı.

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.