enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
20:58 İHA tehdidi: Türkiye’nin hava savunması hazır mı?
10:25 Dünyada gündemin öne çıkan haberlerinden özetler!….
10:02 Türkiye’de ve Dünyada ‘Ekonomik Görünüm’…
09:35 Bolivya’da ‘Ekonomik Hal’
09:11 Gazeteci Aslı SÖZLİR’den ‘Sabah Kahvesi’ Orada N’ler oluyor?
07:10 Devlet adamlığı, her istediğini yapabilme serbestliği değil; her yerde kendini sınırlayabilme iradesidir…
00:54 (TARİŞ), 2025–2026 üretim sezonu için zeytinyağı alım fiyatlarını açıkladı…
00:43 Yunanistan’ın Batı Trakya Türklerine Karşı Hak İhlalleri Devam Ediyor…
00:34 Otellerde kimlik fotokopisi dönemi bitti, turizmciler ulaştırma sistemlerini işaret etti
00:28 CHP Genel Başkanı Özgür Özel tartışmanın fitilini Brüksel’den ateşledi, AK Parti’den yanıt gecikmedi…
00:21 Doğu Kudüs’ten Filistinli Gazeteci Huda Fadıl NAİM, Gazze’de yaşananları haber yaptı…
00:16 Asgari Ücret Tespit Komisyonu ikinci toplantısını gerçekleştirdi…
00:16 Trump’ın Ukrayna Barış Planı ve Self-Determinasyon Üzerinde Düşündürdükleri
00:02 Yunan Genelkurmay Başkanı Floros’un Tarihi Olayların Değerlendirilmesindeki Entellektüel Yaklaşım Eksikliği
00:02 Gazeteciler Cemiyeti Mobil Basın Evi, Gaziantep Üniversitesi’ni ziyaret etti
00:02 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kültürel değerlerimizi evrensel bakışla harmanlayıp inşa etmeliyiz…
13:08 Dünyanın korkulu rüyası: Gazap ve Hayalet sistemleri
12:07 “Terörsüz Türkiye” süreci…
08:57 Dış Bakış Dergisinin “TÜRK DEVLETLERİ TEŞKİLATI” Özel Sayısı Yayında
00:59 Emine Erdoğan: Şeb-i Arus, sevgiyi merkeze alan bir irfan mirasıdır
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Siyasetçilerden Almanya’ya göçün 60’ıncı yıl dönümü için kutlama mesajları

Siyasetçilerden Almanya’ya göçün 60’ıncı yıl dönümü için kutlama mesajları
31 Ekim 2021
400
A+
A-

UHA HABER / Almanya’da çok sayıda siyasetçi Türkiye ile Almanya arasındaki işgücü anlaşmasının 60. yıl dönümünü paylaştıkları mesajlarla kutladı. Siyasetçiler, Türkiye’den göçün Almanya tarihinin bir parçası olduğuna dikkat çekti. 

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı Avrupa Temsilcisi Tuba Nur TÜRKELİ’nin (DW)’ye dayandırdığı haberine göre, Türkiye ile Almanya arasında imzalanan İşgücü Anlaşması’nın 60’ıncı yıl dönümü vesilesiyle çok sayıda siyasetçi kutlama mesajı yayınladı.

Sosyal Demokrat Parti (SPD) eski Genel Başkanı ve eski Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel Twitter hesabından yaptığı Türkçe paylaşımda, “Bugün Türkiye ile Deutschland arasında 30 Ekim 1961 tarihinde imzalanmış olan ‘İş Gücü Anlaşmasının’ 60. yıl dönümüdür. Bu özel günde, Almanya’daki Türkiye kökenli milyonlarca vatandaşlarımıza teşekkür etmek istiyorum” dedi.

Hristiyan Demokrat Birlik (CDU) partili, Federal Meclis’e 26 Eyül’deki seçimlerle giren Serap Güler ise Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Almanya’ya iş gücü anlaşmasıyla gelen ve 40 yıl boyunca çalışan madenci babasıyla çektirdiği bir fotoğrafı paylaştı. Güler. “Babam 23 Ekim 1963 yılında misafir işçi olarak Almanya’ya geldi. Bu, 30 Ekim 1961 tarihinde imzalanan Türkiye ile imzalanan işgücü anlaşması sayesinde oldu. Bundan tam 60 yıl önceydi. Teşekkürler baba, teşekkürler buraya gelen nesil! Buraya gelip kaldığınız için” dedi. Güler paylaşımında 6 aylığına çalışmaya gelen babasının 58 yıl boyunca Almanya’da kaldığını ve bu yıl Mayıs ayında vefat ettiğini hatırlattı ve o yıllarda gelenlerin zor koşullardaki çalışma koşullarına dikkat çekti.

Babası Almanya’ya misafir işçi olarak gelen bir başka milletvekili, Yeşiller milletvekili Canan Bayram da 60’ıncı yıl dönüm vesilesiyle bir paylaşım yaptı. Bayram, “Buraya kalmak için geldik. Ailem 60’lı yıllarda Türkiye’den Almanya’ya, seçim bölgem Kreuzberg’deki birçok insan gibi misafir işçi olarak geldi. 60 yıllık işgücü anlaşması milyonlarca kez başarılı bir katılım ama aynı zamanda acı dışlanma deneyimlerini de içinde barındırıyor” dedi.

Ailesi misafir işçi olarak gelen bir başka Yeşiller milletvekili ise Cem Özdemir. Özdemir de Twitter’dan yaptığı paylaşımda, “Ailem binlerce diğer göçmen gibi 60’lı yıllarda çok sert koşullarda çalıştı ve ekonomik mucizeye katkı sağladı. Bizim aile hikayemiz bu ülke tarihinin bir parçası haline geldi ve biyografilerimiz de başarının bir parçası oldu” dedi.

Sosyal Demokrat Parti (SPD) Schleswig-Holstein Eyalet Teşkilatı Başkanı Serpil Midyatlı da 60’ıncı yıl dönüm vesilesiyle paylaşım yapan siyasetçilerden biri oldu. Midyatlı aile fotoğrafını paylaşarak, “Almanya ile Türkiye arasında 60 yıl önce işgücü anlaşması imzalandı. Öncelik bugünkü yaşamımızı mümkün kılmak için mücadele eden aileme müteşekkirim” dedi.

[UHA Haber Ajansı, 01 Kasım 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.