enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
12:29 TOKİ’den dolandırıcılık uyarısı: Sahte sitelere itibar etmeyin
12:03 CHP’nin bilgi işlem sorumlusu gözaltına alındı
11:42 Romanya, eğitim amaçlı Hollanda’dan 18 adet F-16 savaş uçağı satın aldı…
00:11 Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, 2026 yılı bütçelerine ilişkin sunum yaptı.
00:52 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, COP30 Liderler Zirvesi için bugün Brezilya’nın Belem kentine gidecek…
00:49 Selanik’teki Atatürk Evi, 10 Kasım’da Atatürk’ü Anma Günü’nde açılıyor…
00:39 AB Yüksek Temsilcisi Kallas Türkiye için ‘Önemli bir ortak’ diyerek açıkladı…
00:37 Burs ve öğrenim kredisi başvuru sonuçları açıklandı
00:34 UNESCO 43. Genel Konferansı’nda,15 Aralık’ın, “Dünya Türk Dili Ailesi Günü” olarak ilan edildi…
00:34 Nizip Ticaret Odası’nda (NTO) Eğitim İçin Birlik: Temsili Ayakkabı Dağıtım Töreni Gerçekleştirildi
00:34 Kocaeli Ticaret Odası (KOTO), ilin sağlık turizmindeki gücünü dünyaya tanıtmaya devam ediyor
00:30 Otomotivde ekim rekoru: 10 ayda 1 milyondan fazla araç satıldı…
00:28 Türk savunma sanayii yenilikçi ürünleriyle, Mali’nin başkenti Bamako’da BAMEX’25 fuarında olacak…
00:24 ABD’den nadir mıknatıs bağımlılığını bitirmek için 1.4 milyar dolarlık yatırım…
00:23 İÜ Rektörü Zülfikar: 6 asırlık üniversitenin ve mezunlarının onurunu koruduk
00:18 Marjinal Porter Novelli’den,’Yanındayız Derneği’ne stratejik iletişim danışmanlığı desteği
00:13 Dışişleri Bakanlığı, “Avrupa Komisyonu 2025 Türkiye Raporu” hakkında, ‘Ön yargılı ve mesnetsiz’ dedi…
00:04 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’den: Son 6 yılda 18 yeni üst geçit, 38 engelli asansörü
12:33 YÖK’ten Dışişleri Bakanı Fidan’ın yükseköğretimine ilişkin açıklama
11:00 Plastik Su Şişesi Araştırmasının Sonuçları Açıklandı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

‘‘Sinovac’ın 3. Dozu Antikor Sayısını Arttırıyor’’

‘‘Sinovac’ın 3. Dozu Antikor Sayısını Arttırıyor’’
30 Temmuz 2021
318
A+
A-

UHA HABER / Yeni bir araştırmaya göre Sinovac firmasının Corona virüsü aşısının oluşturduğu antikorlar ikinci dozdan yaklaşık altı ay sonra çok düşük seviyeye iniyor, yapılan üçüncü bir doz ise antikorları önemli ölçüde arttırmaya yardım ediyor.

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı‘nın ‘Reuters‘den aktardığı haberine göre, Çinli araştırmacılar bulguları 18-59 yaş arasındaki sağlıklı kişilerden aldıkları kan örneklerinden elde etti. Geçtiğimiz Pazar günü yayınlanan makale henüz hakem kurulundan geçmedi.

Çalışmaya göre iki veya dört hafta arayla iki doz aşı olan katılımcılar arasında, sırasıyla sadece yüzde 16,9 ve yüzde 35,2’sinin, ikinci dozdan altı ay sonra araştırmacıların tespit edilebilir bir eşik seviyesi olarak kabul ettiği seviyenin üzerinde antikora sahip olduğu görüldü.

Bu sonuçlar, her biri 50’den fazla katılımcıyı içeren iki gruptan elde edilen verilere dayanırken, çalışmada toplam 540 katılımcıya üçüncü doz aşı veya plasebo verildi.

Araştırmacılar antikorlardaki azalmanın aşının etkinliğine nasıl etki ettiğinin belirsiz olduğunu söyledi. Öte yandan bilimadamları hastalığın önlenmesi için gereken antikor eşiğini de henüz belirleyebilmiş değil.

Çalışmada kısa ve orta vadede daha fazla kişinin Sinovac şirketi tarafından üretilen CoronaVac adlı aşının her iki dozunu da tamamlamalarını sağlamanın öncelikli olması gerektiği belirtildi.

Endonezya ve Tayland, Delta varyantı kaygılarının ardından Sinovac’ın iki doz aşısıyla aşılanmış kişilere Moderna ve Pfizer’in elçi-RNA aşılarından üçüncü bir doz yapılması kararını aldı.

Türkiye de Sinovac’ın aşısından iki doz olanlara üçüncü bir doz yine Sinovac ya da Pfizer/BioNTech’in elçi-RNA aşısını uygulamaya başladı.

Haziran sonuna kadar Sinovac 1 milyardan fazla doz aşı dağıtarak Çin, Brezilya, Endonezya ve Şili’nin önemli aşı tedarikçisi haline geldi.

Çalışma ayrıca ikinci dozdan yaklaşık altı ay sonra sonra üçüncü doz Sinovac aşısı olanların aşıdan 28 gün sonra ikinci dozdan dört hafta sonra görülenden 3-5 kat daha fazla antikor ürettiklerini ortaya koydu.

Araştırmacılar çalışmanın antikorların daha bulaşıcı varyantlara karşı etkisini ise test etmediğine dikkat çekti. Üçüncü bir dozdan sonra oluşan antikorların dayanıklılık süresinin ölçülmesi için daha fazla araştırma yapılması gerektiği belirtildi.

Çalışma Jiangsu eyaleti salgın hastalıkları kontrol yetkilileri, Sinovac şirketi ve diğer Çinli kurumlar tarafından yapıldı.

[UHA Haber Ajansı, 30 Temmuz 2021] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.