enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:22 DEM Partili Gergerlioğlu’nun oğlundan Sabiha Gökçen için küstahça bir paylaşım
11:00 Kayseri Valisi Gökmen Çiçek,Kocaeli’den Gelen Spor Basınını Ağırladı
00:57 Analiz: Türkiye-Mısır Yakınlaşmasının Stratejik Anlamı
00:53 Avrupa Haberleri: AB’den Rusya’ya yeni yaptırım hamlesi: Petrol taşımacılığı hedefte
00:49 Rusya, Alman ordusuna karşı hibrit bir savaş mı yürütüyor?
00:45 Dış Bakış Cilt 3 Sayı 1 yayınlandı
00:43 İran Ordusu Genel Komutanı Emir Hatemi: Her türlü kötülüğe karşılık vermeye hazırız
00:39 ‘PayPal mafyası’ndan kriptoparaya: Epstein’in Silikon Vadisi’yle ilişki haritası
00:38 (TİM) Başkanı GÜLTEPE, “2026 yılına mal ve hizmet olmak üzere toplam 410 milyar dolarlık ihracat hedefiyle başladık”
00:25 Tahran’dan Washington’a uyarı: Saldırı olursa ABD üslerini vururuz
00:23 Türk Hava Kuvvetleri’ne ‘milli uçaklar’ geliyor
00:08 Halid Meşal: Hamas silah bırakmayacak
00:56 Mamdani’den Farage’a: Epstein dosyaları ardından yapay zeka ile üretilmiş görüntüler yayılıyor
00:50 Zelenskiy: ABD, barış anlaşması için Rusya ve Ukrayna’ya Haziran ayına kadar süre verdi
00:49 Umman görüşmesi: İran ve ABD nükleer müzakereleri sürdürme kararı aldı
00:35 Eurobarometer anketi: Avrupalılar için savaşlar ve dezenformasyon en büyük endişe kaynağı
00:19 Orta Asya’da Su ve Enerji Güvenliği: İklim Değişikliği ve Bölgesel Kırılganlıklar
00:15 Macron’u hedef alan Rus dezenformasyonu: Epstein skandalı iddiaları
00:13 2026 Kış Olimpiyatları Milano ve Cortina’da geçit törenleriyle başladı
10:07 UHA / İnternational News Agency’ndan hafta içi gündemin öne çıkan haberleri
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Sınır ötesi operasyonlarla terör kaynağı kurutuluyor

Sınır ötesi operasyonlarla terör kaynağı kurutuluyor
22 Haziran 2022
255
A+
A-

ANKARA – UHA HABER / Irak’ın kuzeyinde MİT, PKK/KCK’ya bir darbe daha vurdu. Şimdiye kadarki en derin görev gerçekleştirildi. Sınırdan 275 kilometre uzaklıkta terör örgütü PKK’nın sözde Suriye sorumlularından Ferhat Derik kod adlı Hüseyin Şibli etkisiz hale getirildi.

Son dönemde terör örgütü PKK/YPG/KCK’nın Suriye ve Irak’ın kuzeyindeki yuvalanmaları birer birer vurularak etkisiz hale getiriliyor.

MİT destekli operasyonlarda terör örgütünün sözde yöneticilerine yakın takip uygulanıyor. SİHA ve yerli silahların da kullanıldığı operasyonlarda çok sayıda terörist etkisiz hale getirildi.

Irak’ın kuzeyinde, sınırdan 275 kilometre derinlikte terör örgütü PKK/KCK’ya ait bir araç vuruldu.

Araçta bulunan bölücü terör örgütünün sözde Suriye özerk yönetimi merkez yürütme konseyi eş başkanı Suriyeli terörist Hüseyin Şibli etkisiz hale getirildi.

Suriye’de yakalanan PKK suikastçısı kadın terörist ‘Rojda’ kod adlı Dilbirin Kaçar 7 Haziran’da Türkiye’ye getirildi.

PKK’nın sözde yöneticilerinden Mehmet Doğan ise 2 Haziran’da Irak’ın kuzeyinde etkisiz hale getirildi.

PKK’nın sözde Mahmur-Kerkük-Süleymaniye saha genel sorumlusu terörist Mehmet Erdoğan da 23 Mayıs’ta Musul’da etkisiz hale getirildi.

Terörist Ekrem Üstek, 15 Mayıs’ta Suriye’nin kuzeyinde etkisiz hale getirildi. 2015 ve 2016 yıllarında Şırnak’taki çukur eylemlerinde polis ve askerlerin şehit edilmesinden aranıyordu.

Sözde üst düzey PKK/YPG’li teröristler RodinAabdulkadir ve Ranya Henan 22 Nisan’da Suriye’nin kuzeyinde etkisiz hale getirildi.

Teröristlere nokta operasyon

Türkiye’ye yönelik eylem hazırlığında olan 2 DEAŞ üyesi, 18 Nisan’da MİT’in Suriye’deki operasyonuyla yakalandı.

13 Nisan’da PKK/YPG’nin sözde sorumlusu terörist Mehmet Aydın Suriye’de etkisiz hale getirildi.

PKK’lı sözde üst düzey terörist Süleyman Orhan Suriye’nin Amude bölgesinde 17 Şubat’ta etkisiz hale getirildi.

PKK’nın sözde özel kuvvet sorumlusu terörist Sileman Şemo Yusuf, 28 Ocak’ta içinde bulunduğu araç vurularak Sincar’da etkisiz hale getirildi.

[UHA Haber Ajansı, 22 Haziran 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.