enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
08:32 Güneydoğulu halıcılar, yılın ilk yarısında ihraç ettikleri 165 milyon 121 bin metrekare halıdan 873 milyon 321 bin dolar gelir sağladı.
08:02 POLSAM’ın “Bir Akademisyenin Ardından: Güney Ferhat Batı” adlı kitabı okuyucuyla buluştu
06:57 Dünya Dönüyor!
06:55 Şirketlerden N’aber!
06:53 Gazeteci İlhan KARAÇAY’ın Sosyal Medyada dolaşan ‘Erdoğan’ın Akıbeti’ üzerine yorumu…
06:52 Mersin’de ünlüleri gençleştiren, şifa ve güzelliğin adresi: Getat uzmanı Dr. Işıl ÖZDEMİR!
00:54 Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) için Adana-Gaziantep Otoyol Bağlantı Yolu ve Misis Köprüsü yeniden projelendiriliyor
00:41 Bu fotoğraftaki sen misin ? Sahte Mesajlara Dikkat: Dolandırıcılık ve Virüs Tuzağından Korunma Rehberi
00:01 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Gabon Cumhurbaşkanı Brice Clotaire Oligui Nguema huzurunda, iki ülke arasında ortak anlaşmalar imzalandı.
18:38 Nizip Ticaret Odası (NTO) Başkanı Öztürk: Coğrafi işaretli ürünler AB yolunda
11:01 Rusya’da büyük deprem, ABD ve Japonya’da tsunami alarmı!
09:59 Gazeteci Aslı SÖZBİLİR’in Sabah kahvesi: Orada N’ler oluyor!
08:20 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan: ​​​​​​​işsizlik oranı haziran ayında bir önceki yıla göre 0,5 puan azalarak yüzde 8,6 seviyesinde gerçekleşti
07:04 Kira artış ve Emlak hizmet ve Komisyon Bedellerinde Adaletli Düzenleme Talebi için Derinceli vatandaştan TBMM Başkanlığına Mektup!
06:58 Sabah Gazetesi Yazarı Mahmut Övür, son anket sonuçlarıyla ilgili dikkat çekici bir yazı kaleme aldı.
06:50 Cumhurbaşkanlığı, özellikle hastane ve emniyet gibi kurumlarda kesintisiz hizmet verecek kreş ve çocuk bakımevlerinin yaygınlaştırılması için genelge yayımladı.
00:55 MGK’da ‘Terörsüz Türkiye’ vurgusu: Milli hedeflere istikrarlı adımlarla ilerlenecek
00:55 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Orman yangınlarıyla ilgili 68 şüphelinin gözaltına alındı, bunlardan 39’unun tutuklandı”
00:48 Kulüpler Birliği yeni başkanını seçti
00:38 Türkiye, Gazze’de soykırım yapan İsrail’e karşı alınacak önlemleri ele alan Lahey Grubu’nun Bogota Ortak Bildirisi’ne katıldı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Sinan Oğan Ankara’da oyunu kullandı

Sinan Oğan Ankara’da oyunu kullandı
28 Mayıs 2023
87
A+
A-

* Sinan Oğan, Cumhurbaşkanı Seçimi ikinci tur oylaması için oyunu kullandı.

* Oğan, “Bu seçim sanırım diğer seçimlerden, bu linç kültürünün demokrasimiz için ne kadar tehlikeli olduğunun görülmesi açısından da farklı olacaktır” sözlerini kullandı.

UHA / Ankara İnternational News Agency

Cumhurbaşkanı Seçimi ikinci tur oylaması için Çankaya ilçesindeki Kocatepe Mimar Kemal Anadolu Lisesi’ne gelen Ata İttifakı’nın birinci turdaki cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, 1276 numaralı sandıkta oy kullandı.

Oğan, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, seçimin ülkeye ve millete hayırlı olmasını dileyerek sözlerine başladı. Antalya’dan gelir gelmez oy kullanacağı okula gittiğini belirten Oğan, bu nedenle eşinin yanında olmadığını söyledi.

Seçimin istikrar getireceğini belirten Oğan, “Bu seçimin ülkemizin ve milletimizin hayrına olacağını ve inşallah da bunda da bizim katkımız olacağını ümit ediyorum. Seçim vatanımıza, milletimize hayırlı olsun” diye konuştu.

“Her türlü linçleme kampanyasını kınıyorum”

Oğan, insanları linç etmenin yanlış olduğunu ve demokratik hakları mahalle baskısı kurarak elden almanın hangi sonuçları doğuracağını göstermesi açısından seçimin önemine işaret etti.

Liderlere yapılan linç kampanyalarını kınadığını ifade eden Oğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bir kez daha burada Sayın Meral Akşener’e yapılan bu linç kampanyasını kınadığımı, Sayın Muharrem İnce’nin seçimden çekilmesine vesile olan linç kampanyasını kınadığımı, depremzedeler farklı tercihte bulundu diye depremzedeleri dahi linçlemeye cüret edenleri kınadığımı ve bize dönük, aileme dönük yapılan her türlü linçleme kampanyasını kınadığımı ifade etmek istiyorum. Bu seçim sanırım diğer seçimlerden, bu linç kültürünün demokrasimiz için ne kadar tehlikeli olduğunun görülmesi açısından da farklı olacaktır. Ülkemiz, milletimiz için hayırlara vesile olsun.”

“Türkiye ve Azerbaycan’ın birliğini kimse bozamaz”

Oğan, Azerbaycanlı gazetecinin sorusu üzerine, Türkiye ve Azerbaycan’ın ülkelerinde gerçekleşen seçimlerde birbirlerinin iç işlerine karışmadığını dile getirdi.

“Bu Azerbaycan Cumhurbaşkanı’na atılmış alçakça bir iftiradır” diyen Oğan, şunları ifade etti:

“Azerbaycan Cumhurbaşkanı, Türkiye’nin her zaman birlik, bütünlük içerisinde olmasını istediğini ifade etmiştir ancak burada eğer birileri Azerbaycan’a dönük politikalarında Azerbaycan’ı baypas eden politikalar uyguluyorsa, Karabağ yerine Kandil ağırlıklı bir eksende duruyorsa, birileri Zengezur Koridoru’nu baypas ediyorsa, birileri Karabağ’ın kurtarılması için yapılan askeri müdahalelerde Türkiye’nin desteğini ‘Cihatçıları gönderiyorlar” diye ifade ediyorsa elbette ki Azerbaycan’ın da buna, bu kesimlere tepkisi dolayısıyla da bizim de bu kesimlere karşı tepkimiz gayet doğaldır. Doğal algılanmalıdır.”

Oğan, Türkiye ve Azerbaycan’ın birliğini kimsenin bozamayacağını dile getirerek, “Sanki Azerbaycan’ın değil de Ermeni lobisinin taraftarı gibi çalışan bir kesimi buradan kınadığımı ifade etmek istiyorum. Ben Turancı birisiyim. Türk dünyasının birliğine inanan birisiyim. Azerbaycan da Türk dünyasının bir parçasıdır. Nasıl ki Kazakistan, nasıl ki Türkmenistan, Özbekistan, Kırgızistan ve diğerleri gibi. Dolayısıyla da burada Türkiye’de Azerbaycan’a dönük bir lobi faaliyetine girişilmesi ancak ve ancak Ermeni lobistlerinin işine yarayacak bir politikadır. Herkes buradan dersini çıkarsın” değerlendirmesinde bulundu.

Seçmenlerle sohbet eden ve fotoğraf çektiren Oğan, daha sonra okuldan ayrıldı.

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.