enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:11 Unutulan Büyük Türkçe Ustası: Refik Halit KARAY
06:55 Doğu Türkistan’da neler oluyor? Doğu Türkistan sadece Doğu Türkistanlıların davası değil, Türklerin en büyük davası olması gerekiyor…
06:52 Komisyonun Aşırı Siyasi Mücadeleye Alet Edilme Riski
00:27 Bakan Fidan, Hamas heyetiyle görüştü
00:17 “Terörsüz Türkiye” hedefi doğrultusunda kurulacak komisyonun ilk toplantı tarihi belli oldu
00:16 ‘Yazı Tura Tiyatro’ Ayvalık Turnesinde
00:01 Anayasa Mahkemesi (AYM), bireysel başvuru hakkının getirildiği 23 Eylül 2012’den 30 Haziran 2025’e kadar yapılan 686 bin 484 bireysel başvurudan 573 bin 180’ini sonuçlandırdı.
23:16 İstanbul’da Türkiye-İtalya-Libya zirvesi
23:01 TBMM Başkanı Kurtulmuş’tan Cumhurbaşkanı Erdoğan ile parti genel başkanlarına “Terörsüz Türkiye” teşekkürü
22:53 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazze’de omuz omuza şükür namazı kılacağız
08:32 Güneydoğulu halıcılar, yılın ilk yarısında ihraç ettikleri 165 milyon 121 bin metrekare halıdan 873 milyon 321 bin dolar gelir sağladı.
08:02 POLSAM’ın “Bir Akademisyenin Ardından: Güney Ferhat Batı” adlı kitabı okuyucuyla buluştu
06:57 Dünya Dönüyor!
06:55 Şirketlerden N’aber!
06:53 Gazeteci İlhan KARAÇAY’ın Sosyal Medyada dolaşan ‘Erdoğan’ın Akıbeti’ üzerine yorumu…
06:52 Mersin’de ünlüleri gençleştiren, şifa ve güzelliğin adresi: Getat uzmanı Dr. Işıl ÖZDEMİR!
00:54 Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) için Adana-Gaziantep Otoyol Bağlantı Yolu ve Misis Köprüsü yeniden projelendiriliyor
00:41 Bu fotoğraftaki sen misin ? Sahte Mesajlara Dikkat: Dolandırıcılık ve Virüs Tuzağından Korunma Rehberi
00:01 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Gabon Cumhurbaşkanı Brice Clotaire Oligui Nguema huzurunda, iki ülke arasında ortak anlaşmalar imzalandı.
18:38 Nizip Ticaret Odası (NTO) Başkanı Öztürk: Coğrafi işaretli ürünler AB yolunda
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Siber saldırıya karşılık vermek, iki iş gününden daha uzun sürüyor

Siber saldırıya karşılık vermek, iki iş gününden daha uzun sürüyor
3 Aralık 2021
3.859
A+
A-

İSTANBUL-UHA HABER / ABD’de gerçekleştirilen bir araştırmaya göre, siber saldırıya uğrayan şirketlerin sistemlerini çalışır hale getirmesi, iki iş gününden uzun sürüyor. Bu süre boyunca saldırının hedefi olan sistemler, tam kapasite çalışamadığı gibi kullanım dışı bile kalabiliyor. Şirketlerin müşterilerine sunduğu hizmetlerin günlerce aksamaması için platformunda 1000’den fazla bağımsız siber güvenlik uzmanı bulunan BugBounter, sistemleri saldırıya uğramadan önce denetletmenin önemine dikkat çekiyor. BugBounter, 2021'in siber güvenlik beklentilerini paylaştıCOVID-19 ile birlikte dijitalleşmenin ve evden çalışan ekiplerin artması, şirketlerde yeni siber saldırı alanlarının oluşmasına neden oluyor. ABD’li bir güvenlik şirketi olan Deep Instinct’in gerçekleştirdiği Voice of SecOps raporuna göre şirketlerin bir siber saldırıya karşılık vermesi ortalama 20 saat sürüyor.

Şirketlerin güvenlik açıklarını denetleme, bulma ve doğrulama ihtiyacını bünyesindeki 1000’in üzerinde bağımsız araştırmacıyla hızlı ve güvenilir bir şekilde karşılayan BugBounter.com, ortalama iki iş gününe mal olan siber saldırıları yaşamaması için şirketleri sistemlerini ve uygulamalarını siber güvenlik uzmanlarına denetletmeye çağırıyor.

Bug Bounter uyarıyor | Analiz Gazetesi Araştırmadaki diğer bulgulara göre siber saldırılara finans sektörü 16 saatte, büyük şirketler  15 saatte karşılık verirken, küçük şirketlerde bu süre 25 saate kadar artıyor. Bu verilerin arkasında yatan sebepler incelendiğinde ise çalışanların kullandığı tüm sistemlerin güvenlik denetlemelerinin yüzde 1’lik kesimi oluşturması yatıyor. Araştırmaya katılanların yüzde 26’sı karmaşıklıktan ötürü güvenlik araçlarını yükleyemediklerini belirtirken, yüzde 39’u tehditleri araştırmak için fazla zaman harcanması gerektiğine ve yüzde 35’i de kalifiye SecOps (Güvenlik + Operasyonlar) çalışanının azlığına işaret ediyor. Murat Lostar, CSA'nın 19 Kasım'da düzenleyeceği webinara katılıyor Marjinal  Porter Novelli

BugBounter.com Kurucu Ortağı Murat Lostar

BugBounter.com Kurucu Ortağı Murat Lostar, konuyla ilgili (UHA) Uluslararası Haber Ajansı‘na yaptığı açıklamada, “Siber saldırıların şirketlerde yarattığı hasar ağırlıklı olarak ücretler üzerinden ifade ediliyor ancak bu araştırma, bizlere siber saldırıların yarattığı hasarı süre açısından gösteriyor. Kullanıcıların tercih ettiği hizmete anında erişmek istediği ve erişemediği zaman rakibe yöneldiği günümüzde 15 veya 20 saat gibi süreler, bir sistemin veya hizmetin kullanım dışı kalması için çok uzun” olduğunu söyledi.

BugBounter'a göre CISO'ların 2022 ajandasında yer alması gereken bazı ICT  Media - Information and Technology News

Dünyanın dört bir yanında da erişim sorunu yaşayan şirketlerin müşteri ve kullanıcı sayısının azaldığını görmenin mümkün olduğunu hatırlatan Murat Lostar, Şirketlerin, bu duruma düşmemek ve siber saldırılardan etkilenmemek için atabileceği tüm adımlara ek olarak sistemlerini güvenilirliği ispatlanmış siber güvenlik uzmanlarına uygun maliyetle denetletebileceğini ve bulunan açıkları kapatarak müşterilerine sunduğu hizmetin kesintisiz şekilde devam etmesini sağlayabileceğinin altını çizdi.

Murat Lostar, “Çünkü güvenliğin en üst düzeyde olduğundan emin olmak için gerçekleştirilebilecek düzenli bir bug bounty (ödül avcılığı) programı, potansiyel ve mevcut açıkların keşfedilmesinde en etkili adımlar arasında bulunuyor” dedi.

BugBounter'ın Sponsoru Olduğu Lostar Siber Güvenlik Yaz Kampı'na Kayıtlar  Başladı

“Bu program sayesinde incelemeye şirketin güvenlik ekipleri değil, yüzlerce araştırmacıdan oluşan en yetenekli uzman ordusu dahil oluyor” diyen Murat Lostar, “BugBounter.com olarak ülkemizde öncülük ettiğimiz bu yöntem sayesinde kurumlar sadece varlığı deneyimli uzmanlar tarafından doğrulanmış güvenlik açıkları için ücret ödüyor ve bu sayede ayırdıkları bütçeleri verimli bir şekilde yönetebiliyor” şeklinde konuştu.

Bugbounter - Ödül Avcılığı Platformu - Home | Facebook

BugBounter.com Kurucu Ortağı Murat Lostar, Ayrıca siber güvenlik uzmanlarına vereceği ödülün, programın süresini, kapsamını kendi belirleyebildiği ve bunları her an düzenleyebildiği için sistemlerinin güvenliğini o anki imkanlarına göre kontrol ettirebildiğini belirtti.

Murat Lostar, Platformun güvenlik araştırmacılarının, buldukları zafiyetleri raporladıktan sonra yetkili ekipleri tarafından kısa süre içinde doğrulama süreçlerini tamamlayarak, önemine göre derecelendirdiğini ve şirketin belirlediği güvenlik ekiplerine ileterek, kapatılan açıkların kontrolünün de yine aynı uzmanlar tarafından yapıldığını kaydetti. Kaynakhttps://www.deepinstinct.com/pdf/voice-of-secops-report-2nd-edition?hsCtaTracking=2a0a498b-e8ca-4890-a7e2-5f5d570a428f%7Cbf27b7c2-2ae8-412c-958e-3cfcf68e6fa7

HABER : Önder KALKANCI & Sezin BULUM BugBounter hakkında Bağımsız araştırmacıların niteliksel ve niceliksel açık keşfetme gücünü doğrulama süreçlerinden geçirerek sunan BugBounter, hacklenmeyen bir dünya vizyonuyla siber güvenlik uzmanlarından oluşan bir ekosistem kurmaktadır. Şirketlerin kendilerini siber saldırılara karşı güçlendirmesini sağlayan BugBounter, tüm süreci hem firmalar hem de araştırmacılar için demokratikleştiren tek platformun geliştiricisidir. https://bugbounter.com/

[UHA Haber Ajansı, 03 Aralık 2021] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.