enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
15:25 Fransız sinema efsanesi Brigitte Bardot 91 yaşında hayatını kaybetti
08:45 İsrail, Yunanistan ve GKRY, yaptıkları üçlü zirvenin ardından yayınladıkları ortak bildiri…
00:55 Arabuluculuk 2026 yılı ücretleri belli oldu
00:53 Bilirkişilere ödenecek ücretler belli oldu
00:51 İletişim Başkanı Duran, Hatay’daki Toplu Açılış Töreni’ne ilişkin paylaşımda bulundu…
00:49 “Dünya Azerbaycanlılarının Hemreylik Günü” Sempozyumu İstanbul’da gerçekleştirildi
00:40 Cumhurbaşkanı Erdoğan, milli şair Mehmet Akif Ersoy’u andı
00:38 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Deprem turistleri gitti, biz buradayız sizlerle beraberiz
00:24 Akif’in Mirası: Bir Milletin vicdanı…
00:20 MHP Genel Başkanı Bahçeli Hatay’da, 455 Bininci Afet Konutu Kura Çekimi, Anahtar Teslimi ve Toplu Açılış Töreni’nde konuştu…
00:18 TBMM’ye ilerleyen günlerde fahiş site aidatlarıyla ilgili yasal düzenlemeye gidilecek…
00:13 Bakan Şimşek: Enflasyon beklentilerindeki iyileşme dezenflasyon sürecini destekleyecek
00:12 Gazze İçin Yeniden Yapılanma Vizyonu
00:05 Tebligat Kanunu’nda değişiklik TBMM’ne sunulacak…
00:49 MİT, Emniyet Genel Müdürlüğü ile düzenlediği ortak operasyonda DEAŞ’lı teröristi Malatya’da yakaladı.
00:41 İletişim Başkanı Duran, Suriye’deki terör saldırısını kınadı
00:32 MİT’ten siber casusluk operasyonu: 4 şüpheli gözaltına alındı
00:31 TOKİ Sosyal Konut Projesi’ne Diyanet’ten “Caiz” Fetvası: Vatandaşın Şüphesi Giderildi!
00:30 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Muhalefet, Avrupalı Türkleri hedef almaktan utanmıyor”
00:17 Bugün Cumhurbaşkanın katılımıyla 455 bininci konutun anahtarları hak sahibi vatandaşlara verilecek…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Shakira hakkında yeni vergi dolandırıcılığı soruşturması

Shakira hakkında yeni vergi dolandırıcılığı soruşturması
21 Temmuz 2023
72
A+
A-

* İspanya’da mahkeme, ünlü şarkıcı Shakira hakkında yeni bir vergi soruşturması başlattı.

* Şarkıcı, 2012- 2014 yılları arasında kazandığı gelir üzerinden 14.5 milyon euro eksik vergi ödemekle suçlanıyor.

* Shakira’nın 8 yıla kadar hapsi isteniyor.

UHA / Europe İnternational News Agency
UHA HaberinSputnik Türkiyekaynaklı haberine göre, Dünyaca ünlü Kolombiyalı şarkıcı Shakira, yeni bir vergi soruşturmasıyla karşı karşıya.
Önceki gün İspanya’daki mahkemeden yapılan açıklamada, gelir vergisi dolandırıcılığı iddiasıyla soruşturmanın başlatıldığı bildirildi.
Vergi zamanı: Kolombiyalı şarkıcı Shakira
46 yaşındaki şarkıcı, 2012- 2014 yılları arasında kazandığı gelir üzerinden 14.5 milyon euro vergi ödemediği iddiasıyla yıl sonunda İspanya’da yargılanacak.
Barselona yakınlarındaki Esplugues de Llobregat kasabasında bulunan mahkeme, savcılarla Shakira’nın 2018’den kalma iki olası vergi kaçakçılığı vakasını soruşturma konusunda uzlaştığını duyurdu.
Mahkeme, açıklamasında daha fazla ayrıntıya yer vermedi.

Uzlaşmayı reddetti

Shakira’nın vergi kaçakçılığı suçlamaları üzerine savcı-sanık uzlaşmasını reddetmesinin ardından savcılar, ilk davada 8 yıl hapis ve 24 milyon euro para cezası talep etti.
Dava, şarkıcının 2012 ila 2014 yılları arasında yaşadığı yere odaklanıyor. Savcılar, Shakira’nın 2011’de FC Barcelona kulübünün defans oyuncusu Gerard Pique ile ilişkisi kamuoyuna açıklandığında İspanya’ya taşındığını, ancak 2015 yılına kadar Bahamalar’da resmi vergi mukimliğini sürdürdüğünü söylüyor.
Şarkıcı, üzerine atılı suçlamaları defalarca reddederken, İspanya vergi dairesine hiçbir borcu olmadığını birçok kez savundu.
İki çocuğu olan Shakira ve Pique çifti, 11 yıllık ilişkilerini bitirdikleri geçen seneye kadar Barselona’da birlikte yaşıyordu.
Kolombiyalı sanatçı, Nisan ayında kendisinin ve çocuklarının Barselona’dan resmen ayrıldığını duyurmuştu.
3 kez Grammy ödülü kazanan Shakira, Latin ve Arap ritimlerini harmanlayarak seslendirdiği ‘Whenever, Wherever’, 2010 Dünya Kupası’nın resmi şarkısı olan ‘Waka Waka‘, Beyonce ile seslendirdiği ‘Beautiful Liar‘ ve ‘Hips Don’t Lie‘ gibi şarkılarla dünya çapında büyük hitlere imza attı.
ETİKETLER: , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.