enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:53 ABD SDG’den Neden Vazgeçti
11:08 Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti’nde (KOGACE) Başkanlık Görev Değişimi
07:04 ABD-Ukrayna-Rusya Üçlü Müzakereleri Devam Edecek
00:16 Uluslararası Deneyimler Çerçevesinde Türkiye’de Bakım Sigortasının Kurumsal Tasarımı
00:11 ICE’a Tepki Büyüyor
00:10 TÜRSAB Başkanı Bağlıkaya, “Türk hukukuna göre Türkiye’de otel ve tur pazarlamak seyahat acentalarının işi”
00:09 ‘Kürtlere Karşısınız’ Söylemi Neye Hizmet Ediyor?
00:08 “Habib-i Neccar”ın böyle dimdik ayakta olduğunu görenler Antakya’nın yeniden hayata döndüğüne kalben inanıyor”
00:05 Katil, soykırımcı, terör örgütü ve lanetli İsrail’e, Türkiye ve 7 ülkeden kınama
00:04 Kocaeli’n ‘Körfezray Metro Projesi’nde saha çalışmaları planlanan takvime göre hızla devam ediyor…
00:04 ABD’de Politik Çekişmeler ve Ermeni Diasporasının Etkisi: Dr. Mehmet Öz örneği
14:42 Gazze Şeridi’nin dünyaya açılan ve Mısır sınırında yer alan Refah Sınır Kapısı’nın “deneme” amaçlı açıldığı duyuruldu…
06:53 Uluslararası kuruluşların ve Birleşmiş Milletler’in “Vicdani ve Alaki” sorumlulukları
06:39 Bakanı Kacır, “KOSGEB Acil Destek Kredi Programı kapsamında 2 bin 120 KOBİ’ye 1,9 milyar lira kredi sağlandı”
06:35 UHA / İnternational News Agency’n kısa kısa ‘Yurttan ve Dünyadan’ Kahvaltı Haberleri
06:27 ABD, İran’a Askeri Operasyona mı Hazırlanıyor?
05:05 İletişim Başkanı Duran: TRT, Türkiye’nin hakikatini ve değerlerini temsil ediyor
04:34 DEVA Partisi’nden Suriye Açıklaması: “Suriye’de en ağır bedeli kadınlar ve çocuklar ödemekte”
00:39 “Kendimize güvenirsek her şeyi başarabiliriz”
00:36 Karabağ’da kalan Ermenilerin nakli ve tahrike yönelik propagandalar
TÜMÜNÜ GÖSTER →

“Sezgin Baran Korkmaz Konusunu Konuşmadık”

“Sezgin Baran Korkmaz Konusunu Konuşmadık”
23 Eylül 2021
317
A+
A-

UHA HABER / Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken’la görüşmesinde, Avusturya’da bulunan Türk işadamı Sezgin Baran Korkmaz’ın durumunun gündeme gelmediğini söyledi.

Mustafa Kemal AtatürkBM 76. Genel Kurulu kapsamında New York’ta bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkevi binasına girişinde Amerika’nın Sesi muhabirinin sorularını yanıtladı.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu
ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu

Bakan Çavuşoğlu,  ABD Dışişleri Bakanı Blinken’la yapıcı bir görüşme yaptıklarını belirtti.

Afganistan konusunu ele aldıklarını kaydeden Çavuşoğlu, Kabil’deki Hamid Karzai Uluslararası Havaalanı’nın işletilmesiyle ilgili olarak görüşmelerin devam ettiğini aktardı.

Çavuşoğlu, ABD’nin bu konudaki tavrı konusunda, “Onlar bizim Katar’la birlikte havalimanını işletmemize destek veriyorlar. Başından bu yana da bu konuda destekleri var. Ama önce Afganistan tarafının bazı hazırlıkları yapması ve kendi tarafındaki eksiklikleri gidermesi gerekiyor. Güvenlik başta olmak üzere bazı sorunların çözülmesi gerekiyor” diye konuştu.

“Sezgin Baran Korkmaz konusu hiç gündeme gelmedi”

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu bir soru üzerine, Blinken’la yaptığı görüşmede Avusturya’da bulunan Türk işadamı Sezgin Baran Korkmaz’ın durumuyla ilgili konunun hiç gündeme gelmediğini söyledi.

Bakan Çavuşoğlu “Bu konu aramızda hiç konuşulmadı. Biz başvurularımızı yaptık orada devam eden bir mahkeme var. Onun dışında herhangi bir gelişme ya da görüşme yok” dedi.

Çavuşoğlu, Türkiye’nin Avusturya’ya Sezgin Baran Korkmaz’ın iade talebini iletmesinin ardından herhangi başka bir temasın olmadığını da ifade etti.

Avusturya’da tutuklu bulunan Sezgin Baran Korkmaz’ın, kara para aklama ve elektronik dolandırıcılık suçlamasıyla ABD tarafından da iadesi istenmişti.

Image

HABER : Mehmet SÜMER & New York

Mehmet Sümer, CNN Türk, Haber Türk ve TRT kanallarında haber spikeri, dış haberler muhabiri ve savaş muhabiri olarak çalıştı. TRT Bağdat Temsilciliği ve New York Temsilciliği görevlerinde bulundu. Irak, Ukrayna, Mısır ve Suriye iç savaş ve karışıklıkları başta olmak üzere dünyanın birçok noktasından canlı yayınlar, haber ve röportajlar yaptı. 2016 Aralık ayından bu yana Amerika’nın Sesi kadrosunda görev yapıyor.

[UHA Haber Ajansı, 23 Eylül 2021] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.