enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:53 ABD SDG’den Neden Vazgeçti
11:08 Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti’nde (KOGACE) Başkanlık Görev Değişimi
07:04 ABD-Ukrayna-Rusya Üçlü Müzakereleri Devam Edecek
00:16 Uluslararası Deneyimler Çerçevesinde Türkiye’de Bakım Sigortasının Kurumsal Tasarımı
00:11 ICE’a Tepki Büyüyor
00:10 TÜRSAB Başkanı Bağlıkaya, “Türk hukukuna göre Türkiye’de otel ve tur pazarlamak seyahat acentalarının işi”
00:09 ‘Kürtlere Karşısınız’ Söylemi Neye Hizmet Ediyor?
00:08 “Habib-i Neccar”ın böyle dimdik ayakta olduğunu görenler Antakya’nın yeniden hayata döndüğüne kalben inanıyor”
00:05 Katil, soykırımcı, terör örgütü ve lanetli İsrail’e, Türkiye ve 7 ülkeden kınama
00:04 Kocaeli’n ‘Körfezray Metro Projesi’nde saha çalışmaları planlanan takvime göre hızla devam ediyor…
00:04 ABD’de Politik Çekişmeler ve Ermeni Diasporasının Etkisi: Dr. Mehmet Öz örneği
14:42 Gazze Şeridi’nin dünyaya açılan ve Mısır sınırında yer alan Refah Sınır Kapısı’nın “deneme” amaçlı açıldığı duyuruldu…
06:53 Uluslararası kuruluşların ve Birleşmiş Milletler’in “Vicdani ve Alaki” sorumlulukları
06:39 Bakanı Kacır, “KOSGEB Acil Destek Kredi Programı kapsamında 2 bin 120 KOBİ’ye 1,9 milyar lira kredi sağlandı”
06:35 UHA / İnternational News Agency’n kısa kısa ‘Yurttan ve Dünyadan’ Kahvaltı Haberleri
06:27 ABD, İran’a Askeri Operasyona mı Hazırlanıyor?
05:05 İletişim Başkanı Duran: TRT, Türkiye’nin hakikatini ve değerlerini temsil ediyor
04:34 DEVA Partisi’nden Suriye Açıklaması: “Suriye’de en ağır bedeli kadınlar ve çocuklar ödemekte”
00:39 “Kendimize güvenirsek her şeyi başarabiliriz”
00:36 Karabağ’da kalan Ermenilerin nakli ve tahrike yönelik propagandalar
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Şehidin can yoldaşını ailesi sahiplendi: Gazimi getirdiler

Şehidin can yoldaşını ailesi sahiplendi: Gazimi getirdiler
19 Temmuz 2021
489
A+
A-

UHA HABER / 3 ay önce terör örgütü PKK/YPG’nin gerçekleştirdiği saldırıda yaralanan ve tedavisi tamamlanan mayın arama köpeği “Atmaca”, aynı saldırıda şehit olan Veteriner Uzman Çavuş Ahmet Akdal’ın ailesine sahiplendirildi.

Saldırıdan sonra tedavi altına alınan Atmaca, yaklaşık 3 ay süren tedavi sonrası sağlığına kavuştu ve teşkilattan emekli edildi.

Akdal’ın ailesi, oğullarının hem eğittiği hem de yaklaşık 2 yıl beraber görev yaptığı dedektör köpek Atmaca’yı sahiplenmek üzere Türk Silahlı Kuvvetlerine talepte bulundu.

Ailenin talebini dikkate alan TSK görevlileri, köpeğin şehit ailesine teslim edilmesi yönünde karar alınca Diyarbakır 7. Kolordu Komutanlığı kadrosunda görevli Sağlık Albay Nilgün Alçay tarafından Kahramanmaraş’a getirilen Atmaca, gerekli işlemlerin tamamlanmasının ardından şehidin ailesine teslim edildi.

Şehidin can yoldaşını ailesi sahiplendi: Gazimi getirdiler

Oğlunun emaneti ile karşılaşan şehit babası Feramuz ile annesi Remziye Akdal, gözyaşlarını tutamayarak duygusal anlar yaşadı. Kardeşleri Cihat, Sinan ve Arzu Akdal ise birbirlerine sarılarak köpeği karşıladı.

Aldıkları hediyenin kendilerini mutlu ettiğini anlatan Baba Feramuz Akdal, oğlunun emanetine kavuşmanın sevincini yaşadıklarını belirtti.

Oğlunun şehit olduğu saldırıda köpeğinin de yaralandığını anımsatan Akdal, Atmaca’yı sahiplenmek için yapılan başvurunun olumlu sonuçlanmasının kendilerini sevindirdiğini kaydetti.

Şehidin can yoldaşını ailesi sahiplendi: Gazimi getirdiler

“O emanete en güzel şekilde bakacağım”

Evlatlarının, Atmaca ile 2 yıl görev yaptığına değinen baba Akdal, şöyle konuştu:

“Oğlumun emaneti olarak bakacağım ben buna. Artık benim evladım oldu. Gazimi getirdiler. Milli Savunma Bakanı ve komutanlarımız uygun gördüler, oğlumun emanetini bana verdiler. Bundan dolayı çok mutluyum. Komutanlarıma çok teşekkür ediyorum çünkü bu benim oğlumun 2 yıl yanında görev yapmıştı. Köpek demiyorum, çünkü o gazi. O gazi şu anda bize verildi. O emanete inşallah en güzel şekilde bakacağım. Komutanlarım merak etmesin.”

“Oğlumun kokusu üzerine sinmiş…”

Anne Remziye Akdal da “Oğlumun kokusu üzerine sinmiş.” sözleriyle karşıladığı Atmaca’yı koklayarak, “Çok mutluyum sanki yavrumdan bir parça geldi bana. Yavrum sanki yanıma geldi. Onun kokusu var üzerinde. Gerçekten çok mutluyum, vatan sağ olsun” dedi.

Konuşmaların ardından Diyarbakır’dan getirilen özel kulübesine yerleştirilen Atmaca’nın bakımı konusunda da Akdal ailesine bilgilendirme yapıldı.

Şehidin can yoldaşını ailesi sahiplendi: Gazimi getirdiler

Zeytin Dalı Harekat bölgesinde, 7 Nisan’da terör örgütü PKK/PYD tarafından tanksavar silahıyla saldırı düzenlenmiş, olayda Veteriner Uzman Çavuş Ahmet Akdal ile Uzman Çavuş Gökhan Çakır, şehit düşmüştü.

[UHA Haber Ajansı, 19 Temmuz 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.