enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:35 Yüzyılın Konut Projesi’nde yeni haftanın kura takvimi
09:28 TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency ve UHA / İnternational News Agency ’16 Ocak Basın Onur Günü’nde onurlandırıldı
09:15 16 Ocak Basın Onur Günü’nden notlar..
08:04 Kuşadası Güvercinada Açık Hava Müzesi’ni 2025 yılında181 bin 419 kişi ziyaret etti
07:52 Petrol savaşları yerini ‘kritik mineral’ savaşlarına bırakabilir
06:36 CHP Genel Başkanı Özel’in ‘ben 30 yıl yatarım, siz de yatarsınız’ sözlerine tepkiler sürüyor
06:32 Aydın’ın Kuşadası’nda, Kurumlar Arası Gerginlik Hizmeti Aksatıyor
04:30 Kırmızı Bültenle aranan suçlular yakalanarak Türkiye’ye getirildi
04:29 Kırmızı Bültenle aranan suçlular yakalanarak Türkiye’ye getirildi
18:27 Ömer Çelik’ten CHP’ye tepki: Saldırganlık bir siyaset biçimi değildir
17:55 Sosyal medyada suç örgütlerini öven 325 şüpheli yakalandı
13:55 Türkiye, Sudan konulu beşinci istişare toplantısına katıldı
10:48 100’ün Üzerinde Ülkeden Alıcılar, Bebek ve Çocuk Ürünleri İçin Geliyor
00:50 Bakan Göktaş, “Biz aynı aileye, farklı kapılardan ulaşan kurumlarız”
00:41 Ticaret Bakanlığı tüm gümrük işlemlerinde dijitalleşme ve şeffaflık konularında yeni adım attı…
00:40 Miraç Kandili bugün idrak edilecek
00:38 Türkiye, Mısır ve Katar’dan Gazze açıklaması
00:37 Hong Kong’da bulunan Sultan Boztepe, Türk Öğrenci Birliğinin kurulmasına öncülük etti…
00:26 Devlet Bahçeli: ABD Başkanı’nın savunduğu küresel çeteleşmedir
00:23 Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Necmi Bulut: “Kocaeli ihracatta gurur kaynağımız”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Sakarya Büyükşehir bisiklette ‘master’ yapıyor

Sakarya Büyükşehir bisiklette ‘master’ yapıyor
20 Aralık 2021
326
A+
A-

SAKARYA-UHA HABER / Sakarya Büyükşehir Belediyesi, ‘Bisiklet Şehri’ ünvanı almasının ardından bisiklet yatırımlarına yeni bir boyut kazandırıyor.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem Yüce (UHA) Uluslararası Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada, Bisiklet Şehri Sakarya’nın bisikletli ulaşım master planı ile bu alandaki iddiasını güçlendireceğini söyleyerek, 500 kilometre bisiklet yolu hedeflerine ulaşmak için kararlılıklarını yineledi.

Şehirde bisikletli ulaşımın yaygınlaşması için çeşitli adımlar atan Büyükşehir Belediyesi, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından desteklenen ‘Sakarya Bisikletli Ulaşım Ana Planı’ ihalesini 27 Aralık Pazartesi günü gerçekleştiriyor.

Sakarya’da bisikletli ulaşımın ana planı çıkarılacak. Plan ile yoğun kullanım alanları belirlenecek, anket ve analizler yapılacak, çalıştaylar düzenlenecek ve mevcut bisiklet ağını tamamlayacak 50 kilometrelik güzergâh seçilerek buralara yönelik bisiklet yolu projeleri hazırlanacak.

Bisikletli ulaşımın master planı çıkarılacak
Bisiklet Şehri Sakarya’nın bisikletli ulaşım master planını hazırlayarak örnek bir çalışmaya imza atacaklarını ifade eden Başkan Ekrem Yüce, “Sakarya Bisikletli Ulaşım Ana Planı ile bisikletin ulaşım amaçlı kullanımı geniş kapsamlı, köklü ve bütüncül bir şekilde ele alacağız. Bisiklet kullanımının artırılması ve planlı, sağlıklı bir bisiklet ağı oluşturulması için mevcut durum ve eksikliklere yönelik rapor oluşturacağız. Bisikletin kullanım amaçları, kullanım süreleri, bisiklet modelleri gibi bilgileri kapsayacak anketler düzenleyecek, veriler tüm yönleriyle analiz edeceğiz. Başta bisiklet kullanımının yoğun olduğu koridorlarda olmak üzere, kullanıcı anketleri ile eşgüdümlü hafta içi gün içerisinde bisiklet sayımları yapacağız.”

Dünya kentleri yakından takip edilecek
Sakarya’nın sosyoekonomik, coğrafi ve iklim özelliklerini de göz önünde bulundurarak dünya şehirlerinde var olan benzer çalışmaları da yakından takip edeceklerini i ifade eden Başkan Ekrem Yüce, “Ülkemize örnek teşkil edecek düzeyde başarılı bisikletli ve yaya ulaşımı stratejileri oluşturan ve uygulama örneği sergileyen şehirleri belirleyeceğiz. Bu kentlerin bisiklet ve yaya ulaşımı stratejileri, planlama çalışmaları, uygulamaları ve yaygınlaştırma aşamalarını uzmanlarımız ile karşılaştırılmalı olarak ayrıntılı bir şekilde inceleyeceğiz.”

50 kilometrelik bisiklet koridoru belirlenecek
Sakarya Bisikletli Ulaşım Ana Planı için tüm paydaşların katılımı ile çalıştaylar düzenleyeceklerini belirten, katılımcı belediyecilik anlayışı ile Sakarya’yı geleceğe hazırlamanın önemine işaret eden Başkan Ekrem Yüce, toplu taşıma ile entegre yaya ve bisiklet yolu planlarına katkı sağlayacak paydaşlarla yapılacak çalıştay ile konuya ilişkin çözüm önerilerinin sunulacağını söyledi.

Yapılacak tüm çalışmaların yanında mevcut bisiklet ağını tamamlayacak nitelikte 50 kilometrelik güzergahın seçilip buraya ilişkin bisiklet yolu projeleri hazırlanacağını ifade eden Başkan Ekrem Yüce, Sakarya’nın bisiklette dünyanın marka şehirlerinden biri olacağını belirterek, Sakarya Bisikletli Ulaşım Ana Planının şehrin geleceği için büyük bir öneme sahip olduğunu dile getirdi.

HABER : Ekrem KOÇDEMİR

[UHA Haber Ajansı, 20 Aralık 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.