enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
21:26 Aydın Gençlik Festivali’nde Çerçioğlu’na Büyük Şok!…
18:44 Hollanda’nın en renkli insanı Bülent TÜRKER’den muhteşem bir tören daha…
13:17  İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi, Siyasal Strateji ve Diplomasi Kulübü’nden ‘Online’ Çatışma Bölgeleri Eğitim Programı
06:51 Hollanda’da görülmemiş bir seçim yarışı: 4 parti liderlğe oynuyor!
00:45 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu,Türkiye’nin 14. hava kampüsünün 31 Ekim’de Sivas’ın Divriği ilçesinde açılıyor…
00:29 Samsun Yurt Savunma Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Aral 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı
00:28 Araştırmacı Zeynep Gizem Özpınar: Nadir Toprak Elementleri: Türkiye’nin Yükselen Jeostratejik Konumu 
00:15 Fırat-Dicle Havzasındaki Kuraklık Dengeleri Bozar
00:14 Almanya Başbakanı Merz yarın Türkiye’ye geliyor
00:12 DoktorTakvimi, İstanbul Maratonu’nda geleceğin hekimleri için koşacak
00:08 Günün önemli şirket haberleri
00:05 Bahis skandalı: Hakemler ne ceza alabilir, lig etkilenir mi?
00:03 Gelecek yıl uzaya fırlatılması planlanan yeni nesil Connecta IoT uyduları, 5G NB-IoT teknolojisiyle donatılacak.
00:02 Türk azınlık ve toplulukları FUEN 69. Kongresi’ne katıldı  
00:01 Devlet Bahçeli: Terörün son bulması ülkemize kalıcı bahar havası getirecek
21:22 GastroAntalya, Miksoloji Yarışması’yla kapılarını açacak
21:02 UHA / İnternational News Agency’ndan Gazeteci Veysel KAVRAYAN, Balıkesir Sındırgı merkezli 6,1 büyüklüğünde önceki gün meydan gelen deprem bölgesindeydi…
17:35 “Casusluk” suçundan yürütülen soruşturma kapsamında MASAK tarafından hazırlanan ön raporda, Merdan Yanardağ’a zarfla para verilmiş
11:09 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’den “Çalı Canavarı”, kırsal yollarda çalı, diken ve taş gibi engelleri temizliyor, ulaşım güvenliğini sağlıyor
07:03 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Bakan Uraloğlu, “Turistik Doğu Ekspresi, 2025-2026 kış sezonu seferleri 22 Aralık’ta başlayacak”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Sağlık Turizminde Küresel Merkez Türkiye

Sağlık Turizminde Küresel Merkez Türkiye
9 Nisan 2024
23
A+
A-

TRT TÜRK yeni banner

Ticaret Bakanlığı olarak, sağlık seyahatlerinin hızla yaygınlaştığı günümüz dünyasında, küresel rekabet ortamından fark yaratarak, ülke ekonomimizdeki sağlık turizminin katma değerini artırmak, firmalarımızın uluslararası pazarlara açılarak, rekabet gücünü artırıp markalaşma yönündeki faaliyetleri desteklenmektedir.

UHA / İnternational News Agency

Ticaret Bakanlığı destekleriyle hayata geçen ve Türkiye’nin sağlık turizmi sektöründeki markasının ve bu markaya bağlı bir tanıtım stratejisinin görünür yüzü olan “Heal in Türkiye” web portalında, günümüz itibariyle sağlık turizmi sektöründe faaliyet gösteren 175 kurum yer almakta ve portalda yer almak için yapılan başvurular her geçen gün artmaktadır.

Türkiye, medikal turist tercihlerine oldukça pozitif bir katkı sağlayan uluslararası kabul gören akreditasyonuna sahip 40 adet sağlık kuruluşu ile bu alanda tüm ülkeler arasında 7. sırada yer almaktadır. Orta Doğu ülkeleri başta olmak üzere Almanya, Birleşik Krallık, Rusya, Azerbaycan, Kazakistan, Türkmenistan, Özbekistan ve Afganistan ülkemize en çok sağlık turisti gönderen ülkeler konumundadır.

-2023 yılında ülkemize gelen sağlık turisti sayısı 1,4 milyon kişi, sağlık hizmet ihracatımız ise 2,3 milyar dolar
Ülkemiz, 2022 yılı sağlık hizmeti ihracatında 1,9 milyar dolar elde etmiştir. 2023 yılı sonunda ise ülkemize gelen sağlık turisti sayısı 1,4 milyon kişi, sağlık hizmet ihracatımız ise 2,3 milyar dolara yükselmiştir.

Ticaret Bakanlığı tarafından, 2023 yılında sektör temsilcileri tarafından organize edilen 12 adet ticaret ve alım heyeti desteklenerek, Berlin ve Londra’da gerçekleştirilen sektörün önde gelen 2 fuarına milli katılım organizasyon gerçekleştirilmiştir.

-Sağlık hizmetleri ihracatı sektöründe faaliyet gösteren firmalarımıza 2023 yılında %281 artışla 733 milyon TL destek verildi

Ayrıca yine dünyanın en önemli turizm fuarlarına milli katılım organizasyonu gerçekleştirilerek, sektör temsilcilerinin katılım sağladığı 6 adet HİSER projesi destek kapsamında olup, 7 marka TURQUALITY kapsamında, 7 markaya ise Markalaşma programı kapsamında destek verilmektedir. Ticaret Bakanlığı tarafından, sağlık hizmetleri ihracatı sektöründe faaliyet gösteren firmalarımıza 2023 yılında sağlanan destekler ise %281 artışla 733 milyon TL seviyesine yükselmiştir.

Ticaret Bakanlığı olarak, ülke ekonomimize katma değer sağlayan bütün sektörlerimize destek programlarımızı sürdürdüğümüz gibi, ülkemizin küresel sağlık turizminden aldığı payın ve katma değerin arttırılması için sektör paydaşları ile koordine bir şekilde çalışmalarımızı aralıksız sürdürerek, küresel bir merkez olması yolunda hedefimize emin adımlarla ilerleyeceğiz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.