enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:55 İsrail’in Sınır Tanımazlığında Yeni Boyut: Katar Saldırısı
00:54 Büyükelçi Fatma Ceren Yazgan, Karanlığı dağıtan, yol gösteren, ışık saçan, derin bilgisiyle sözüne güvenilen bir “GURU”dur…
00:44 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Terörsüz Türkiye” mektubları şehit ailelerine ulaştırılıyor…
00:43 TBMM Başkanı Kurtulmuş, Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu’nun 10. toplantısında konuştu
00:41 TBMM’de Tarihi Soru: Terörsüz Türkiye Gerçekten Mümkün Mü?
00:40 Netanyahu’nun Mesut Yılmaz’dan istediği Siloam yazıtı nedir?
00:37 Gazze’ye kara harekâtı: İsrail’in hedefleri ve riskler
00:35 İsrail’in Gazze’de sürdürdüğü soykırım ve saldırganlık yalnızca Filistin’le sınırlı kalmamış, Tahran, Beyrut, Şam ve Sana’ya yönelik hamlelerle bölgesel bir boyut kazanmıştı.
00:09 AB’den İsrail’e yaptırım hamlesi
00:01 Moskova Crocus Fuarı’nda Türk firmalarına büyük ilgi
09:52 Türkiye’deki sinema salonlarında bu hafta korku ve gerilimden komediye, aksiyondan animasyona 9 film vizyona girecek.
06:57 Tarihi ve kültürel bir mirasın peşinde: Türk-İslam Arkeolojisi
06:09 Son Düzlük ve PYD/YPG/SDG Üzerinden Ayak Oyunları
00:56 Türkiye Macaristan Ekonomik ve Ticaret Toplantısı İstanbul’da Gerçekleşti
00:37 Türkiye’nin demokrasi performansı, uluslararası endekslerde belirgin bir gerileme sergiledi…
00:32 Yeni Anayasa ve Aleviler paneli Ankara’da yapıldı
00:29 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Gölcük Otobüs Terminalinin tanıtımı yapıldı…
00:23 İsrail’in Bölgeyle Savaşı Amerika’nın Çıkarına mı?
00:17 İletişim Başkanı Duran: “İsrail’in Gazze’de başlattığı yeni saldırı dalgası soykırım suçlarının kanlı bir aşamasıdır”
00:16 Rusya’da en yüksek maaş alan sektörler açıklandı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Sabiha Gökçen’deki uçak kazasına ilişkin kaza kırım raporu tamamlandı

Sabiha Gökçen’deki uçak kazasına ilişkin kaza kırım raporu tamamlandı
17 Mart 2022
284
A+
A-

İSTANBUL – UHA HABER / Sabiha Gökçen Havalimanı’nda 3 kişinin ölümüne 180 kişinin de yaralanmasına neden olan uçak kazasına ilişkin uçağın karakutusu çözümlendi. Hazırlanan kaza kırım raporuna TRT Haber ulaştı.

İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı’nda meydana gelen uçak kazasına ilişkin kaza kırım raporu tamamlandı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca, 5 Şubat’ta 177 yolcu ve 6 mürettebatın bulunduğu İzmir-İstanbul seferini yapan Pegasus Havayollarına ait yolcu uçağının pistten çıkması sonucu 3 kişinin hayatını kaybettiği kazaya ilişkin uçağın karakutusu çözümlendi. Kaza kırım raporuna TRT Haber ulaştı.

İnişten önce uçağa yıldırım isabet etti

Rapora göre, inişe geçmeden 6 dakika önce uçağa bir yıldırım isabet etti. Bu da pilotlardaki stresi artırdı. Yardımcı pilot, Pegasus teknik birimi ile bir irtibat sağladı. Bunun da telaşını bir miktar daha artırdığı belirtildi.

Yönlendirilen pistten farklı bir piste iniş planlandı

Kokpit ekibi inişe geçmek istedikten sonra, havalimanı yaklaşma anons sistemi pilotları 06 kuzeydoğu yönündeki 06 pistine yönlendirdi. Kokpit ekibi ise havalimanı yaklaşma sisteminin verdiği 06 pisti yerine tam ters istikametteki 2-4 pistine iniş planladı.

Yer kontrol anonsları Türkçe yaptı

Raporda ayrıca, hava trafik kontrolörünün iniş öncesi mevcut hava koşulları ve pistin durumunu Türkçe bilgilendirdiği ortaya çıktı. Bu da yabancı uyruklu yardımcı pilotun Türkçe anonsları anlamamasıyla uçuş komutlarına müdahale edememesine yol açtı.

Heyet raporunda uçağın son iniş safhasında sürat ve pozisyonunun da inişe uygun olmadığı belirtildi. Taksi yolu civarında uçağın kuyruk hızının anormal artışa geçtiği yine raporda yer aldı.

Advertisement

İniş öncesi frenleme sistemi devre dışı bırakıldı

Kaptan pilot Mahmut Arslan’ın frenleme sistemini inişten önce devre dışı bıraktığı ve 6 saniye gecikmeli olarak manuel frenleme yaptığı, bu manuel frenlemenin de pistin sonuna gelinirken yavaşlamayı sağlamadığı belirtildi.

İzmir-İstanbul seferini yapan Pegasus Havayolları’na ait uçak, 5 Şubat 2020 tarihinde inişten sonra Sabiha Gökçen Havalimanında pistten çıkmış, üç parçaya ayrılmıştı.

3 kişinin hayatını kaybettiği, 180 kişinin yaralandığı kaza ile ilgili Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlatmıştı.

[UHA Haber Ajansı, 17 Mart 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.