enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:08 Nevşehir Kültür Yolu Festivali dokuz gün boyunca kültür, sanat ve tarih dolu etkinliklerle adeta bir açık hava sahnesine dönüşüyor
10:02 Orman Genel Müdürlüğü (OGM), “Yangın yönetim uçağı OTAĞ’ı 2025’te 246 saat uçarak 206 orman yangınını haritaladı”
09:33 Belirsizlikler Çağında BRICS+ ve Yeni Küresel Düzen
09:14 AK Parti MKYK Üyesi ve Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar Açıkladı: Piyasalar Altüst Olabilir
00:53 14 ilde DEAŞ operasyonu: 26 gözaltı
00:53 Portekiz kulübünün sportif direktörü Mario Branco, Kerem Aktürkoğlu için ilk etapta 30 milyon Euro istedi.
00:49 İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) bağlı İSFALT ve İETT’deki ihaleler soruşturmasında, özaltına alınan 25 şüpheliden 5’i tutuklandı.
00:48 Analist Tuğçe TECİMER: “Barış Sürecinde Tarafsız Diplomasi Adımı: Abu Dabi Görüşmesi” 
00:43 DMM: ‘400 akademisyen usulsüz şekilde atandı’ iddiası doğru değildir
00:38 Türkiye’den Suriye’ye ilk doğal gaz akışı başladı
00:34 Antalya Büyükşehir Belediyesine yönelik rüşvet ve yolsuzluk soruşturması kapsamında 1 kişi daha tutuklandı
00:21 Arabulucular İsrail’den “ pek de güven verici olmayan” sözlü bir yanıt aldıklarını bildirdiler
00:17 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nda konuştu…
00:14 Kocaeli merkezli Bifet firmasının ürettiği Salamda domuz eti, kıymada kanatlı eti çıktı
00:12 Perspektif: Türkye’nin Balkanlardaki Yeni İşbirliği Girişi: Balkan Barış Platformu
00:06 Kamu işçisinin zam oranı belli oldu
00:04 Gazze’de İsrail ateşi sonucu 12’si yardım bekleyen olmak üzere 22 kişi öldü
00:01 Türkiye’nin en önemli sanayi ve ticaret merkezlerinden Gaziantep Sanayisinde Tehlike Çanları Çalıyor!
10:55 Türkiye, Suriye’nin enerji altyapısını yeniden yapılandırma sürecinde üstlendiği aktif rol kapsamında bugün ülkeye doğal gaz ihracatına başlayacak
10:32 AK Parti Sözcüsü Çelik’ten CHP Genel Başkanı Özel’in açıklamalarına tepki
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Rusya’dan Erdoğan-Esad görüşmesine ev sahipliği mesajı

Rusya’dan Erdoğan-Esad görüşmesine ev sahipliği mesajı
10 Ağustos 2024
12
A+
A-

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Bogdanov, ülkesinin olası bir Erdoğan-Esad görüşmesine ev sahipliği yapmaya hazır olduğunu ancak böyle bir buluşmanın ciddi bir hazırlık süreci gerektirdiğini belirtti.

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Devlet Başkanı Vladimir DW calls on Venezuela to restart broadcasts – DW – 04/14/2019Putin’in Ortadoğu ile Afrika Ülkeleri Özel Temsilcisi Mihail Bogdanov, ülkesinin Türkiye ile Suriye arasındaki ilişkilerin normalleşmesinden yana olduğunu dile getirdi.

Rusya’nın resmi haber ajansı TASS’ın aktardığına göre Bogdanov, Ankara ile Şam arasında müzakere sürecinin geliştirilmesi ve Erdoğan ile Esad’ın bir araya gelmesi için hazırlıklar yapılmasını da Moskova’nın desteklediğini bildirdi.

Bogdanov: Rusya ve Türkiye, dışişleri bakanları toplantısı için Suriye ve İran'dan yanıt bekliyor - 08.03.2023, Sputnik Türkiye

[Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Devlet Başkanı Vladimir’in Ortadoğu ile Afrika Ülkeleri Özel Temsilcisi Mihail Bogdanov. Fotoğraf: Valery Sharifulin/Tass/picture alliance]

Türkiye ile Rusya arasında, devlet başkanları düzeyinde bir buluşmanın “çok iyi” olacağını vurgulayan Bogdanov, böyle bir buluşmanın gerçekleşebilmesi için “ciddi hazırlıklara” ihtiyaç duyulduğunu ifade etti.

“Türkiye-Suriye ilişkilerinin, toprak bütünlüğü ve egemenliğin karşılıklı tanınması temelinde normalleşmesi sürecinden yanayız” diyen Mihail Bogdanov, Rusya’nın bu sürecin mimarları arasında yer aldığını belirterek “Bunun devam etmesini ve ivme kazanmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

“İran ve Irak da ilgili”

Rusya’nın ev sahipliğinde, devlet başkanları düzeyinde bir Türkiye-Suriye buluşmasının gündemde olup olmadığı yönündeki soruya yanıt veren Bogdanov, şu an elinde buna dair bir bilgi olmadığını belirtti.

“Biz her zaman Moskova’da buluşmalara ev sahipliği yapmaya hazırız. Ankara ve Şam’dan resmi temsilcilerin katılımıyla üçlü buluşmalara da” diyen Dışişleri Bakan Yardımcısı, Tahran ve Bağdat ile de iletişim içinde olduklarına işaret etti.

Bogdanov, “İran ve Irak da, Suriye ile Türkiye arasındaki ilişkilerin normalleşmesine büyük ilgi duyuyor. Normalleşme, Suriye ve çevresindeki genel duruma olumlu etki edecektir” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.