enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:58 Nahçıvan Özerk Cumhuriyet
00:57 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Müslüman Amerikan Cemiyeti Kongresi’ne mesaj
00:51 Trump ile Zelenskiy, ABD’de buluşuyor: Barış için kritik görüşme
00:49 Adalet Bakanı Tunç, kucağında bebeğiyle keşfe çıkan hakimi tebrik etti
00:37 Filistinli Gazeteci Huda Fadıl NAİM Doğu Kudüs’ten aktarıyor…
00:35 Prof. Dr. Kanko: “Şehit Babasının Yoksulluğunu Açıklamayla Örtbas Edemezsiniz!”
00:34 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, ”Kadın girişimci, kalkınmayı hızlandırır”
00:34 İsrail’in Somaliland’ı tanımasına Türkiye’den tepki: ‘Somali’nin iç işlerine açık müdahale’
00:31 Ukrayna Barış Planında Mutabakat
00:27 Yediemin depolarında bekleyen atıl durumdaki 17 bin 47 mal ekonomiye kazandırıldı
00:26 Kocaeli Amatör Futbolu iflasın eşiğinde!…
00:26 Yeni haftada Sibirya soğukları Türkiye’yi etkisi altına alacak
00:22 Memur ve emekli zammı 5 Ocak’ta belli olacak
00:18 “Yüzyılın Konut Projesi”nde ilk kura çekimi bugün
00:13 Gümrüklerde piyasa değeri 1 milyar 26 milyon lira olan uyuşturucu madde ele geçirildi
00:03 (TİKA), Kuzey Makedonya’da 2005’ten bu yana eğitim, sağlık, tarım ve altyapı alanlarında 1300’ü aşkın projeyi hayata geçirdi.
00:01 İsrail–Yunanistan–GKRY arasında giderek kurumsallaşan üçlü işbirliği
15:25 Fransız sinema efsanesi Brigitte Bardot 91 yaşında hayatını kaybetti
08:45 İsrail, Yunanistan ve GKRY, yaptıkları üçlü zirvenin ardından yayınladıkları ortak bildiri…
00:55 Arabuluculuk 2026 yılı ücretleri belli oldu
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Rusya’dan AB’ye Diplomatik Misilleme

Rusya’dan AB’ye Diplomatik Misilleme
16 Nisan 2022
419
A+
A-

MOSKOVA – UHA HABER / Rusya Dışişleri Bakanlığı, Avrupa Birliği’nin Rusya delegasyonunda görevli 18 kişiyi sınırdışı ettiğini açıkladı.

Avrupa Birliği 5 Nisan’da 19 Rus diplomatı diplomatik statüleriyle bağdaşmayan faaliyetlerde bulundukları gerekçesiyle “istenmeyen kişi” ilan etmiş ve Rus diplomatlara ev sahipliği yapan Belçika’yı terk etmelerini istemişti.

Avrupa Birliği bu kararın Moskova’nın 24 Şubat’ta başlayan Ukrayna işgalinden bu yana Rus kontrolü altında olan yerlerde sivillerin öldürüldüğüne yönelik haberlerle de bağlantılı olduğunu belirtmişti.

Rusya Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, AB’nin Rusya Büyükelçisi Markus Ederer’in bakanlığa çağrıldığı ve kendisine protesto notasının verildiği belirtildi.

Açıklamada, “Rus tarafı oluşturulması yıllar alan ikili diyalog ve işbirliği mimarisinin tutarlı bir şekilde yok edilmesinden AB’nin sorumlu olduğunu ilan ediyor” ifadeleri yer aldı.

AB’li diplomatların en kısa süre içinde Rusya’dan ayrılmaları gerektiği belirtildi.

Google ve Wikipedia’ya ceza tehdidi

Rus mahkemesinden de Amerikan internet devi Google ve internet ansiklopedisi olarak bilinen Wikipedia’nın sahibi olan Wikimedia Vakfı’nı para cezası tehdidi geldi.

Rus Interfaks haber ajansındaki haberde mahkemenin buna Ukrayna savaşıyla ilgili yanlış olduğunu iddia ettiklerini bilgilerin kaldırılmamasını gerekçe gösterdiği belirtildi.

Moscow Times ve Fransız radyosuna erişim yasağı

Rusya’nın, Ukrayna savaşına ilişkin bir haberle ilgili Moscow Times’ın Rusça internet sitesine erişim yasağı getirdiği belirtildi.

Gazeteden yapılan açıklamaya göre, Rusya’nın iletişim denetim kurumunun kararının ardından Rusça internet sitesine erişim yasağı geldi ancak internet sitesinin İngilizce versiyonu erişim yasağı kararından etkilenmedi.

Rusya’nın iletişim denetim kurumundan açıklama taleplerine yanıt gelmedi. Sözkonusu haber Cuma günü itibariyle hala gazetenin Rusça internet sitesindeydi.

Sovyetler Birliği’nin çökmesinden bu yana yaklaşık 30 yıldır Rusya’daki gelişmeleri haberleştiren gazete, İngilizce internet sitesinde, Rusça servisinin çevik kuvvet polisinin Ukrayna’da savaşmayı reddettiği konusunda bir haber yayınladığını, Moskovalı yetkililerin bu haberi yalanladığını ve sonrasında İngilizce internet sitesine erişim yasağı geldiğini belirtti.

Rusya, Radio France Internationale’in internet sitesine de erişim yasağı getirdi.

Rusya Ukrayna savaşı başladığından bu yana çatışmaya ilişkin haberlere kısıtlama getiriyor. Moskova Batı medyasının Ukrayna’daki savaşı tek taraflı olarak haberleştirdiğini iddia ediyor.

[UHA Haber Ajansı, 16 Nisan 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.