enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:53 ABD SDG’den Neden Vazgeçti
11:08 Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti’nde (KOGACE) Başkanlık Görev Değişimi
07:04 ABD-Ukrayna-Rusya Üçlü Müzakereleri Devam Edecek
00:16 Uluslararası Deneyimler Çerçevesinde Türkiye’de Bakım Sigortasının Kurumsal Tasarımı
00:11 ICE’a Tepki Büyüyor
00:10 TÜRSAB Başkanı Bağlıkaya, “Türk hukukuna göre Türkiye’de otel ve tur pazarlamak seyahat acentalarının işi”
00:09 ‘Kürtlere Karşısınız’ Söylemi Neye Hizmet Ediyor?
00:08 “Habib-i Neccar”ın böyle dimdik ayakta olduğunu görenler Antakya’nın yeniden hayata döndüğüne kalben inanıyor”
00:05 Katil, soykırımcı, terör örgütü ve lanetli İsrail’e, Türkiye ve 7 ülkeden kınama
00:04 Kocaeli’n ‘Körfezray Metro Projesi’nde saha çalışmaları planlanan takvime göre hızla devam ediyor…
00:04 ABD’de Politik Çekişmeler ve Ermeni Diasporasının Etkisi: Dr. Mehmet Öz örneği
14:42 Gazze Şeridi’nin dünyaya açılan ve Mısır sınırında yer alan Refah Sınır Kapısı’nın “deneme” amaçlı açıldığı duyuruldu…
06:53 Uluslararası kuruluşların ve Birleşmiş Milletler’in “Vicdani ve Alaki” sorumlulukları
06:39 Bakanı Kacır, “KOSGEB Acil Destek Kredi Programı kapsamında 2 bin 120 KOBİ’ye 1,9 milyar lira kredi sağlandı”
06:35 UHA / İnternational News Agency’n kısa kısa ‘Yurttan ve Dünyadan’ Kahvaltı Haberleri
06:27 ABD, İran’a Askeri Operasyona mı Hazırlanıyor?
05:05 İletişim Başkanı Duran: TRT, Türkiye’nin hakikatini ve değerlerini temsil ediyor
04:34 DEVA Partisi’nden Suriye Açıklaması: “Suriye’de en ağır bedeli kadınlar ve çocuklar ödemekte”
00:39 “Kendimize güvenirsek her şeyi başarabiliriz”
00:36 Karabağ’da kalan Ermenilerin nakli ve tahrike yönelik propagandalar
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Rusya Ukrayna’dan çalınan tahılı Türkiye’ye mi satıyor?

Rusya Ukrayna’dan çalınan tahılı Türkiye’ye mi satıyor?
10 Haziran 2022
781
A+
A-

KİEV – UHA HABER / Ukrayna, Rusya’nın işgal altındaki bölgelerde bulunan tahılı Kırım üzerinden Türkiye ve Ortadoğu ülkelerine satarak hırsızlık yaptığını iddia ediyor. Rusya’dan suçlamalara yanıt geldi.

Uluslararası Haber Ajansı (UHA) KİEV Temsilcisi Daria KALENİUK‘un (DW)’ye dayandırdığı haberine göre, Kremlin, Rusya’nın Ukrayna’dan tahıl çalarak uluslararası pazarlara gönderdiği yönündeki suçlamaları reddetti. Ukrayna tahılının Türkiye’ye satılmasına yönelik bir anlaşmanın bulunmadığını belirten Dimitri Peskov, bu konuda görüşmelerin devam ettiğini söyledi.

Ukrayna, Rusya’nın işgal ettiği bölgelerdeki tahılı çalarak aralarında Türkiye’nin de bulunduğu ülkelere sattığını iddia etmişti. ABD de Rusya’nın Ukrayna tahılını “hırsızladığı”na dair inandırıcı işaretler bulunduğunu açıklamıştı.

Rus işgali altındaki Zaporijya bölgesinin Rusya tarafından atanan valisi Yevgeni Balitski de bu hafta yaptığı açıklamada bölgeden tahılın Ortadoğu’ya gönderilmek üzere Kırım’a nakledildiğini söylemişti.

Kremlin sözcüsü Peskov, Balitski’nin açıklamasıyla ilgili bir soru üzerine bu açıklamayı teyit edemeyeceğini söyledi.

Peskov, Türkiye ya da herhangi bir Ortadoğu ülkesiyle tahıl satışına yönelik bir anlaşma olup olmadığı yönündeki soruya da “Şu ana kadar herhangi bir anlaşmaya varılmadı, çalışmalar sürüyor” yanıtını verdi.

Ukrayna’dan tahıl hırsızlığı suçlaması

Ukrayna Tarım Üreticileri Birliği (UAC) Çarşamba günü yaptığı açıklamada, Rusya’nın işgal ettiği Ukrayna topraklarında 600 bin ton civarında tahılı çaldığını ve bir kısmını ihraç ettiğini iddia etmişti. UAC Başkan Yardımcısı Denis Marçuk, Rusya’dan hem tahıl hırsızlığı hem de çiftçilerin ürününü tahrip etmesi nedeniyle tazminat talep edileceğini açıklamıştı.

  Marçuk, “Şimdiye kadar tarım şirketlerinden yaklaşık 600 bin ton tahıl çalınarak işgal altındaki Kırım Yarımadası’na götürüldü. Oradan başta Sivastapol olmak üzere limanlara, oradan da gemilerle Ortadoğu’ya gitti” ifadelerini kullandı.

Marçuk, “ABD’nin elde ettiği bilgilere göre” yaklaşık 100 bin ton tahılın da Suriye’ye sevk edildiğini belirtti.

Batı, Rusya’yı Ukrayna limanlarını ablukaya alarak tahıl ihracatını engellemekle suçluyor. Rusya ise suçlamaları reddederek ihracatın durmasına Ukrayna’nın kendi limanlarına döşediği mayınların neden olduğunu savunuyor.

Çarşamba günü Ankara’da Türk mevkidaşı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüşen Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Ukrayna’nın döşediği mayınları temizlemesi durumunda gemilerin limanlardan güvenli çıkışını sağlamaya hazır olduklarını belirtmişti. Rusya, uluslararası gıda krizine kendisine yönelik Batı’nın uyguladığı yaptırımların yol açtığını savunarak yaptırımların kaldırılmasını talep ediyor.

Who Is Daria Kaleniuk? Ukrainian Journalist Wikipedia & Boris Johnson Video

HABER : Daria KALENİUK

Haber, değiştirilmeden kaynağından otomatik olarak eklenmiştirDeutsche Welle

[UHA Haber Ajansı, 10 Haziran 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.