enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:27 Juventus – Udinese maçı TRT SPOR’da
11:10 Jeremie Boga ve Terem Moffi’ye şok saldırı
10:44 2 Aralık Salı sabahından herkese günaydın.
06:46 Bakan Yerlikaya, “Toplam 103 terör örgütü mensubu ikna yoluyla yurt dışından gelerek teslim oldu”
06:44 Cevdet Yılmaz: Türkiye ekonomisi dayanıklılığını ortaya koymuştur
06:36 Türkiye’nin ilk insansız savaş uçağı Bayraktar KIZILELMA, hava hedefini vuran ilk insansız savaş uçağı dünya basınında…
06:31 Dışişleri Bakanı Fidan’ın Tahran ziyareti İran gazetelerinde nasıl yer aldı?
00:59 KIZILELMA ve Skydagger testleri: Türk savunma sanayiinde tarihi günler
00:49 Türkiye’de trafiğe kayıtlı taşıt sayısı yüzde 7,5 artarak 33 milyon 193 bin 636’ya yükseldi…
00:35 İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Jandarma Genel Komutanlığı 2025 Yılı Değerlendirme Toplantısı’nda konuştu.
00:28 TBMM Başkanı Kurtulmuş, “Bu ülkenin ayaklarında büyük pranga gibi bağlanan terörü bir kenara koyacağız”
00:24 CHP’li belediyenin rüşvet davası başlıyor
00:08 Eski AK Parti Giresun Milletvekili Cemal Öztürk için Mecliste cenaze töreni düzenlendi..
00:03 Gazeteci İlhan KARAÇAY’ın ‘Kuşbakışı’ndan Dünyadaki Durum!…
20:41 MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın’dan Papa ziyaretine eleştiri: ‘Şova dönüştürüldüğü görülmektedir’
14:50 Türkiye ekonomisi üçüncü çeyrekte yüzde 3,7 büyüdü…
13:44 1 Aralık Pazartesi gününden herkese merhaba…
12:04 İlahiyat Koleji Konusunu Ne Kadar Biliyoruz?
00:52 Bundan sonra rakipler düşünsün!…
00:50 CBME Türkiye’de Pazarlamanın, E-Ticaretin ve İhracatın Yeni Yolları İle Trendler Konuşulacak!
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Rusya: Operasyonda yeni bir aşamaya geçiyoruz

Rusya: Operasyonda yeni bir aşamaya geçiyoruz
20 Nisan 2022
615
A+
A-

MOSKOVA – UHA HABER / Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Ukrayna’daki özel askeri operasyonun devam edeceğini ve operasyonun bir sonraki safhasının şimdi başladığını duyurdu.

Hindistan’ın “India Today” televizyon kanalına röportaj veren Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşla ilgili açıklamalarda bulundu.

Rus ordusunun, Ukrayna’daki askeri altyapı tesislerine yönelik saldırılar düzenlediğini savunan Lavrov, nükleer silahın kullanılmasına karşı olduklarını belirtti.

“Rusya, Ukrayna’da nükleer silah kullanma ihtimalini gözden geçirmiyor”

Lavrov, “Rusya, Ukrayna’da nükleer silah kullanma ihtimalini gözden geçirmiyor. Sadece sıradan silahların kullanılması söz konusu.” dedi.

Sözde Donetsk ve Luhansk halk cumhuriyetlerini kurtarmaya çalıştıklarını savunan Lavrov, “Ukrayna’daki özel askeri operasyon devam edecek. Operasyonun bir sonraki safhası şimdi başlıyor. Şimdi önemli an gerçekleşecek.” ifadelerini kullandı.

“Batılı meslektaşlarımıza güvenemeyiz”

Lavrov, Batılı ülkelerin, Rusya’nın Ukrayna’daki eylemlerinin nedenlerini dikkate almadığını dile getirerek “Batılı meslektaşlarımıza stratejik öneme sahip herhangi bir alanda güvenemeyiz. Bu kanaate kesin vardık.” dedi.

Batı’nın, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy’i Rusya’ya karşı “kullandığını” söylen Lavrov, “Onlar, Zelenskiy’in Minsk anlaşmalarını göz ardı etme arzusunu güçlendirmek için her şeyi yaptı.” diye konuştu.

Lavrov, Ukrayna’da yönetimi değiştirme niyetinde olmadıklarını ifade etti.

Zelenskiy: Rusya Ukrayna’nın doğusunda saldırılara başladı

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, dün akşam yayımladığı video mesajında, Rus ordusunun Donbas’ta taarruza başladığını açıkladı.

Zelenskiy, ne kadar Rus askeri sevk edilirse edilsin Ukrayna Silahlı Kuvvetleri’nin bölgeyi ve devleti savunacağını belirtti.

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı, Rus ordusunun ülkenin doğusunda bir saldırı operasyonunu başlattığına dair işaretlerin olduğunu duyurdu.

“Kendimizi savunacağız”

Zelenskiy, Rus ordusunun Donbas için saldırıya başladığını dile getirerek, Rus askerlerinin önemli bir kısmının oraya konuşlandırıldığını aktardı.

Ukraynalı olan hiçbir şeyi vermeyeceklerini vurgulayan Zelenskiy, “Ne kadar asker gelmiş olursa olsun kendimizi savunacağız. Savaşacağız. ” dedi.

Zelenskiy, Rusya’nın Lviv, Dnipropetrovsk ve Ukrayna’nın diğer şehirlerine düzenlediği füze saldırısının Ukrayna’nın, tüm dünyanın ve tarihin Rusya’dan Ukrayna’ya saldırmasından çok daha fazlasını alacağı anlamına geldiğini dile getirdi.

[UHA Haber Ajansı, 20 Nisan 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.