enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
01:23 ABD Özel Temsilcisi Steve Witkoff, İranlı yetkililerle bu haftanın sonuna doğru bir araya gelecek
00:16 NATO Genel Sekreteri Mark Rutte, Ukrayna Parlamentosu’nda yaptığı konuştu
00:14 ‘Bakım Sigortasının Önemi ve Gerekliliği!’
00:13 Gümrük Muhafaza’dan sınır ötesi kaçakçılığa darbe
00:12 Numan Kurtulmuş: Suriye’de gelinen noktayı takdirle karşılıyoruz
00:11 İran Cumhurbaşkanı, ABD ile müzakereye şartlı olarak hazır olduğunu açıkladı
00:10 Yunan Profesör Grivas: Türkiye Avrasya’nın En Hırslı Gücü Oldu, Yunanistan’ı Sakat Bırakabilir
00:09 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Dezenflasyon sürecini destekleyen yapısal reformlarımızı hızlandırıyoruz
00:08 Clintonlar, Epstein soruşturmasında Kongre’ye ifade vermeyi kabul etti
00:07 Trump ve Zelenskiy Büyük Oranda Anlaştı
00:06 Şarku’l Avsat’a konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye-Suudi Arabistan ilişkileri bölgesel barış ve istikrar için stratejik öneme sahip
00:06 AVRUPA HABERLERİ: AB’nin Avrupalı şirketler için sınırları kaldırma planı: EU-INC nedir?
00:05 Ocak ayı enflasyon rakamları açıklandı
00:04 İspanya, 16 yaş altına sosyal medya yasağı getiriyor
00:03 Sapanca Gölü’ne 3 milyon 240 bin metreküplük alternatif kaynak
00:03 Yeni Cuma Camii, Kocaeli’nin “Eyüp Sultan’ı” Olmalı
00:02 İsrail’in İstihbarat İçin Kullandığı Epstein Tuzağına Kimler Düşmemiş ki!
00:01 Akciğer kanseri, dünyada en çok can alan kanser türü olmayı sürdürüyor.
00:01 Eski Libya lideri Kaddafi’nin oğlu Seyfülislam evinde uğradığı saldırıda öldürüldü
12:56 Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan haberler!
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Rusya: Operasyonda yeni bir aşamaya geçiyoruz

Rusya: Operasyonda yeni bir aşamaya geçiyoruz
20 Nisan 2022
617
A+
A-

MOSKOVA – UHA HABER / Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Ukrayna’daki özel askeri operasyonun devam edeceğini ve operasyonun bir sonraki safhasının şimdi başladığını duyurdu.

Hindistan’ın “India Today” televizyon kanalına röportaj veren Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşla ilgili açıklamalarda bulundu.

Rus ordusunun, Ukrayna’daki askeri altyapı tesislerine yönelik saldırılar düzenlediğini savunan Lavrov, nükleer silahın kullanılmasına karşı olduklarını belirtti.

“Rusya, Ukrayna’da nükleer silah kullanma ihtimalini gözden geçirmiyor”

Lavrov, “Rusya, Ukrayna’da nükleer silah kullanma ihtimalini gözden geçirmiyor. Sadece sıradan silahların kullanılması söz konusu.” dedi.

Sözde Donetsk ve Luhansk halk cumhuriyetlerini kurtarmaya çalıştıklarını savunan Lavrov, “Ukrayna’daki özel askeri operasyon devam edecek. Operasyonun bir sonraki safhası şimdi başlıyor. Şimdi önemli an gerçekleşecek.” ifadelerini kullandı.

“Batılı meslektaşlarımıza güvenemeyiz”

Lavrov, Batılı ülkelerin, Rusya’nın Ukrayna’daki eylemlerinin nedenlerini dikkate almadığını dile getirerek “Batılı meslektaşlarımıza stratejik öneme sahip herhangi bir alanda güvenemeyiz. Bu kanaate kesin vardık.” dedi.

Batı’nın, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy’i Rusya’ya karşı “kullandığını” söylen Lavrov, “Onlar, Zelenskiy’in Minsk anlaşmalarını göz ardı etme arzusunu güçlendirmek için her şeyi yaptı.” diye konuştu.

Lavrov, Ukrayna’da yönetimi değiştirme niyetinde olmadıklarını ifade etti.

Zelenskiy: Rusya Ukrayna’nın doğusunda saldırılara başladı

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, dün akşam yayımladığı video mesajında, Rus ordusunun Donbas’ta taarruza başladığını açıkladı.

Zelenskiy, ne kadar Rus askeri sevk edilirse edilsin Ukrayna Silahlı Kuvvetleri’nin bölgeyi ve devleti savunacağını belirtti.

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı, Rus ordusunun ülkenin doğusunda bir saldırı operasyonunu başlattığına dair işaretlerin olduğunu duyurdu.

“Kendimizi savunacağız”

Zelenskiy, Rus ordusunun Donbas için saldırıya başladığını dile getirerek, Rus askerlerinin önemli bir kısmının oraya konuşlandırıldığını aktardı.

Ukraynalı olan hiçbir şeyi vermeyeceklerini vurgulayan Zelenskiy, “Ne kadar asker gelmiş olursa olsun kendimizi savunacağız. Savaşacağız. ” dedi.

Zelenskiy, Rusya’nın Lviv, Dnipropetrovsk ve Ukrayna’nın diğer şehirlerine düzenlediği füze saldırısının Ukrayna’nın, tüm dünyanın ve tarihin Rusya’dan Ukrayna’ya saldırmasından çok daha fazlasını alacağı anlamına geldiğini dile getirdi.

[UHA Haber Ajansı, 20 Nisan 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.