enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:09 Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı İbrahim Kalın, Afganistan’ın başkenti Kabil ile Kandahar’a ziyarette bulundu.
00:06 İzmir’de Seferihisar Belediyesi’ne yönelik rüşvet operasyonunda 29 zanlı tutuklandı…
00:06 Türkiye’nin farklı platformlardan uzun menzilde hassas vuruş yapabilecek füze ailesi genişliyor: 500+ kilometrelik milli füzeler geliyor
00:04 Adalet Bakanı Akın Gürlek, hakim ve cumhuriyet savcılarının atamalarında yeni bir sisteme geçtiklerini açıkladı.
00:03 (MİT) görevlisi Kaşif Kozinoğlu’nun cezaevinde ölümüne ilişkin yeniden başlatılan soruşturma kapsamında,
00:02 “İhanetin belgesi?” Şam’da Fransız-Kürt-Arap Cephesi Kuruldu, Rrsmi olarak Türkmenler silindi
00:02 Canan GÖNENÇAY “Hollanda’daki okul yönetimlerine seslendi: “Türkçeyi bitirme sınavı dersi olarak sunun”
00:02 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, “Biz Yunanistan ile iyi komşuluk ilişkisi içinde olmak istiyoruz”
00:01 İçişleri Bakanı Çiftçi, “PKK’nın farklı isimler ve bölgelerdeki tüm uzantılarının tasfiye sürecini takip ediyoruz”
00:00 Ukrayna Devlet Başkanı Zelensky’nin Yeni Delhi’de, ABD ile Rusya arasında “teslimiyet ve yeniden yapılandırma” belgesini imzalaması bekleniyor…
00:56 Avrupa’nın yaptırımları Filistin’i özgürleştirmeye yetmez
00:51 Almanya’da doğalgaz depolarında doluluk oranı son 15 yılın en düşük seviyesinde…
00:50 Dışişleri Bakanı Fidan, “ABD Başkanı Donald Trump motorin fiyatındaki artışın kaynağı olarak Rusya-Ukrayna Savaşı’nı gösteriyor”
00:47 Türkiye Futbol Federasyonu, Trendyol Süper Lig’in ilk yarısında yapılacak derbi maçların tarihleri açıkladı…
00:42 ABD’de yönetimin başta yabancı öğrenciler ve medya olmak üzere vize kısıtına mahkeme engeli
00:34 Canik, entegre gücünü Birleşik Krallık’ta sergileyecek
00:33 Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, “Sınıfta cep telefonu kullanımını biraz abartan öğretmenlerimizi kullanmama konusunda uyarıda bulunduk”
00:32 Araştırma: Askeri güç, coğrafi avantaj, savunma bütçesi ve toplumsal direnç gibi kriterler dikkate alınarak hazırlanan listede Türkiye’nin sıralaması dikkat çekti.
00:32 Rusya-Ukrayna savaşı: Karadeniz, hava saldırıları ve Kuzey Kore faktörü
00:28 Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan, Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztürk Yılmaz’ın başvurusu üzerine Yeni Parti’ye ‘Adınızı değiştirin’ tebligatı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Rusya Federasyonu Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitry Medvedev, Ermenistan’ı uyardı

Rusya Federasyonu Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitry Medvedev, Ermenistan’ı uyardı
14 Ağustos 2026
24
A+
A-

* Rusya Federasyonu Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitry Medvedev, “Ermenistan, Rusya ile ekonomik ilişkilerinin kesilmesi durumunda ciddi bir gerileme veya daha da ağır sonuçlarla karşı karşıya kalabilir” dedi. 

UHA / İnternational News Agency

MOSKOVA, 14 AĞUSTOS 2026 – Medvedev bu açıklamayı, RIA Novosti’nin Güney Osetya’daki 2008 savaşının ardından yaşananlar ve Tiflis’in Batı ülkeleriyle yakınlaşması hakkındaki bir sorusuna verdiği röportajda yaptı.

Medvedev’e göre, Batı Gürcistan’ı “bize karşı jeopolitik mücadelede kaba bir araç olarak kullandı” ve ardından “üvey kızını kaderine terk etti”. Aynı durumun Batı’ya yakınlaşmaya başlayan Erivan’ı da beklediğini belirtti.

Güvenlik Konseyi başkan yardımcısı Medvedev, “Avrupa Birliği ve Amerika Birleşik Devletleri bu ülkenin vatandaşlarının refahını umursamıyor. Ermenistan, Rusya’ya karşı bir koçbaşı olarak onlar için önemini yitirir yitirmez, Batılı güçler verdikleri tüm sözlerden, sanki hiç olmamış gibi, derhal cayacaklardır. Dahası, ülkemizle ekonomik bir kopuş, Ermenistan’da derin bir iç krize yol açacaktır. Ve belki de daha da kötüsü,” dedi. 

Dmitry Medvedev, daha önce, Başkan Vladimir Putin’in, Erivan’ın Avrasya Ekonomik Birliği’nden ayrılıp Avrupa Birliği’ne katılma konusunda referandum düzenlemesini talep etmiş ve bunu “nazik, akıllı ve karşılıklı yarar sağlayan bir boşanma” için şart olarak nitelendirmişti. Ayrıca, AB’ye katılma girişiminden sonra çatışmanın başladığı Ukrayna’nın kaderini de hatırlatmıştı.

Reklam

Bir gün önce Birleşik Krallık, Almanya, İtalya ve Fransa, Moskova’nın Güney Osetya’yı tamamen ilhak etme olasılığına ilişkin endişelerini dile getiren ortak bir bildiri yayınladı. Bildiriyi imzalayan ülkelerin temsilcileri, Rusya’nın eylemlerinin “cevapsız kalmayacağını” belirtti. Bildiri, Moskova’nın Tiflis’e karşı savaşının 18. yıldönümü ve Rus yetkili Marat Kambolov’un çoğu ülke tarafından Gürcistan toprağı olarak kabul edilen Güney Osetya’nın başına atanması nedeniyle yayınlandı. 

Son aylarda, Ermenistan’ın Avrupa ve Amerika Birleşik Devletleri ile yakınlaşma çabaları nedeniyle Rusya ve Ermenistan arasındaki ilişkiler ciddi şekilde kötüleşti. Başbakan Nikol Paşinyan’ın “dostane olmayan” eylemlerine karşılık olarak Moskova, ülkesine karşı bir ticaret savaşı başlattı. Bu arada AB, “ekonomik direnci güçlendirmek” ve ihracatı yeniden yönlendirmek için Ermenistan’a 52 milyon avroluk acil yardım tahsis etti.

Reklam
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.