enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
12:43 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, “Bu yeni yerleşke, geçmişin tecrübesiyle geleceğin ufkunu birleştirecektir”
12:03 Dünkü ve Bugünkü Türkiye!
03:38 CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Kanko, “AK Parti’nin Çarpık Ekonomi Politikaları yüzünden 300 Bin Genç Okulu Bıraktı!”
03:16 5. Finansal Güvenlik Olimpiyatına Türkiye de katılacak
00:55 İsrail’in Sınır Tanımazlığında Yeni Boyut: Katar Saldırısı
00:54 Büyükelçi Fatma Ceren Yazgan, Karanlığı dağıtan, yol gösteren, ışık saçan, derin bilgisiyle sözüne güvenilen bir “GURU”dur…
00:44 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Terörsüz Türkiye” mektubları şehit ailelerine ulaştırılıyor…
00:43 TBMM Başkanı Kurtulmuş, Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu’nun 10. toplantısında konuştu
00:41 TBMM’de Tarihi Soru: Terörsüz Türkiye Gerçekten Mümkün Mü?
00:40 Netanyahu’nun Mesut Yılmaz’dan istediği Siloam yazıtı nedir?
00:37 Gazze’ye kara harekâtı: İsrail’in hedefleri ve riskler
00:35 İsrail’in Gazze’de sürdürdüğü soykırım ve saldırganlık yalnızca Filistin’le sınırlı kalmamış, Tahran, Beyrut, Şam ve Sana’ya yönelik hamlelerle bölgesel bir boyut kazanmıştı.
00:09 AB’den İsrail’e yaptırım hamlesi
00:01 Moskova Crocus Fuarı’nda Türk firmalarına büyük ilgi
09:52 Türkiye’deki sinema salonlarında bu hafta korku ve gerilimden komediye, aksiyondan animasyona 9 film vizyona girecek.
06:57 Tarihi ve kültürel bir mirasın peşinde: Türk-İslam Arkeolojisi
06:09 Son Düzlük ve PYD/YPG/SDG Üzerinden Ayak Oyunları
00:56 Türkiye Macaristan Ekonomik ve Ticaret Toplantısı İstanbul’da Gerçekleşti
00:37 Türkiye’nin demokrasi performansı, uluslararası endekslerde belirgin bir gerileme sergiledi…
00:32 Yeni Anayasa ve Aleviler paneli Ankara’da yapıldı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Ruslar gelemeyince Mayıs’ta Türkiye’nin yüzünü onlar güldürdü

Ruslar gelemeyince Mayıs’ta Türkiye’nin yüzünü onlar güldürdü
26 Haziran 2021
375
A+
A-

UHA HABER / Rusya’dan Türkiye’ye uçuşların yasak olduğu Mayıs ayı ile Ocak-Mayıs döneminde Türkiye’ye gelen turist sayısı belli oldu.

Türkiye’ye gelen yabancı ziyaretçi sayısı mayıs ayında baz etkisiyle geçen yılın aynı ayına göre yüzde 3039 artış göstererek 936 bin 282 oldu. Turist sayısı, pandemi öncesi 2019 yılına göre oldukça geride kaldı. COVID-19 mutasyonlarının yayılması endişesinin yanı sıra Rusya, Almanya ve Fransa’dan Türkiye’ye yönelik uçuş kısıtlamalarının da turist sayısı üzerinde etkili oldu.

COVID-19 kısıtlamalarının etkili olduğu 2020 Mayıs ayında 29 bin 829 turist Türkiye’ye giriş yapmıştı. Pandemi öncesi 2019 yılının aynı ayında ise 4 milyon 22 bin 254 yabancı ziyaretçi gelmişti.

5 ayda yüzde 14 azaldı

5 aylık dönemde de yabancı turist sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 14,27 azalışla 3 milyon 680 bin 55 olarak gerçekleşti. 2019 yılının ocak-mayıs döneminde 12 milyon 757 bin 522 turist gelmişti. Geçen yılın aynı döneminde ise 4 milyon 292 bin 711 turist Türkiye’ye giriş yapmıştı.

Mayısta Ukraynalılar ilk sırada

Ocak-mayıs döneminde en çok giriş yapılan sınır kapılarının bağlı olduğu iller, İstanbul, Antalya, Edirne ve Muğla olarak sıralandı.

Mayıs ayında en çok ziyaretçi gönderen ülkeler sıralamasında Ukrayna 236 bin 212 kişi ve yüzde 25,23 payla ilk sırada yer aldı. Almanya yüzde 10,15 ile ikinci, Bulgaristan yüzde 6,18 ile üçüncü sırada yer aldı. Bulgaristan’ı İran ve Irak izledi.

Ocak – mayıs döneminde ise Rusya 571 bin 362 kişi ve yüzde 15,53 payla ilk sırada yer aldı. Ukrayna yüzde 11,50 ile ikinci, Almanya ise 7,61 ile üçüncü sırada yer aldı.

***

Neden https://www.uhahaberajansi.com/?

Bağımsız bir haber ajansı olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir ajans gazeteciliğini hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün  https://www.uhahaberajansi.com/’a Abone Ol.

https://www.uhahaberajansi.com/; seninle güçlü, seninle özgür!

[UHA Haber Ajansı, 26 Haziran 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.