enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:57 Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, “Müze ve ören yerlerini yaklaşık 29 milyon 700 bin kişi ziyaret etti”
00:56 Beyaz Saray’ın Gazze Barış Planının Akıbeti Belirsiz
00:50 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kökü dışarıda ideolojik yaklaşımları reddediyoruz”
00:48 Bu hafta boyunca yurt genelinde hava yağışsız ve kurak olacak.
00:43 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Ankara’da gündeme ilişkin basın mensuplarının sorularını yanıtladı…
00:39 Bakan Göktaş, Engelli Hakları İzleme ve Değerlendirme Kurulu Toplantısı’nda konuştu
00:32 MHP Genel Başkanı Bahçeli: Gerekirse İmralı’ya kendim giderim
00:32 Bursa’da bir ay süren su kesintilerinin ardından, Büyükşehir Belediyesi su ücretinde yüzde 30 artışa gitti…
00:29 İstanbul’un Macaristan Fahri Konsolosu Şahbaz’dan Başkonsolos Keller László’ya Ziyaret
00:18 Böcek ailesinin Adli Tıp Kurumu ön raporu TRT Haber’de
00:15 Dışişleri Bakanı Fidan, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda konuştu…
00:15 Dışişleri Bakanı Fidan, “Türkiye, Güney Kafkasya’da barışın tesis edilmesi için çaba göstermektedir”
00:11 Bakan Tunç: “Hedefimiz umudu onaran, hatayı düzelten, insan onurunu merkeze alan bir yaklaşımı hakim kılmaktır”
06:50 Sempozyum | Sosyal Panorama 2025: Türkiye’de Değişen Nüfus ve Ailenin Geleceği
00:57 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Elim uçak hadisesinin neden yaşandığını çok daha net göreceğiz ve kamuoyuyla paylaşacağız”
00:50 TOBB’un Nefes kredi hacmi 25 milyar liradan 50 milyar liraya yükseltildi…
00:48 Bakan Uraloğlu, “Üretilen dördüncü Milli Banliyö Tren Seti Gaziantep Büyükşehir Belediyesine teslim edildi”
00:43 Türkiye genelindeki metro tünelleri, olağanüstü durumlarda 1 milyon 374 bin kişiye acil barınma imkanı sağlayacak kapasitede…
00:40 “2025 yılında 65 ilde 255 kazı alanına ulaştık”
00:39 Bakan Güler: Kutuların çözümü ve ilk bulgulara ulaşma süreci en az 2 ay sürer
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Rus Kuvvetleri Sanayi Kenti Syevyerodonetsk’te İlerliyor

Rus Kuvvetleri Sanayi Kenti Syevyerodonetsk’te İlerliyor
2 Haziran 2022
651
A+
A-

KİEV – UHA HABER / Ukrayna’nın doğusunun geniş bir bölümünü ele geçirmeyi hedefleyen Rus kuvvetleri dün de sanayi kenti Syevyerodonetks’in merkezine doğru ilerleyişini sürdürdü.

Who Is Daria Kaleniuk? Ukrainian Journalist Wikipedia & Boris Johnson Video

HABER : Daria Kaleniuk

Uluslararası Haber Ajansı (UHA)’nın KİEV Temsilcisi Daria KALENİUK‘un ‘Reuters’e dayandırdığı haberine göre, Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı, 98’inci günündeki işgalde Rus kuvvetlerinin Ukrayna’nın doğu ve güneyindeki bölgelerde altyapıyı vurduğunu bildirdi.

Bu bölgede yer alan ve Rus kuvvetlerinin 27 Mayıs’ta ilk kez giriş yaptığı simgesel öneme sahip sanayi kenti Syevyerodonetks, son birkaç haftadır Rusya’nın kara harekatının odak noktası haline geldi.

Sovyet dönemi kenti Syevyerodonetks’te büyük bir kimyasal madde fabrikası bulunuyor. Luhansk Valisi Serhiy Gayday’a göre Rus hava saldırıları dün fabrikaya isabet etti. Gayday, zehirli nitrik asit dolu bir deponun vurulduğunu, havaya pembe renkli dumanlar yükseldiğini söyledi.

“Rusya bir uçaktan azot fabrikasına saldırdı, bunun sonucunda zehirli maddeler etrafa yayıldı” diyen Gayday, kentte bulunanlardan iç mekanlarda kalmalarını istedi. Reuters haber ajansı, fabrikadaki gelişmelerin nedenini bağımsız kaynaklardan doğrulayabilmiş değil.

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı ayrıca Rus kuvvetlerinin Syevyerodonetks kentinin kuzey, güney ve doğu bölgelerini bombardımana tuttuğu ayrıntısını paylaştı.

Rusya’nın Syevyerodonetks’i ve Siverskiy Donets nehrinin batı kıyısındaki daha küçük Lisiçansk kentini ele geçirmesi durumunda Ukrayna’nın doğusundaki Donbas’ı oluşturan iki bölgeden biri olan Luhansk’ı tamamen ele geçirmiş olacak. Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin’in kilit önem taşıyan hedeflerinden biri, Donbas’ın kontrolunun tamamını almak.

Syevyerodonetks idaresi yetkilisi Oleksandr Stryuk, Reuters’a verdiği söyleşide, Ukrayna kuvvetlerinin kentin sadece yüzde 20’sinde egemen olduğunu, Rus kuvvetlerinin kentin yüzde 60’ını ele geçirdiğini, geri kalan kısımlarınsa “sahipsiz bölge” olduğunu söyledi.

Stryuk, “Kentin yüzde 20’si silahlı kuvvetlerimiz tarafından şiddetli bir şekilde savunuluyor. Rus askerlerini püskürtme girişimlerinde bulunuyorlar. Her şeye rağmen kenti özgürlüğüne kavuşturmayı umuyoruz” dedi.

Luhansk Valisi Gayday da Lisiçansk kentini savunmanın, tepelik bir bölgede olması nedeniyle daha kolay olduğunu, ancak Rus kuvvetlerinin Syevyerodonetsk’i tamamen ele geçirdikten sonra Lisiçansk’ı da topçu ateşiyle hedef alacağını kaydetti.

Kasaba Doktoru_680*100 banner

Rusya yanlısı Luhansk Halk Cumhuriyeti lideri Leonid Paseçnik, TASS haber ajansına, kentin altyapısını korumak için Rusya yanlısı güçlerin beklenenden yavaş ilerlediğini ve “kimyasal madde fabrikalarının civarında dikkatli olduklarını” söyledi.

Syevyerodonetsk’te uzun zamandır faaliyet gösteren yardım kuruluşu Norveç Mülteci Konseyi’nin Başkanı Jan Egeland, kentte su, gıda, ilaç ve elektrik enerjisine erişimi olmayan 12 bin sivilin mahsur kaldığını bildirdi.

Savaş başlamadan önce Syevyerodonetsk’te yaklaşık 120 bin kişi yaşıyordu.

[UHA Haber Ajansı, 02 Haziran 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.