enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:53 ABD SDG’den Neden Vazgeçti
11:08 Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti’nde (KOGACE) Başkanlık Görev Değişimi
07:04 ABD-Ukrayna-Rusya Üçlü Müzakereleri Devam Edecek
00:16 Uluslararası Deneyimler Çerçevesinde Türkiye’de Bakım Sigortasının Kurumsal Tasarımı
00:11 ICE’a Tepki Büyüyor
00:10 TÜRSAB Başkanı Bağlıkaya, “Türk hukukuna göre Türkiye’de otel ve tur pazarlamak seyahat acentalarının işi”
00:09 ‘Kürtlere Karşısınız’ Söylemi Neye Hizmet Ediyor?
00:08 “Habib-i Neccar”ın böyle dimdik ayakta olduğunu görenler Antakya’nın yeniden hayata döndüğüne kalben inanıyor”
00:05 Katil, soykırımcı, terör örgütü ve lanetli İsrail’e, Türkiye ve 7 ülkeden kınama
00:04 Kocaeli’n ‘Körfezray Metro Projesi’nde saha çalışmaları planlanan takvime göre hızla devam ediyor…
00:04 ABD’de Politik Çekişmeler ve Ermeni Diasporasının Etkisi: Dr. Mehmet Öz örneği
14:42 Gazze Şeridi’nin dünyaya açılan ve Mısır sınırında yer alan Refah Sınır Kapısı’nın “deneme” amaçlı açıldığı duyuruldu…
06:53 Uluslararası kuruluşların ve Birleşmiş Milletler’in “Vicdani ve Alaki” sorumlulukları
06:39 Bakanı Kacır, “KOSGEB Acil Destek Kredi Programı kapsamında 2 bin 120 KOBİ’ye 1,9 milyar lira kredi sağlandı”
06:35 UHA / İnternational News Agency’n kısa kısa ‘Yurttan ve Dünyadan’ Kahvaltı Haberleri
06:27 ABD, İran’a Askeri Operasyona mı Hazırlanıyor?
05:05 İletişim Başkanı Duran: TRT, Türkiye’nin hakikatini ve değerlerini temsil ediyor
04:34 DEVA Partisi’nden Suriye Açıklaması: “Suriye’de en ağır bedeli kadınlar ve çocuklar ödemekte”
00:39 “Kendimize güvenirsek her şeyi başarabiliriz”
00:36 Karabağ’da kalan Ermenilerin nakli ve tahrike yönelik propagandalar
TÜMÜNÜ GÖSTER →

RSF Almanya’dan Türkiye’ye akreditasyon tepkisi

RSF Almanya’dan Türkiye’ye akreditasyon tepkisi
21 Temmuz 2021
293
A+
A-

UHA HABER / Sınır Tanımayan Gazeteciler Almanya, Stern muhabirine akreditasyon verilmemesine tepki gösterdi. Kuruluş Türkiye’de yetkililerin bu yolla eleştirel basına baskı yaptığını savundu. 

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı’nın (epd / GA, HT)’ye dayandırdığı habere göre, Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü (RSF), Türk yetkililerin yabancı gazetecilere yönelik akreditasyon sürecini “keyfi” olduğu gerekçesiyle eleştirdi. Alman Stern dergisinin Ortadoğu muhabiri Jonas Breng’in basın kartının uzatılmaması üzerine açıklama yapan RSF Almanya, “bu şekilde Türk yetkililerin eleştirel basını baskı altına aldığını ve haberlerini kısıtladığını” öne sürdü.

RSF Almanya Salı günü yaptığı açıklamada, Stern muhabiri Jonas Breng’in akreditasyonunun hiçbir gerekçe gösterilmeden reddedildiğini ifade etti. Bu nedenle Breng’in Ortadoğu muhabiri olarak İstanbul’dan görev yapması mümkün olmuyor. Sınır Tanımayan Gazeteciler Almanya‘nın verdiği bilgiye göre Breng şu anda basın kartı verilmeyen tek Alman gazeteci. Daha önceki yıllarda da Tagesspiegel gazetesi muhabiri Thomas Seibert ve ZDF televizyonu muhabiri Jörg Brase akreditasyon sorunu yaşamıştı.

Alman gazeteciler Thomas Seibert ve Jörg Brase (soldan sağa)

Alman gazeteciler Thomas Seibert ve Jörg Brase (soldan sağa)

RSF Almanya Temsilcisi Christian Mihr, akreditasyon verilmemesinin, “eleştirel gazetecilerin kasıtlı olarak engellenmesi” için yapıldığını savundu. Mihr bu nedenle, akreditasyon verilmeyen basın mensuplarının başvurabilecekleri bağımsız bir merci olmasını talep etti.

Yabancı gazeteciler akreditasyonları olmadan bir takım mesleki haklarından mahrum kalıyor. Örneğin Cumhurbaşkanlığının basın toplantılarına katılamıyor ya da protesto eylemlerinde polis müdahalelerini çekemiyor. Aynı zamanda polisin akreditasyonu olmayan basın mensuplarının sokak röportajlarını engelleme hakkı olduğuna dikkat çekiliyor. Sınır Tanımayan Gazeteciler yabancı gazeteciler için akreditasyonun sadece çalışma izni değil, oturum izni için de gerekli olduğunu vurguluyor.

Yabancı gazeteciler akreditasyonları olmadan bir takım mesleki haklarından mahrum kalıyor. Örneğin Cumhurbaşkanlığının basın toplantılarına katılamıyor ya da protesto eylemlerinde polis müdahalelerini çekemiyor. Aynı zamanda polisin akreditasyonu olmayan basın mensuplarının sokak röportajlarını engelleme hakkı olduğuna dikkat çekiliyor. Sınır Tanımayan Gazeteciler yabancı gazeteciler için akreditasyonun sadece çalışma izni değil, oturum izni için de gerekli olduğunu vurguluyor.

[UHA Haber Ajansı, 21 Temmuz 2021] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.