enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:52 Devler Ligi’nde temsilcimiz Galatasaray bugün Union SG’yi ağırlayacak…
00:46 Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu dün İmralı’ya gitti
00:41 15 bin öğretmen daha eğitim ordusuna katıldı
00:39 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye Cumhuriyeti, Osmanlı miraslarını titizlikle korumaktadır
00:34 81 ilden gelen öğretmenler Anıtkabir’i ziyaret etti
00:31 Kılıçdaroğlu’ndan ültimatom!…
00:28 MSB: C-130 askeri kargo uçağın enkazı Kayseri’de incelenecek
00:22 KIZILELMA’nın vurucu gücü yapay zekası olacak
00:22 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Nükleer güç santrali kurulması konusunda Güney Kore ile görüşmelerimiz sürüyor…
00:21 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin ile görüştü
00:09 Ayasofya’nın restorasyonunda “zeminin tahrip edildiği” iddialarına yalanlama
00:07 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Güney Kore Devlet Başkanı Lee Jae Myung’un huzurunda iki ülke arasında 3 anlaşma imzalandı.
00:01 Kadın Olmazsa Su Adaleti Olmaz
11:30 Kocaeli Sümerspor’dan anlamlı etkinlik: Bu kez Öğretmenler Kürek Çekti 
11:29 Kocaeli Sümerspor’dan anlamlı etkinlik: Bu kez Öğretmenler Kürek Çekti 
00:57 Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın BM’deki tarihi konuşması, konferans için yayımlanan kitapçıkta yer aldı…
00:49 Makine İhracatı, Almanya, ABD ve İtalya en fazla ihracat yapılan ülkeler…
00:49 Türkiye’de 2026 yılı asgari ücreti için geri sayım başlıyor
00:40 Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele 5’inci Ulusal Eylem Planı, 25 Kasım’da açıklanacak
00:39 Analist Hazel Çağan Elbir: Avrupa Birliği’nin Türkiye 2025 raporu…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Reuters: IŞİD lideri Türk istihbaratıyla yakalandı

Reuters: IŞİD lideri Türk istihbaratıyla yakalandı
13 Ekim 2021
451
A+
A-

UHA HABER / Irak’ın IŞİD liderlerinden Sami Casim’i Türk istihbaratının yardımıyla yakaladığı ortaya çıktı. Geçmişte Bağdadi’nin yardımcısı olan Casim, IŞİD’in şu anki liderinin de sağkoluydu.

Mustafa Kemal AtatürkReuters’a konuşan Iraklı güvenlik kaynakları, IŞİD’in hayattaki en üst düzey liderlerinden biri olan Sami Casim’in Türk istihbaratının yardımıyla yakalandığını açıkladı.

Irak hükümeti dün IŞİD lideri Ebu İbrahim el Haşimi el-Kureyşi’nin yardımcısı Casim’in “yurt dışında düzenlenen özel bir operasyonla” yakalandığını duyurmuştu. Açıklamada, Casim’in nerede ve ne zaman yakalandığına dair bilgi verilmemişti. Casim, 2019 yılında ABD operasyonuyla öldürülen IŞİD’in kurucusu Ebubekir el Bağdadi’nin de yardımcısıydı.

Reuters‘a bilgi veren üst düzey bir yerel güvenlik kaynağı ve Iraklı iki güvenlik kaynağı, Casim’in Suriye’nin kuzeybatısında saklandığını ve yakalanmasında Türk istihbaratının büyük rol oynadığını belirtti.

Iraklı iki güvenlik kaynağı, sınırın diğer tarafına geçmesi sağlanan Casim’in kısa süre sonra Türkiye’de gözaltına alındığını söyledi. Üst düzey yerel güvenlik kaynağı ise Casim’in yakalanmasına Suriye’nin kuzeybatısındaki Türkiye destekli muhalif güçlerin de yardımcı olduğunu ifade etti.

Iraklı kaynaklar, gelecekteki operasyonları tehlikeye atmak istemedikleri için Casim’in ne zaman yakalandığına dair bilgi veremeyeceklerini belirtti. Söz konusu kaynaklardan biri, Iraklı istihbarat ajanlarının aylardır Casim’i takip ettiğini söyledi. Diğer Iraklı kaynak ise Casim’in ele geçirilmesinde geçen yıl gözaltına alınan bir IŞİD’linin verdiği istihbaratın da katkısı olduğunu belirtti.

Iraklı güvenlik kaynakları ayrıca, Casim’in Türkiye’den Irak’a askeri uçakla götürüldüğünü aktardı.

ABD Dışişleri Bakanlığı, “IŞİD’in terör operasyonlarının finansmanının yönetilmesinde” kilit rol oynadığını belirttiği Casim hakkında bilgi verenlerin 5 milyon dolarla ödüllendirileceğini duyurmuştu.

EK Kaynaklar *DW,rtr

[UHA Haber Ajansı, 13 Ekim 2021]

ETİKETLER: , , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.